Holistička stomatologija

Holistička stomatologija dio je naše filozofije maksimalne posvećenosti zdravlju, dobrobiti i kvaliteti života svakog našeg pacijenta.

Više od 10 godina iskustva

Više od 20.000 zadovoljnih pacijenata

na jednom mjestu 7 stomatoloških grana

ZAOKRUŽENI PRISTUP ORALNOM ZDRAVLJU

NETOKSIČNI MATERIJALI I NEINVAZIVNI ZAHVATI

Holistička stomatologija podrazumijeva zaokruženiji pristup oralnoj njezi i zdravlju usne šupljine.

Holistički stomatolog polazi od pretpostavke da je oralno zdravlje dio cjelokupnog zdravlja organizma. Iz tog razloga ovaj pristup za cilj ima maksimalno očuvanje prirodnog tkiva zuba, upotrebu netoksičnih materijala i neinvazivnih procedura te poboljšanje cjelokupnog zdravlja poboljšanjem oralnog zdravlja.

Holistička stomatologija

BESPLATAN PREGLED

Svaki dan pomičemo granice kako bismo pružili samo najbolje našim pacijentima. Prvi besplatan pregled uključuje pregled specijaliste, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane ponude.

BESPLATAN PREGLED

Svaki dan pomičemo granice kako bismo pružili samo najbolje našim pacijentima. Prvi besplatan pregled uključuje pregled specijaliste, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane ponude.

Besplatan prvi pregled - Poliklinika Smile

Zašto je holistička stomatologija dobra za vas?

Zašto holistička stomatologija

Holistički stomatolog završi isti fakultet za dentalnu medicinu i ima istu diplomu kao i tradicionalni stomatolozi. Može biti doktor dentalne medicine ili pak može biti specijalist dentalne medicine kao što je primjerice naš dr. Slovša koji je specijalist oralne kirurgije i implantologije.

Ponešto drugačiji pristup zdravlju zuba i oralne šupljine izdvaja holističku od tradicionalne stomatologije. Holistički stomatolog shvaća da su usta dio tijela i da su zdravlje zuba i cjelokupno zdravlje povezani.

Ne možete imati dobro oralno zdravlje bez dobrog općeg zdravlja, i obrnuto. Holistički pristup također štedi što je moguće više prirodnih struktura zuba pacijenta. Manje je pristupa “bušenja i punjenja” u liječenju karijesa ili vađenju zuba.

Umjesto toga, holistička stomatologija slijedi integrativni pristup i fokusira se na obnovu prirodne strukture zuba. Holistički stomatolozi pažljivo biraju biokompatibilne materijale koji oponašaju prirodna svojstva zuba kada su potrebni ispuni, krunice ili implantati. Ovi netoksični materijali traju dulje i neće ispuštati opasne kemikalije u tijelo pacijenta.

Holistička stomatologija također je poznata kao:

  • alternativna stomatologija
  • prirodna stomatologija
  • nekonvencionalna stomatologija
  • biokompatibilna stomatologija
  • progresivna stomatologija
  • integrativna stomatologija

Tretmani i metode holističke stomatologije u Poliklinici Smile

Holistički stomatolog obavlja iste zahvate kao i tradicionalni stomatolozi, ali često koristi drugačije materijale ili metode za izvođenje tih zahvata.

Holistički stomatolog radi plombe, ali ne koristi zubni amalgam za ispune (koje se nazivaju i crne plombe, amalgamske plombe ili srebrne plombe). Umjesto toga, koristimo kompozitni materijal bez žive. Prije svega, predano radimo na sprječavanju da karijes postane toliko uznapredovao da je zubu potrebna plomba.

Također koristimo dentalne lasere umjesto tradicionalnog svrdla. Tretman laserom znatno je tiši i ugodniji za pacijenta, sprječava traumu i bol, omogućuje brže zacjeljivanje te uklanja manje zdrave strukture zuba.

Osim ispuna, kontinuirano radimo na pronalaženju i rješavanju temeljnog uzroka oslabljene cakline. Naš fokus je na sprječavanju daljnjeg propadanja zuba. Također ćemo raditi na remineralizaciji oslabljene cakline ako je ta opcija moguća.

ZUBNE PLOMBE

Holistički stomatolozi izrađuju i krunice (navlake za zube) i mostove. Prilikom tretmana nastojimo sačuvati što je moguće više prirodne strukture zuba. Za čišćenje područja koristimo napredne tehnike kao što je tretman ozonom, a za izradu protetskih radova materijale kao što je cirkon-keramika. Ovi materijali su bolji za zdravlje pacijenata jer ne izazivaju alergijske reakcije i često traju dulje.

U Poliklinici Smile koristimo samo najvalitetniju cirkon-keramiku za izradu krunica i mostova. Traju dulje od ostalih, netoksični su i izrađujemo ih u vlastitom dentalnom laboratoriju pomoću najsuvremenije CAD-CAM tehnologije. Naši pacijenti mogu izabrati mostove na implantatima koji ne slabe i ne oštećuju okolne zube.

KRUNICE ZA ZUBE

Holistička stomatologija liječi upalu u korijenskim kanalima zuba na način da umjesto prekomjerne upotrebe antibiotika i kemijskih antiseptika, upaljeno područje tretira se netoksičnim ozonom kako bi se osigurali učinkovitiji rezultati. Također ćemo upotrijebiti dentalni laser kad god je moguće kako bi oštećenje strukture zuba sveli na minimum.

Ponekad je ipak nužno vađenje zuba i ugradnja implantata, budući da se korijenski kanali zuba mogu iznova upaliti nakon određenog vremena.

LIJEČENJE ZUBA

Tradicionalni stomatolozi obično koriste zubne implantate od titana, ali neki su pacijenti osjetljivi na metal. Holistički stomatolozi u takvim slučajevima koriste posebne biokompatibilne implantate, koji se izvrsno spajaju s čeljusti i ne izazivaju alergijske reakcije. U Poliklinici Smile u takvim slučajevima možemo ugraditi vrhunske keramičke implantate tvrtke Straumann.

ZUBNI IMPLANTATI

Naši holistički stomatolozi liječe bolesti desni koristeći najmanje invazivne zahvate i najmanje toksične lijekove. Njihova prva linija obrane često je ozonoterapija, koja pomaže ubiti patogene bakterije koje oštećuju desni i uzrokuju upalu.

Ako stanje pacijenta zahtijeva operaciju, isto će se izvršiti pomoću dentalnog lasera za meka tkiva. Pacijenti brže zacjeljuju i osjećaju manje boli kada se operacije izvode laserom umjesto tradicionalnim skalpelom. Laseri se čak mogu koristiti za liječenje zubnih kavitacija povezanih s bolestima desni.

TERAPIJA OZONOM

Naši holistički stomatolozi žele da njihovi pacijenti imaju zdrav, ali i lijep osmijeh. Osim što nikad ne koristimo srebrne plombe, pružamo netoksične, vrhunske tretmane kako bi našim pacijentima osigurali idealan osmijeh, poput nevidljivih aparatića za zube, zubnih ljuskica i laserskog izbjeljivanja zubi.

NEVIDLJIVI APARATIĆ ZA ZUBE

ZUBNE LJUSKICE

IZBJELJIVANJE ZUBI

Koristimo rendgensko snimanje za pregled zuba i čeljusti kada je to potrebno, ali upotrebljavamo tehnologije koje emitiraju samo vrlo niske doze zračenja, poput digitalnih rendgenskih uređaja. DIGITALNA STOMATOLOGIJA
Vrste zahvata opće stomatologije

Naši stručnjaci

dr. sc. MOM M.Sc Darko Slovša dr. dent. med. je Straumann®opinion leader i edukator, specijalist oralne kirurgije uz dodatne specijalizacije za implantologiju i regeneraciju kosti.

Pacijenti su dr. Darka Slovšu izabrali za najdoktora za 2021., 2022. i 2023. godinu u području oralne kirurgije.

Najdoktor 2021., 2022. i 2023. godine
U Poliklinici Smile odlučili smo se za holistički pristup stomatologiji zbog toga što holistička stomatologija uključuje više od samog tretiranja zatečenog stanja. Mi želimo puno više od toga, savjetujući i educirajući pacijente o mnogim načinima na koje stomatologija može utjecati ili biti pod utjecajem njihovog ukupnog zdravlja. Na primjer, informiramo pacijente o vezama između oralnih stanja poput karijesa i bolesti desni te trudnoće, dijabetesa i kardiovaskularnog zdravlja. Često se dotaknemo i fizičkih, nutritivnih i elemenata okoline koji utječu na vaš život. Sve je to s ciljem da pridonesemo kvalitetnom i održivom oralnom zdravlju kao dijelu dobrog sveopćeg zdravlja i dobrobiti pojedinca.

Cijena holističke stomatologije

Pacijenti koji brinu o novcu bit će ugodno iznenađeni spoznajom da pravilna holistička stomatološka njega zapravo može dugoročno koštati manje od tradicionalnog pristupa. Prosječna cijena tretmana holističkog stomatologa je nešto viša od prosječne cijene kod tradicionalnog stomatologa. Razlog tome je upotreba kvalitetnijih, biokompatibilnih materijala, a plombe, krunice i drugi radovi općenito traju dulje.

Isto tako, u sklopu zahvata koristimo razne napredne tretmane poput ozona za dezinfekciju ili PRP metode za ubrzanu regeneraciju, te suvremene tehnologije poput dentalnog lasera za manju invazivnost zahvata. Kada pogledate ukupne troškove oralne zdravstvene njege, holistička stomatologija zapravo dugoročno može biti jeftinija.

Pa tako cijena kompozitne ispune (bijele plombe) u Poliklinici Smile kreće od 27,00 €, ali konačna cijena ovisi o vašem specifičnom slučaju, kao i popustima koje možete ostvariti.

A za cijene svih naših zahvata i potencijalne popuste koje možete ostvariti, provjerite naš cjenik.

PREDNOSTI HOLISTIČKE STOMATOLOGIJE U POLIKLINICI SMILE

dentistry-tooth
Izbjegavanje zahvata poput čišćenja korijenskih kanala zuba kad god je to moguće
dentistry-tooth-chipped
Izbjegavanje upotrebe otrovnih materijala koji će se kasnije morati ukloniti na štetu pacijenta (financijsku i medicinsku)
dentistry-tooth-check
Očuvanje zdravijeg zubnog tkiva radi smanjenja potrebe da će pacijentu trebati nepotrebne zubne krunice, čišćenje korijenskih kanala zuba i drugi tretmani
dentistry-tooth-jaws
Kvalitetnija oralna zdravstvena njega kako bi zubi bili jaki i zdravi na prvom mjestu, eliminirajući potrebu za skupim i bolnim stomatološkim zahvatima
single-neutral-check
Bolje oralno zdravlje i cjelokupno zdravlje prepoznavanjem i njegovanjem snažne veze između usta i tijela
dentistry-tooth-equipment
Preventivne stomatološke usluge kako bi zaustavili karijes ili probleme s desnima prije nego što prouzrokuju značajnu štetu.

PACIJENTI O NAMA

Najčešća pitanja i zablude o holističkoj stomatologiji

Razlika između konvencionalnog i holističkog stomatologa je način na koji pristupaju liječenju problema oralnog zdravlja. Holistički stomatolozi općenito koriste manje invazivne postupke i netoksične materijale.

Holistička stomatologija dobila je nezasluženu reputaciju da je skupa. Istina je da su neki materijali skuplji od tradicionalnih materijala. Međutim, traju dulje i dovode do boljih zdravstvenih rezultata. Na primjer, tradicionalni pristup popravljanja karijesa koristi plombe s amalgamom koji sadrži živu, otrovni materijal.

Holistički stomatolozi koriste isključivo netoksične, kompozitne materijale za popunjavanje rupa od karijesa u zubima. U posljednje vrijeme sve više tradicionalnih stomatologa također koristi ove materijale jer su sigurniji i estetski ugodniji.

Prednosti holističke stomatologije su očuvanje prirodnog zubnog tkiva, korištenje dugotrajnijih, netoksičnih materijala i poboljšanje cjelokupnog zdravlja poboljšanjem oralnog zdravlja.

Holistički stomatolozi neće izvaditi zub osim ako je to apsolutno neophodno. Dapače, učinit će sve da sačuvaju što više prirodne strukture zuba, a izvadit će zub samo u krajnjoj nuždi.

Holistički pristup stomatologiji izbjegava endodontsku terapiju kad god je to moguće. U slučajevima kada je neizbježna, maksimalno se koriste prirodni preparati poput ozona.

Stručni tim Poliklinike Smile saslušat će vaše nedoumice i pronaći rješenje koje će vas učiniti bezbrižnim. Oralna svjesna sedacija odnosi se na laganu metodu sedacije koja se postiže uzimanjem oralnih lijekova za razliku od postizanja dublje sedacije bilo intravenozno ili injekcijom.

Besplatni pregled u 3 jednostavna koraka

1

Naručite se na besplatan pregled

Pregledat ćemo vaše zube i oralno zdravlje, napraviti panoramsku snimku te održati konzultacije sa specijalistom nakon čega ćete dobiti ponudu sa zajamčenom cijenom za eventualne radove.

2

Posjetite nas

Nalazimo se u srcu Opatije s parkiralištem u blizini, a za udaljenije pacijente nudimo i organiziranje smještaja i slobodnog vremena.

3

Odlučite se za terapiju u klinici od povjerenja

Kada doživite naš prijateljski pristup pacijentima, stručnost osoblja te transparentnost u radu, znat ćete da ste pronašli pravo mjesto za sve vaše dentalne potrebe.

Besplatni pregled u 3 jednostavna koraka

1

Naručite se na besplatan pregled

Pregledat ćemo vaše zube i oralno zdravlje, napraviti panoramsku snimku te održati konzultacije sa specijalistom nakon čega ćete dobiti ponudu sa zajamčenom cijenom za eventualne radove.

2

Posjetite nas

Nalazimo se u srcu Opatije s parkiralištem u blizini, a za udaljenije pacijente nudimo i organiziranje smještaja i slobodnog vremena.

3

Odlučite se za terapiju u klinici od povjerenja

Kada doživite naš prijateljski pristup pacijentima, stručnost osoblja te transparentnost u radu, znat ćete da ste pronašli pravo mjesto za sve vaše dentalne potrebe.

Pročitajte posljednje iz našeg bloga

Pročitajte posljednje iz našeg bloga