Tretmani lica popularni su desetljećima. Nekada ih se smatralo luksuzom i povlađivanjem samima sebi. Posljednjih su godina drastično porasli u popularnosti i dio su nužne brige o sebi. Obzirom da medicinska znanost stalno napreduje, danas su tretmani lica sigurniji i učinkovitiji nego ikad. U Poliklinici Smile s ponosom nudimo PRP tretman krvnom plazmom, ultimativni anti age tretman lica (tzv. Vampirski tretman) koji nudi brojne prednosti u odnosu na tradicionalne tretmane.

Pregled sadržaja:

 1. Prednosti tretmana krvnom plazmom
 2. Tko je dobar kandidat za PRP tretman?
 3. Koja je cijena PRP tretmana?

 

Što je tretman lica?

Nije neuobičajeno da nam se naši pacijenti javljaju s potrebama za njegom kože, ali ne znaju odakle početi. Prije nego što shvatite nevjerojatne prednosti koje donosi pomlađivanje lica krvnom plazmom, prvo trebate razumjeti što je točno tretman lica.

Njega lica ne podrazumijeva samo jedan tretman za njegu kože, već se radi o skupu tretmana. U to su uključene maske za lice, kemijski pilinzi, klasični piling kože i još mnogo toga. Suština je da tretmani lica poboljšavaju zdravlje, snagu, kvalitetu, ljepotu i mladost vaše kože lica bez korištenja skupih invazivnih tehnika.

Što je tretman krvnom plazmom?

Pomlađivanje lica krvnom plazmom (kolokvijalno zvano pomlađivanje lica vlastitom krvlju), napredna je metoda za njegu kože koja iskorištava prirodnu moć vašeg tijela za samoiscjeljivanje. Često se naziva i vampirski tretman jer uključuje vađenje krvi. Vaša krv se sastoji od četiri osnovne komponente: crvenih krvnih stanica, bijelih krvnih stanica, plazme i trombocita.

Krvna plazma - PRP metoda

 

Kada se trombociti u plazmi koncentriraju, događa se čudotvorni efekt. Kako bi postigli koncentriranu razinu trombocita u plazmi, sve četiri komponente vaše krvi razdvajamo sukladno njihovoj gustoći. Zatim trombocite ubrizgavamo u plazmu, pritom isključujući crvene i bijele krvne stanice.

PRP tretman lica

PRP metoda se koristi za opisivanje bilo kakve primjene PRP-a, ili plazme bogate trombocitima, za dobrobit tijela. U kontekstu anti-aginga, plazma bogata trombocitima se ili ubrizgava u vašu kožu na određenu dubinu u skladu s vašim estetskim potrebama ili se širi po vrhu vašeg lica tijekom tretmana. U konačnici, vaša koža apsorbira PRP tretman. To skraćuje vrijeme oporavka od mikroiglica i pritom ubrzava proces proizvodnje kolagena.

Vampirski tretman za pomlađivanje lica krvnom plazmom

 

Prednosti tretmana krvnom plazmom

1. Povećana proizvodnja kolagena

Oko 25. godine starosti, stopa proizvodnje kolagena u vašem tijelu drastično opada. Ona nastavlja značajno opadati do kraja vašeg života osim ako ne učinite nešto da potaknete njegovu prirodnu proizvodnju. Osim toga, sama kvaliteta proizvedenog kolagena opada. Sve to rezultira vidljivo ostarjelom kožom.

Bez obzira smetaju li vas fine linije na licu, umjerene ili duboke bore ili pak imate druge vidljive probleme s kožom, postoji izvrsna šansa da će “vampirski tretman lica” poboljšati kvalitetu vaše kože kroz povećanu proizvodnju kolagena. Proizvodnja kolagena stimulira se kada dođe do traume stanica kože. To se događa u sklopu tretmana krvnom plazmom kada male iglice prodiru u gornje slojeve vaše kože.

Čim mikroiglice prodru u vašu kožu, postojeći kolagen počinje liječiti kožu. U isto vrijeme, vaše tijelo počinje proizvoditi novi, jači, zdraviji kolagen. Ovom kvalitetnijem kolagenu potrebno je nekoliko tjedana da se formira. Iako ćete odmah primijetiti blago zatezanje kože, rezultati vašeg tretmana bit će sve vidljiviji u tjednima nakon zahvata.

2. Smanjene fine linije i bore

Linije i bore na licu među najčešćim su razlozima zbog kojih se pacijenti odlučuju za pomlađivanje lica krvnom plazmom. Ovi uobičajeni znakovi starenja smanjuju se jer se promiče stanična regeneracija. Stare stanice kože se obnavljaju i stvaraju se nove stanice kože, kolagen i elastin. Fine linije i bore djelomično se eliminiraju jer se vaša koža lica prirodno zateže kao odgovor na mikro-ubode uzrokovane tretmanom.

PRP tretman - Smile dentalna poliklinka

 

3. Zategnutija, čvršća koža

Kao što smo prethodno naveli, kolagen je također neophodan za zategnutu, čvrstu kožu. Kako starite, vaša koža se počinje opuštati, ali se bore i linije ne stvaraju uvijek. Koža lica se s godinama često stanji, a određeni dijelovi lica, poput usana i obraza, vjerojatno će postati osjetno tanki i mršavi. 

Kolagen koži daje puninu. Neke osobe mogu koristiti tretman krvnom plazmom kako bi napunili usne. Drugi ga koriste za rekonturiranje obraza bez potrebe za invazivnim medicinskim zahvatom. U svakom slučaju, naši su stručnjaci tu da vas savjetuju kako vam tretman lica krvnom plazmom može pomoći da postignete svoju idealnu estetiku.

4. Poboljšano zadržavanje vlage

Što je vaša koža jača i punija, to su dublji slojevi kože bolje zaštićeni od vanjskih iritacija. Jaka kožna barijera također pomaže u zadržavanju vlage. Štoviše, pomaže odčepiti pore, zbog čega hidratantne kreme imaju veći efekt na kožu. Učinci PRP tretmana lica na pore su malo zbunjujući jer tretman zapravo može smanjiti pore. Ali zapravo imate koristi od smanjenih i nezačepljenih pora, zbog lakše apsorpcije ljekovitih pripravaka za poboljšanje estetskih rezultata.

5. Poboljšan izgled kože

Ako imate ožiljke od akni, kirurške ožiljke, ožiljke od ozljeda, strije, hiperpigmentaciju i druge probleme s izgledom kože, tretman krvnom plazmom vam može pružiti znatne benefite. Zbog transformacije starih stanica kože u nove, zdrave, bit ćete zapanjeni nevjerojatnim poboljšanjem izgleda vaše kože samo nekoliko dana nakon jednog PRP tretmana lica.

6. Ne boli

Prije nego što započnemo tretman krvnom plazmom, vašu kožu lica nježno, ali temeljito očistimo. To osigurava da na vašoj koži nema prljavštine, prašine, peludi, zagađivača, šminke ili bilo koje druge nesavršenosti koja bi mogla uzrokovati negativnu reakciju na tretman. 

Istina je da je tanka, nježna koža oko vaših očiju, linije kose i usta iznimno osjetljiva. Ipak, nećete osjećati bol, već eventualno blagu i kratkotrajnu nelagodu na mjestu uboda sitnih iglica koja vrlo brzo nestaje.

7. PRP tretman je brzo gotov

Pomlađivanje lica krvnom plazmom može na prvu djelovati kao dugotrajan proces. Prvo, krv se mora izvući u špricu. Zatim se treba staviti u centrifugu i obraditi. Ova obrada uključuje čišćenje krvi kako bi bila spremna za odvajanje komponenti vaše krvi po masi te injekciju. 

Odvajanje krvne plazme za anti age tretman lica - Separazione del sangue per il trattamento del ringiovanimento viso

 

Za vađenje krvi uopće ne treba puno vremena. Zatim je potrebno samo tri do pet minuta da vaša krv prođe kroz centrifugu. U konačnici, sama terapija traje samo između 30 i 60 minuta, ovisno o veličini i broju područja lica koja želite tretirati.

8. Dugotrajni rezultati

Rezultati nekih estetskih tretmana traju relativno kratko, svega nekoliko mjeseci. Suprotno tome, tretman lica krvnom plazmom trebate napraviti samo jednom godišnje ili jednom u dvije godine kako biste zadržali svoj svjež, mladenački izgled. Osim toga, potrebno vam je manji broj PRP tretmana lica nego kod klasičnih tretmana mikroiglicama kako biste postigli svoju idealnu estetiku.

Dok će vam možda trebati četiri 30-minutna tretmana mikroiglicama, od kojih svaki zahtijeva dodatnih pola sata čekanja da anestetik počne djelovati, trebat će vam upola manje PRP tretmana lica da biste dobili iste rezultate.

Pomlađivanje kože obično zahtijeva četiri tretmana, a svaki od tih tretmana treba biti u razmaku od četiri do osam tjedana. Uz PRP tretman potrebno vam je samo pet sesija kako biste drastično poboljšali izgled keloidnih ožiljaka. A ožiljci od akni mogu se izliječiti u dva do četiri tretmana.

9. Nije potrebno vrijeme za oporavak

Kao što svi želimo izgledati mlađe i ne želimo izgledati zapušteno, isto tako nemamo vremena da čekamo postizanje optimalnog izgleda. Uz tradicionalni tretman mikroiglicama, možete iskusiti značajno crvenilo pet do sedam dana nakon tretmana. Uz dodatak krvne plazme bogate trombocitima, možete eliminirati to razdoblje oporavka. Zahvaljujući PRP-u, “mikro-ozljede” nastale mikro iglicama zacjeljuju praktički trenutno.

Najbolji tretmani za lice

 

10. Nije potrebna velika priprema

Još jedna fenomenalna prednost tretmana krvnom plazmom je da nema puno posla oko pripreme za tretman. Tijekom vaše prve konzultacije dat ćemo vam popis uputa kojih bi se trebali pridržavati. Općenito, postoje samo tri jednostavna koraka na koja trebate biti spremni:

 1. Nanosite zaštitnu kremu protiv sunca svaki put kada izlazite iz kuće sedam dana prije tretmana. 
 2. Pijte najmanje dvije litre vode dnevno tijekom tri dana prije tretmana. 
 3. Dođite na svoj termin čistog lica. Nemojte nanositi šminku, hidratantnu kremu ili bilo koji drugi proizvod za njegu kože. Zapamtite, vaše će lice ionako biti očišćeno prije tretmana.
 4. Jesam li dobar kandidat za tretman lica krvnom plazmom?

Jedna od najpodcijenjenijih prednosti PRP tretmana lica je da je prikladan za gotovo sve osobe. Masti, kreme i losioni protiv znakova starenja mogu uzrokovati neugodne nuspojave ovisno o tipu kože, alergijama i drugim čimbenicima. S druge strane, za “vampirski tretman lica” koristi se krv iz vašeg tijela. Samim time nema mogućnosti za alergijsku reakciju. Ne može se dogoditi da će ga vaše tijelo odbaciti kao stranu tvar, jer naprosto nije.

Možda ste dobar kandidat za ovaj tretman ako:

 • Patite od ožiljaka od akni
 • Imate problema s hiperpigmentacijom
 • Želite smanjiti fine linije i bore
 • Želite zategnutiju, čvršću kožu
 • Imate neujednačen ton kože
 • Ne želite invazivni estetski zahvat
 • Imate suhu kožu
 • Imate osjećaj da vam koža izgleda starije nego što bi trebala

Imajte na umu, međutim, da osobe s određenim problemima sa zgrušavanjem krvi koje redovito koriste lijekove za razrjeđivanje krvi ili pak imaju druge poremećaje povezane s krvlju nisu idealni kandidati za pomlađivanje lica krvnom plazmom. Također, možda ovo nije najbolji tretman za vas ako očekujete potpuno iste rezultate kao kod kirurškog zatezanja lica. Naime, poništavanje ekstremne štete od sunca zahtijeva i ekstremne postupke i terapije.

Koja je cijena PRP tretmana lica krvnom plazmom?

Cijena anti-age tretmana lica krvnom plazmom u Poliklinici Smile iznosi 1.170,00 kn.

Anti-ageing Estetski tretmani - Smile dentalna klinika

 

Najbolji tretmani za lice u Poliklinici Smile

Tretmani lica izvrsni su za vašu kožu. Ukoliko su kvalitetno izvedeni, mogu vam omogućiti da izgledate i osjećate se osvježeno, pomlađeno, sretno i zdravo. Tretman krvnom plazmom objedinjuje sve prednosti koje imaju tradicionalni tretmani lica, a također dodaje nekoliko vlastitih.

Ovisno o vašim specifičnim potrebama, pored PRP tretmana, u Poliklinici Smile možete dobiti i hijaluronske filere, te injekcije Vistabel Botoxa.

Kako biste saznali više o nevjerojatnim prednostima koje pruža pomlađivanje lica krvnom plazmom, kontaktirajte profesionalne stručnjake za estetiku lica u Poliklinici Smile već danas kako biste zakazali svoje početne konzultacije. Pregledat ćemo trenutno stanje i zdravlje vaše kože i razgovarati o vašim estetskim željama i ciljevima. Nakon toga ćemo za vas pripremiti personalizirani plan tretmana koji će vam pomoći da se osjećate i izgledate odlično.

 

lica koji si možete pružiti

 

 

Za vaše stomatološke probleme imamo odgovarajuća rješenja.

BESPLATNI prvi pregled uključuje pregled specijaliste, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane* ponude.

Leave a Reply