Zubni most

Zubni most kvalitetno je rješenja za nadomjestak oštećenih ili nedostajućih zubi.

Više od 10 godina iskustva

Više od 20.000 zadovoljnih pacijenata

Izgled i funkcionalnost prirodnih zuba

Sve na jednom mjestu od dijagnostike do laboratorija

Najpreciznija tehnologija i vrhunski materijali izrade

BESPLATAN PREGLED

Svaki dan pomičemo granice kako bismo pružili samo najbolje našim pacijentima. Prvi besplatan pregled uključuje pregled specijaliste, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane ponude.

BESPLATAN PREGLED

Svaki dan pomičemo granice kako bismo pružili samo najbolje našim pacijentima. Prvi besplatan pregled uključuje pregled specijaliste, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane ponude.

Besplatan prvi pregled - Poliklinika Smile

Zubni most je stomatološki protetski rad koji služi za nadomještanje jednog, dva ili više nedostajućih zubi u nizu. Sastoji se od zubnih krunica fiksno povezanih u jednu cjelinu.

Može se fiksirati na okolne prirodne zube, a u slučaju nedostatka više zubi u nizu, na zubne implantate.

Cijena zubnog mosta

Za što se koristi zubni most?

Pokreni video

Vaši su zubi dio cjeline. Ukoliko vam jedan zub nedostaje, okolni zubi mogu se pomaknuti u prazan prostor. Zubi u suprotnoj (donjoj ili gornjoj) čeljusti mogu se također pomaknuti dolje ili gore prema praznom prostoru. To može uzrokovati:

  • Probleme sa zagrizom.
  • Poteškoće sa žvakanjem.
  • Bol zbog neravnomjernog pritiska na zube i čeljust.
  • Nezadovoljstvo i opterećenost izgledom i/ili osmijehom.

Tipični most na zubima ima:

  • Nosive krunice: stomatolog postavlja dvije krunice na zube s obje strane zuba koji nedostaje. Ovi pričvrsni zubi, ili potporni zubi, mogu biti vaši prirodni zubi ili zubni implantati.
  • Središnja krunica: Ovaj “lažni zub” (ili zubi) popunjava prazninu i pričvršćen je na noseće krunice.

Zubni most se postavlja na postojeće zdrave zube koji će imati ulogu “nosača”. Ostali članovi u mostu upotpunjuju nedostatak zuba. Zahvaljujući napretku gotovo svakog segmenta u stomatologiji, posebno razvoju i unapređenju tehnologije u dentalnoj medicini, danas su svi protetski radovi brži, precizniji i puno kvalitetniji.

Procedura ugradnje zubnog mosta

1

PRIPREMA POTPORNIH ZUBA

Tijekom vašeg prvog posjeta, vaš stomatolog brusi zube na koje se postavlja most. Uklonit će dio cakline i dentina, tako da napravi mjesta za krunicu. Ponekad su potrebni dodatni zahvati u slučaju oštećenja zuba karijesom ili kad je potrebno liječenje korijena zuba.

2

UZIMANJE OTISAKA

Stomatolog uzima otiske ili napravi digitalno 3D skeniranje vaših usta i zuba. Otisak brušenih zuba se uzima intraoralnom kamerom (skenerom) koji radi stotine malih fotografija i softverski ih spaja u sliku pacijentovih usta. Postupak je puno ugodniji od klasičnih otisaka silikonskim materijalima te puno brži.
Takav digitalni otisak šalje se u dentalni laboratorij gdje naši tehničari dizajniraju zube na virtualnom modelu na temelju situacije prije brušenja, fotografija pacijenta te željama pacijenta i doktora.

3

POSTAVLJANJE PRIVREMENOG RADA

Dobit ćete privremeni most za zaštitu izloženih područja u ustima dok vam dentalni laboratorij ne izradi trajni most. Na taj način ćete moći normalno funkcionirati dok vam se ne postavi trajno rješenje.

4

IZRADA TRAJNOG MOSTA

Zubni laboratorij koristi otisak ili sken kao model za izradu vašeg mosta. U Poliklinici Smile zubne mostove izrađujemo najsuvremenijom CAD-CAM tehnologijom.

5

CEMENTIRANJE ZUBNOG MOSTA

Tijekom narednog posjeta stomatolog će ukloniti privremeni most i postaviti trajni most. Pažljivo će provjeriti most i izvršiti sve potrebne prilagodbe kako bi vam savršeno odgovarao.

Koje su prednosti zubnog mosta

Privikavanje na zubni most

Vrste zubnih mostova

Ovaj je zubni most najčešći. Ima dvije nosive krunice i jednu središnju krunicu. Nosive krunice drže most na mjestu. Tradicionalni mostovi izrađuju su od metal-keramike, cirkon-keramike ili staklo-keramike.
Kod ovog tipa mosta središnja krunica se povezuje samo s jednom nosivom krunicom. To ponekad može biti opcija za osobe koji imaju zube samo s jedne strane zuba koji se nadomješta.

Ovaj most je sličan “tradicionalnom fiksnom mostu”, ali umjesto da ga učvrstimo na prirodnim zubima, fiksiramo ga na implantate.

3 vrste zubnih mostova

Naši stručnjaci

Ria Slovša spec. stom. protetike dr. med. dent.

Nedostatak zuba može utjecati na to kako jedete, pričate i smijete se. Zubni most će vam vratiti izgled i funkciju vaših zubi i osmijeha. A uz ispravno održavanje dobre oralne higijene i redovite posjete stomatologu, most može trajati dugo godina.
Dr. Ria Slovša
Online konzultacije dr. Darko Slovša

ONLINE konzultacije

Ako niste u mogućnosti posjetiti nas u Opatiji ili želite individualan razgovor s Dr. Slovšom, rezervirajte termin za online konzultacije. Doći ćete do specifičnih informacija i dobiti odgovore na sva pitanja i nedoumice.

Online konzultacije dr. Darko Slovša

ONLINE konzultacije

Ako niste u mogućnosti posjetiti nas u Opatiji ili želite individualan razgovor s Dr. Slovšom, rezervirajte termin za online konzultacije. Doći ćete do specifičnih informacija i dobiti odgovore na sva pitanja i nedoumice.

Trajnost i održavanje zubnog mosta

Trajnost radova kao što su zubne krunice, mostovi ili zubni implantati ovisi o više faktora. Zubni mostovi trebali bi trajati najmanje pet do sedam godina. Uz kvalitetnu oralnu higijenu i redovito profesionalno čišćenje kod stomatologa, zubni most može trajati duže od 10 godina.

GARANCIJA KVALITETE

Garancija kvalitete u Poliklinici Smile

Koristimo materijal svjetski poznatih kompanija Ivoclar Vivadent iz Lihtenštajna i DeguDent Dentsply Sirona iz Njemačke koji imaju dugogodišnja ispitivanja i studije o svojim materijalima. Naš dentalni laboratorij ima dvije vrhunske mašine za frezanje CAD-CAM materijala.

Jedna je Ivoclar Programill PM7, a druga je Wieland, također koristimo i 3D printer Straumann P40.

Cijena zubnog mosta

Cijena zubnog mosta može varirati u ovisnosti o vrsti mosta i materijalu izrade. U Poliklinici Smile cijena mosta za zube kreće od 557,00 € za tradicionalni most učvršćen na prirodnim zubima i izrađen od vrhunske cirkon-keramike renomiranog proizvođača Ivoclar Vivadent.

Ali na raspolaganju imate razne značajne benefite i druge, povoljnije varijante. Za više informacija pogledajte naš cjenik ili nam se obratite za izradu personalizirane ponude.

Najčešća pitanja i zablude o ugradnji zubnog mosta

Zubni mostovi mogu pomoći ako vam nedostaje jedan ili nekoliko zubi. Najčešći uzroci gubitka zuba su karijes, bolesti desni i ozljede. Ili ste možda rođeni s nedostatkom zuba zbog urođenog stanja.

Da bi vam se mogao postaviti most za zube, potrebni su vam zdravi zubi s obje strane onih koji nedostaju.

Za izradu krunica i mostova, danas u Poliklinici Smile najčešće koristimo bezmetalnu oksidnu keramiku cirkonij-oksid.

U modernoj stomatologiji pokušava se maksimalno moguće izbjeći korištenje materijala s metalom. Bezmetalne krunice (cirkonske krunice) mogu se koristiti i za prednje i za stražnje zube. Odlikuje ih iznimna čvrstoća, ali i superiorna estetika jer omogućavaju transparentnost i prirodan izgled zuba.

Cirkonske krunice danas su optimalno rješenje jer predstavljaju idealan spoj funkcionalnosti i estetike.

Zubni mostovi trebali bi trajati najmanje pet do sedam godina. Uz kvalitetnu oralnu higijenu i redovito profesionalno čišćenje kod stomatologa, most može trajati duže od 10 godina.

U Poliklinici Smile cijena mosta za zube kreće od 6.000 kn za tradicionalni most učvršćen na prirodnim zubima i izrađen od vrhunske cirkon-keramike renomiranog proizvođača Ivoclar Vivadent.

Ne, dapače, jer nadomještanje nedostajućih zuba olakšava jesti. Možda ćete jedino u početku radije jesti meku hranu izrezanu na male komadiće dok traje privikavanje na zubni most.

Ako vam nedostaju prednji zubi, može biti teško govoriti jasno i razumljivo. Zubni most s prednjim zubima na pravom mjestu može poboljšati vaš govor.

Neki pacijenti biraju djelomične proteze, koje su mobilni protetski radovi. Možete ih izvaditi iz usta da ih očistite. Možda ste i kandidat za dentalni implantat.

Implantat je vijak koji se kirurški ugrađuje u vašu čeljust, a na njega se postavlja zubna krunica. Vaš stomatolog vam može pomoći da shvatite koja je najbolja opcija za vas.

Više o opcijama nadoknade jednog zuba koji vam nedostaje pročitajte OVDJE.

Ponekad vam stomatolog može preporučiti zubni implantat umjesto tradicionalnog mosta. Dentalni laboratorij izrađuje protetske radove na temelju otiska vaših usta. Oralni kirurg ugrađuje implantat u vašu čeljust.

Nakon određenog vremena implantati se integriraju s čeljusnom kosti te sa na njih postavljaju krunice. Prednost implantata je što ne trebaju potporu ostalih zuba te dobijete izgled i funkciju prirodnog zuba.

Osim toga, zubni implantati mogu trajati doživotno dok zubni most s vremenom (nakon 10-15 godina) treba zamijeniti.

Ako se pravilno brinete o svojem mostu, on može trajati mnogo godina bez komplikacija. Most se može oštetiti ako okolni zubi propadaju ili ako cement popusti.

Ako se most olabavi, a potporni zubi su i dalje zdravi i netaknuti, vaš ga liječnik može ponovno pričvrstiti novim cementom.

Trajnost zubnog mosta ovisi o zdravlju i snazi preostalih zuba. Kod mosta je posebno važno spriječiti karijes i bolesti desni koje mogu dovesti do gubitka potpornih zuba.

Za pravilnu njegu zuba, desni i zubnog mosta slijedite sljedeće upute:

  • Četkajte zube dvaput dnevno i čistite ih koncem svakodnevno: stomatolog vam može pokazati ispravni način četkanja i korištenja zubnog konca. Vjerojatno ćete koristiti posebnu vrstu konca koji vam omogućuje da provučete konac između mosta i zubnog mesa.
  • Redovito obavljajte stomatološke preglede i profesionalna čišćenja zubi: redoviti posjet stomatologu može pomoći u ranom otkrivanju problema, što omogućava pravodobno i uspješnije liječenje.
  • Konzumirajte uravnoteženu prehranu: uključite puno voća, povrća i vlakana i pokušajte ograničiti hranu koju treba puno žvakati poput nekih vrsta mesa.

PACIJENTI O NAMA

ZAŠTO ODABRATI POLIKLINIKU SMILE
dentistry-tooth-jaws

Vizualizacija rezultata prije početka terapije

calendar-check

Privremeni most postavljamo već prvi dan terapije

check-badge
Najkvalitetniji materijali Ivoclar Vivadent i Densply Sirona
certified-ribbon-1
Jamstvo na rad i sve materijale
dentistry-tooth-shield

Planmeca® referentna klinika i centar izvrsnosti

desktop-computer-1

CAD-CAM tehnologija za brzinu i preciznost izrade

Besplatni pregled u 3 jednostavna koraka

1

Naručite se na besplatan pregled

Pregledat ćemo vaše zube i oralno zdravlje, napraviti panoramsku snimku te održati konzultacije sa specijalistom nakon čega ćete dobiti ponudu sa zajamčenom cijenom za eventualne radove.

2

Posjetite nas

Nalazimo se u srcu Opatije s parkiralištem u blizini, a za udaljenije pacijente nudimo i organiziranje smještaja i slobodnog vremena.

3

Odlučite se za terapiju u klinici od povjerenja

Kada doživite naš prijateljski pristup pacijentima, stručnost osoblja te transparentnost u radu, znat ćete da ste pronašli pravo mjesto za sve vaše dentalne potrebe.

Besplatni pregled u 3 jednostavna koraka

1

Naručite se na besplatan pregled

Pregledat ćemo vaše zube i oralno zdravlje, napraviti panoramsku snimku te održati konzultacije sa specijalistom nakon čega ćete dobiti ponudu sa zajamčenom cijenom za eventualne radove.

2

Posjetite nas

Nalazimo se u srcu Opatije s parkiralištem u blizini, a za udaljenije pacijente nudimo i organiziranje smještaja i slobodnog vremena.

3

Odlučite se za terapiju u klinici od povjerenja

Kada doživite naš prijateljski pristup pacijentima, stručnost osoblja te transparentnost u radu, znat ćete da ste pronašli pravo mjesto za sve vaše dentalne potrebe.

Imamo odgovarajuća rješenja za sve vaše stomatološke probleme.

Ukoliko imate pitanja ili želite dogovoriti termin za besplatni prvi pregled i konzultacije s našim specijalistom, javite nam se. Radujemo se vašem dolasku.

Imamo odgovarajuća rješenja za sve vaše stomatološke probleme.

Ukoliko imate pitanja ili želite dogovoriti termin za besplatni prvi pregled i konzultacije s našim specijalistom, javite nam se. Radujemo se vašem dolasku.

Pročitajte posljednje iz našeg bloga

Pročitajte posljednje iz našeg bloga