Kada se izvodi alveotomija i koliko traje oporavak nakon vađenja umnjaka

U nastavku vam donosimo opsežan vodič za vađenje umnjaka koji će vam dati sve potrebne informacije, objasniti što je to alveotomija te odgovoriti na sva vaša pitanja. Naš je cilj pomoći vam da shvatite postupak i što on uključuje kako više ne bi imali razloga za brigu.

Što su umnjaci?

Umnjaci su treći i posljednji kutnjaci (tzv. osmice) koji se nalaze u stražnjem dijelu čeljusti. Iako su najjači kutnjaci koje osoba može imati, često nisu pravilno poravnati što je poznato da uzrokuje nelagodu kao i druge probleme.

Budući da umnjaci nisu kao ostali zubi, pri vađenju je potreban izuzetan oprez. To znači da zaista ne postoji način da to napravite sami. U najsloženijim slučajevima izvodi se kirurški zahvat koji se naziva alveotomija te bi ga trebao izvoditi samo oralni kirurg.

umnjaci - denti del giudizio

 

Kada je potrebno vađenje umnjaka?

Smatra se da su naši preci imali veća usta nego mi danas, što je ostavljalo dovoljno prostora za umnjake da komotno izrastu. Tijekom tih vremena, naši su preci često koristili te zube za žvakanje lišća biljaka kako bi ga mogli probaviti.

Međutim, kako je vrijeme odmicalo, ljudi su evoluirali, a tako i struktura naših usta. Danas od umnjaka ima više štete nego koristi. Naša prehrana se više ne sastoji od sirovog mesa, orašastih plodova i biljnog lišća da bismo preživjeli. Samim time, potreba za umnjacima više ne postoji.

U većini slučajeva, impaktirani umnjaci su glavni razlog da se izvodi alveotomija. Ako imate impaktirane umnjake, mogli biste imati sljedeće simptome:

 • Loš zadah koji se ne može objasniti.
 • Krvarenje iz desni.
 • Neugodan okus u ustima.
 • Bol koja se može osjetiti u području čeljusti.
 • Desni koje su natečene ili izrazito osjetljive.

Kako biste sigurno utvrdili treba li vam vađenje umnjaka ili ne, morat ćete otići na pregled.  Vaš će stomatolog utvrditi jesu li vam umnjaci pravilno izrasli, ili ako još nisu, imaju li uvjete da pravilno izrastu. Ako osjetite jaku bol ili ako su impaktirani, vađenje umnjaka je jedina opcija. Impaktirani zubi su oni koji ne mogu pravilno izrasti zbog određene barijere (drugi zubi ili kosti čeljusti). 

Često umnjaci znaju imati kontakt sa živcem (n. mandibularis) što se može vidjeti na panoramskoj snimci. Kako bi se potvrdio točan položaj živca (koji je zadužen za osjet u usnici) potrebno je napraviti CT kako bi se smanjio rizik oštećenja kod vađenja. Takve zube oralni kirurg prilikom zahvata prepili u više komadića i onda ih nježno izvadi iz kosti bez da dira živac.

umnjaci - denti del giudizio

Koja je cijena vađenja umnjaka?

Budući da nije u pitanju uobičajeno vađenje zuba, postoji mnogo različitih čimbenika koji dolaze u obzir pri određivanju koja će biti cijena vađenja umnjaka. U nastavku vam donosimo pregled različitih vrsta da možete vidjeti kolika je cijena kojeg postupka kao i što uključuje.

Jednostavno vađenje umnjaka cijena

Ovo je najjednostavniji postupak, a time i najpristupačniji (od 26,00 € + anestezija od 7,00 € po zubu). Zahvat je najmanje složen i to je najlakši način za vađenje umnjaka. Ovo je opcija samo kada su umnjaci izbili iz zubnog mesa, osiguravajući normalan položaj.

Osnovno kirurško vađenje umnjaka cijena

Kada su vaši umnjaci u tkivu desni, neće biti moguće jednostavno vađenje koje je gore opisano. Umjesto toga, bit će potreban nešto zahtjevniji postupak. Morat će se napraviti rez na desnima kako bi se oslobodili vaši umnjaci. To čini cjelokupni proces malo kompliciranijim od jednostavnog vađenja.

Cijena vađenja umnjaka za ovaj zahvat kreće od 57,00 € + anestezija od 7,00 € po zubu.

Zahtjevno kirurško vađenje umnjaka – alveotomija cijena

Alveotomija je najzahtjevniji postupak za vađenje umnjaka u slučajevima kada su umnjaci u čeljusnoj kosti. Zbog toga, ne samo da će biti potrebna operacija za vađenje umnjaka, već će se morati ukloniti i dijelovi čeljusne kosti.

Budući da je ovo najopsežnija vrsta operacije za vađenje umnjaka, najskuskuplja je od svih zahvata. Cijena vađenja umnjaka za ovaj tip zahvata kreće od 130,00 € + anestezija od 7,00 € po zubu. 

Postoji mogućnost i dodatne komplikacije kad umnjaci imaju kontakt sa živcem, što čini zahvat još složenijim, a time i skupljim.

Vađenje umnjaka cijena - Estrazione dente del giudizio prezzo

Priprema za vađenje umnjaka

Ukoliko vam je potrebna alveotomija, velika je vjerojatnost da se dijagnoza temelji na posjetu ordinaciji u kojoj je otkrivena nužnost za zahvat. Iskoristite to vrijeme za razgovor sa svojim stomatologom o tome što će se dogoditi, kao i o tome hoćete li morati prestati uzimati lijekove na recept prije zahvata.

Trebali bi biti spremni povesti nekoga sa sobom na dan operacije. S obzirom da će se koristiti neki oblik lokalne anestezije ili svijesne sedacije, vjerojatno se nećete moći sami odvesti kući. Ako nitko ne može poći s vama, razmislite o taksiju, Uberu ili javnom prijevozu.

Vaš stomatolog će vam također savjetovati trebate li izbjegavati bilo što jesti ili piti noć prije vađenja umnjaka. U većini slučajeva hoćete, ali postoje određeni slučajevi u kojima to nije potrebno, iako je vrlo rijetko.

Što se tiče odsustva s posla, očekujte da će biti potrebna minimalno 2-3 slobodna dana kako biste osigurali vrijeme za oporavak bez izlaganja nepotrebnim rizicima.

Oporavak nakon vađenja umnjaka

Iznimno je važno kome ćete dati povjerenje za vađenje umnjaka, jer ne koriste sve ordinacije jednake tretmane za vrijeme i nakon zahvata. Postoje mnogi napredni tretmani koji značajno pospješuju zarastanje i oporavak te smanjuju komplikacije nakon vađenja umnjaka, što je posebno važno kod najzahtjevnijih operacija.

U Poliklinici Smile koristimo sve što nam moderna medicina pruža pa tako kako bi rana što bolje zarasla mi stavljamo Plazmu i matične stanice u ranu i zašijemo sve sa atraumatskim resorbirajućim antibakterijalnim koncem.

Krvna plazma - PRP metoda - Plasma sanguigno - metodo PRP

Postoperativno koristimo terapiju ozonom i biostimulaciju laserima, kao dodatak terapiji s antibioticima, protuupalnim lijekovima i sprečavanje otekline (oblozi i kortison).

Podvrgavanje bilo kojoj vrsti operacije nije nešto čemu se itko raduje. Međutim, znati kako si osigurati potpuni oporavak nakon vađenja umnjaka sigurno će vam olakšati život. Zato vam predstavljamo opsežni vodič za oporavak nakon vađenja umnjaka.

1. dan oporavka

Ovo je jedan od najvažnijih dana oporavka jer osigurava čvrst temelj za dane koji su pred vama. Učinci koje ćete osjetiti ovise o tome kakav je anestetik i/ili sedativ korišten tijekom postupka.

Moguće je da ste smeteni, ošamućeni, ne sjećate se ničega vezano za zahvat ili želite spavati kada se vratite kući nakon vađenja umnjaka. 

Već prvog dana primijetit ćete kako se krv zgrušava oko područja gdje su vam nekada bili umnjaci. Važno je ni na koji način ne uznemiravati ovo područje jer je ono važno za proces ozdravljenja. I uzimajte sve lijekove koji su vam eventualno propisani kako bi se nelagoda smanjila.

Vaš stomatolog vam je možda preporučio da ostavite gazu na tom području prvih nekoliko sati nakon povratka kući. To je zato da se krvarenje zaustavi sve dok se krv ne zgruša unutar tog područja.

Ako imate otekline oko usta ili čeljusti, možete upotrijebiti vrećicu leda da smanjite oticanje (uobičajeno pravilo je da držite ledeni oblog oko usta/čeljusti 15 minuta, zatim napravite pauzu od 15 minuta i ponovite proces prema potrebi).

Ostale mjere koje treba poduzeti prvog dana nakon operacije uključuju:

 • Izbjegavajte konzumiranje alkohola i pušenje.
 • Izbjegavajte bilo kakav napor.
 • Nemojte koristiti slamku.
 • Nemojte konzumirati ništa što je izrazito hladno ili izrazito vruće.
 • Ograničite svoju prehranu na tekućinu i izrazito mekanu hranu.
 • Pobrinite se da pijete puno vode tijekom dana.
 • Zabranjeno je četkanje zubi, čišćenje koncem, ispiranje ili pljuvanje osim ako vam nije drugačije navedeno.
 • Ovo je dan za odmor i opuštanje, stoga ga svakako dobro iskoristite.
Pripazite na pojačano krvarenje tijekom prvog dana oporavka nakon vađenja umnjaka

Iako je krvarenje nakon zahvata uobičajeno, pretjerano krvarenje nije dobro i morate se obratiti svom stomatologu ili potražiti liječničku pomoć ako se to dogodi.

Što se tiče razloga zašto je normalno da se krvarenje javlja prvog dana oporavka, to je zato što ste se podvrgli jednoj vrsti kirurškog zahvata. Vaša krv treba vremena da se zgruša na području gdje je izvedena alveotomija kako bi se prirodno zaustavilo krvarenje.

Možete smanjiti krvarenje držeći glavu podignutom i izbjegavajući upotrebu duhana i alkohola (jer ne samo da izravno utječu na područje operacije već i na krvotok). Još jedna stvar na koju trebate pripaziti je da tijekom tog vremena ne četkate zube ili na bilo koji drugi način ometate područje na kojem je izvedeno vađenje umnjaka.

2. dan oporavka

Ako je tijekom zahvata korištena svijesna sedacija, drugi dan ćete biti mnogo bistriji. Moguće je da i dalje osjećate lagani umor ili zbunjenost.

Na današnji dan vaše tijelo još uvijek radi prekovremeno kako bi se oporavilo od vađenja umnjaka. Dakle, i dalje ćete htjeti zadržati sve što je bilo preporučeno za prvi dan, kao i izbjegavati sve aktivnosti koje bi mogle biti previše naporne.

Ako vam je stomatolog naložio da ispirete usta, ovo je dan kada ćete to moći početi činiti kao i četkati zube (osim ako vam nije rečeno drugačije, naravno). Što se vaše prehrane tiče, možete postupno ponovno uvoditi meku hranu kao što su kruh bez korice, mljeveno meso, rezanci i juhe. Samo pazite da ne ometate područje gdje su vam zubi izvađeni kako ne biste riskirali daljnje komplikacije.

Vjerojatno ćete se i drugi dan nakon vađenja umnjaka nastaviti suočavati s bolom ili nelagodom, ali to nije tako neuobičajeno kao što se može misliti. Također očekujte modrice i otekline u ovom trenutku, ali ne brinite, to je samo privremeno.

Ako dobijete bilo kakve druge simptome kao što su krvarenje iz nosa, obilno krvarenje ili gnoj koji dolazi iz područja gdje su vam izvađeni umnjaci ili bol koja je nepodnošljiva, najbolje je odmah kontaktirati svojeg stomatologa.

Pripazite na suhu alveolu (zubnu čašicu) tijekom drugog dana oporavka od vađenja umnjaka

Iako biste možda mogli ublažiti suhu alveolu toplom otopinom soli u vodi, važno je da obavijestite svojeg stomatologa ili liječnika ako primijetite taj problem. Suha alveola je skup simptoma, od kojih je najizraženiji iznimno jaka bol uz pulsacije u području vađenja zuba, uzrokovano time što krvni ugrušak ne ostane na mjestu gdje je potrebno kako bi se osiguralo pravilno zacjeljivanje. Obično je to zbog ometanja područja na kojem je postupak izveden.

Suha alveola | Anti Covid Popusti
3. dan oporavka

Do sada bi se sve trebalo vratiti u normalu, s iznimkom malih modrica, boli i oteklina koje se smatraju normalnim nakon vađenja umnjaka. Možete se vratiti na posao ako se vaš posao sastoji od laganih poslova koji nisu previše fizički zahtjevni. Međutim, preporuča se da pričekate još cijeli treći dan prije povratka na posao.

Kada je riječ o tome što smijete jesti, a što ne, trebali biste moći nastaviti s normalnom prehranom bez da jedete samo mekanu hranu. Jedina stvar koju trebate izbjegavati je hrana koja je izuzetno tvrda (poput orašastih plodova) i sve što je ljepljivo.

Ukoliko je vaše vađenje umnjaka bilo zahtjevno, odnosno ako je u vašem slučaju izvedena alveotomija, trebat ćete dodatno pričekati s normalnom prehranom. Na mekanoj prehrani trebate ostati barem 5 do 6 tjedana, kako ne bi došlo do moguće frakture čeljusti. Naime, poslije zahvata ostaje veliki defekt u kosti koji treba s vremenom zarasti.

Vaša usta i dalje zacjeljuju, a krvni se ugrušak još uvijek može pomaknuti. Pobrinite se da svako četkanje zubi ili ispiranje usta radite na način da izbjegavate to područje. Još ste uvijek u osjetljivom razdoblju oporavka, stoga pomno pratite kako napreduje zacjeljivanje.

Vodite računa da ne dođe do infekcije

Povećan rizik za infekciju je obično tijekom prvih nekoliko dana od operacije. Iako nije neuobičajeno da se bakterije infiltriraju u područje gdje su vam umnjaci uklonjeni, to može usporiti ispravno zacjeljivanje. Osim toga, moglo bi predstavljati ozbiljnu opasnost za vaše zdravlje.

Znakovi infekcije mogu uključivati ​​prekomjerno krvarenje, pojačanu bol ili gnoj iz nosa ili područja gdje je postupak izveden. Ako primijetite bilo koji od ovih znakova, nemojte riskirati tako što ćete oklijevati. Odmah se obratite svojem stomatologu ili oralnom kirurgu.

4. do 7. dan oporavka

U većini slučajeva, četvrti dan je kada pacijenti mogu nastaviti svoje svakodnevne obaveze bez rizika da si pogoršaju situaciju tijekom oporavka. To je nešto što će se razlikovati od slučaja do slučaja jer ponekad može potrajati i cijeli tjedan da se stvari vrate u normalu.

Do petog dana, oteklina bi se trebala smanjiti ili potpuno povući, a većina boli u ovom trenutku trebala bi biti minimalna. Međutim, ako osjetite da vam se bol širi u uho ili se na bilo koji način pojačava, možda biste trebali još jednom provjeriti sa svojim stomatologom da se slučajno ne radi o infekciji.

Vaši šavovi trebaju otpasti

Tijekom posljednjeg dijela prvog tjedna, vaši šavovi mogu početi popuštati (pa čak i ispadati), što je sasvim normalno. Oni nisu namijenjeni da trajno ostanu u ustima i neće vam škoditi ni na koji način ako ih progutate. To nije razlog za brigu jer je dio procesa ozdravljenja.

8. do 14. dan oporavka

Tijekom drugog tjedna oporavka možete ukloniti sva ograničenja i živjeti vaš život kao prije operacije. Vaša bol bi trebala biti minimalna, a možda nestane u potpunosti, a isto vrijedi i za oticanje. 

To ne znači da trebate preuzimati nepotrebne rizike. Pripazite na mjesto vađenja radi bilo čega izvan uobičajenog kako biste mogli reagirati ako bude potrebno. Tijekom ovog tjedna trebali biste imati kontrolni pregled kod svojeg stomatologa ili oralnog kirurga kako bi se utvrdilo kako teče zacjeljivanje. Ako su šavovi i dalje na mjestu, bit će uklonjeni na ovom pregledu.

Kontrolni pregled | Anti Covid Popusti

I to bi bilo to kad je u pitanju oporavak nakon vađenja umnjaka. U nastavku vam donosimo najčešća pitanja koja zanimaju naše pacijente te odgovore na njih.

Često postavljana pitanja o vađenju umnjaka

Je li osoba budna tijekom postupka vađenja umnjaka?

To ovisi o vrsti anestetika, odnosno svjesne sedacije koju vaš stomatolog ili oralni kirurg koristi. U većini slučajeva koristi se lokalna anestezija kako biste bili budni dok vam se uklanjaju umnjaci. Međutim, postoje okolnosti koje mogu zahtijevati veću dozu anestezije koja bi vas mogla uspavati.

Mogu li normalno spavati nakon operacije vađenja umnjaka?

Iako ćete se morati prilagoditi prvih nekoliko dana nakon operacije, nakon zahvata možete spavati. Samo pazite da 3 do 5 dana držite glavu podignutu dok spavate kako bi se krvarenje moglo lakše zaustaviti, a da se istovremeno zaustavi oticanje.

Mogu li umnjaci izazvati tjeskobu?

Primarni izvor tjeskobe je kada se netko suoči s procedurom vađenja umnjaka. Kao i druge vrste medicinskih zahvata, alveotomija može biti prilično stresno iskustvo za svakoga. Često dolazi do tjeskobe kada je pritom prisutna nelagoda i/ili bol.

Može li osoba sama ukloniti svoje umnjake?

NE! Vađenje vlastitih umnjaka nije kao vađenje bilo kojeg drugog zuba, uglavnom zbog njihovog položaja, kao i drugih čimbenika koji se moraju uzeti u obzir. Zato uvijek trebate potražiti pomoć stomatologa ako vam se čini da vam umnjaci stvaraju probleme.

Da li se mijenja oblik lica nakon vađenja umnjaka?

Iako se često misli da će gubitak zuba uzrokovati promjenu strukture lica, to je iznimno rijetko kada je u pitanju vađenje umnjaka. Zapravo, gotovo da i ne postoji takav rizik jer ne utječe na mišiće na vašem licu onoliko koliko je to prisutno kod osoba s višestrukim gubitkom zuba.

Da li umnjaci uzrokuju promjene raspoloženja?

Poznato je da su umnjaci, kao i neke parodontalne bolesti, pokazali povezanost s promjenama raspoloženja. Važno je imati na umu da, ako osjećate bilo kakvu zubobolju, ona može imati izravan učinak na vaše emocije, kao i na raspoloženje.

Da li osoba za vrijeme ili nakon zahvata ispriča svoje tajne?

Nije uobičajeno da bi vas upotreba anestezije natjerala na stvari koje su za vas neobične. To znači da ne trebate brinuti o tome da ćete nesvjesno izbrbljati vaše najdublje tajne. Imajte na umu da je vaš stomatolog dužan pridržavati se liječničke tajne, pa kako je sve u vezi vas i vašeg zahvata povjerljivo, ne trebate se brinuti čak i ako se to kojim slučajem i dogodi.

Sedacija dušikovim oksidulom
Koliko je dana bolovanja potrebno za vađenje umnjaka?

Tri dana bolovanja je dobar broj na koji možete računati. To će vam pružiti dovoljno vremena za oporavak i dopustiti da učinci svjesne sedacije potpuno nestanu. Međutim, ako radite s teškom opremom i uzimate lijekove protiv bolova, bilo bi dobro razmotriti malo duže odsustvo s posla. Možete porazgovarati sa svojim stomatologom koja bi bila najbolja opcija u vašem slučaju.

Je li rijetko imati sva četiri umnjaka?

Apsolutno ne, jer su četiri umnjaka normalna za svakoga. Možete imati i manje od četiri, što također nije neuobičajeno. Ono što je vrlo rijetko je da osoba ima više od četiri, što se u stomatologiji naziva prekobrojnim zubima.

Je li vađenje umnjaka bolno?

Obično ne, jer će područje na kojem se nalaze vaši umnjaci biti utrnuto pomoću lokalne anestezije. U nekim slučajevima koristi se svjesna sedacija kako bi iskustvo bilo još ugodnije za pacijenta. Ako osjećate bol tijekom postupka, obavijestite svojeg stomatologa ili oralnog kirurga kako bi vam mogao administrirati više anestetika da se osigura da je zahvat potpuno bezbolan.

Je li potrebno vaditi sva četiri umnjaka istovremeno?

Ako vaš stomatolog smatra da je potrebno ukloniti sva četiri umnjaka u jednom zahvatu, to je sigurno najbolja opcija. Obično će biti potrebno manje od sat vremena da se sva četiri uklone, a ponekad se koristi kao način za sprječavanje daljnjih problema sa zubima povezanim s vašim umnjacima.

Što će se dogoditi ako popijem vodu prije operacije vađenja umnjaka?

Opće pravilo je ništa ne jesti niti piti 4 do 8 sati prije zahvata svjesne sedacije jer postoji mogućnost regurgitacije tijekom zahvata koja bi mogla biti smrtonosna. Međutim, manja količina vode ne bi trebala predstavljati problem, što ne znači da se to ni na koji način preporučuje.

Ukoliko se vađenje umnjaka izvodi samo upotrebom lokalne anestezije bitno je pojesti i popiti nešto prije dolaska na zahvat.

Koja je minimalna starost osobe za vađenje umnjaka?

Vađenje umnjaka moguće je već sa 12 godina starosti. Međutim, najčešća dob za uklanjanje je kada netko ima barem 16 godina ili više jer to je doba kada umnjaci obično izrastu.

Što je to suha alveola?

Kada vam se izvade umnjaci, krv će se pokušati zgrušati na površini kako bi se spriječilo daljnje krvarenje. Ako jedete, pijete, pušite, mućkate tekućinu ili na drugi način uznemiravate područje na kojem je bio vaš umnjak, to bi moglo stvoriti ono što je poznato kao suha alveola. To također izlaže živce u tom području što može biti vrlo bolno.

Što trebam učiniti ako dobijem suhu alveolu?

Obavezno se javiti svom stomatologu. Dok ne dođete do stomatološke ordinacije kao prvu pomoć možete uzeti žličicu soli i rastopiti je u šalici tople vode. Upotrijebite ovu otopinu za mućkanje u ustima tako da uklonite sve čestice hrane oko suhe alveole. Nakon toga pokušajte izbjegavati korištenje tog dijela usta dok jedete.

Koje simptome mogu uzrokovati problemi s umnjacima?

Postoji širok spektar simptoma koji uključuju, ali nisu ograničeni na loš zadah, poteškoće s otvaranjem čeljusti, bol i oticanje. Važno je posjetiti stomatologa ako bilo koji od ovih problema potraje jer može dovesti do drugih komplikacija.

Kada mogu jesti normalnu hranu nakon vađenja umnjaka?

Trebali biste pričekati barem tjedan dana prije nego što počnete žvakati tvrdu hranu ili konzumirate bilo što začinjeno. Vodite računa da te namirnice polako uvodite u svoju prehranu. Tijekom prvog tjedna očekujte da ćete održavati prehranu koja se sastoji od mekane hrane.

Kada mogu početi vježbati nakon vađenja umnjaka?

Tek nakon 48 sati možete ponovno uvesti lagane vježbe u svoju svakodnevnicu. To je iz razloga što ne želite riskirati da se krvni ugrušak odvoji i uzrokuje suhu alveolu. Polako vraćajte svoje treninge u normalu, a pritom pratite učinke koji imaju na vas.

Gdje je najbolje izvesti vađenje umnjaka?

Možete posjetiti našu Polikliniku koja ima stručan i iskusan tim kako bi obavili pregled i utvrdili sve detalje oko zahvata. Naš specijalist oralne kirurgije dr. Darko Slovša ima bogato iskustvo te je stručan i za najkompliciranije vađenje umnjaka pa ćete biti u sigurnim rukama.

Obzirom da se radi o oralno-kirurškom zahvatu, važno je izabrati pouzdanu stomatološku ordinaciju kako bi maksimalno reducirali bilo kakve mogućnosti za komplikacije nakon vađenja umnjaka.

Darko Slovsa
Hoće li vađenje umnjaka ispraviti moje zube?

Neće, ali mnogi pacijenti navode da imaju bolji zagriz bez umnjaka nego dok su ih imali. Također, vađenje umnjaka također ne predstavlja opasnost za malokluziju.

Zašto dolazi do neugodnog zadaha iz usta?

Ovo je često znak infekcije i/ili suhe alveole. Konzumiranje veće količine vode može pomoći u uklanjanju ovog neugodnog mirisa, a topla slana voda može pomoći ako imate suhu alveolu.

Nadamo se da smo vam pružili sve potrebne informacije o ovom zahvatu i odgovorili na vaša pitanja i nedoumice. Ukoliko vam je potrebna alveotomija ili vas zanima bilo što drugo u vezi s tim, obratite se našem stručnom timu već danas.

Sadržaj

Imate pitanja ili želite dogovoriti termin za besplatan pregled? Pošaljite nam poruku.