Kako odabrati implantološku kliniku?

Odabir pravog mjesta za ugradnju implantata nije jednostavan. Trebate biti sigurni da ćete svoje oralno zdravlje i dobrobit prepustiti u stručne i pouzdane ruke. Mnoge pacijente stoga muči kako odabrati implantološku kliniku od povjerenja.

Radi toga vam u nastavku donosimo vodič s pregledom najvažnijih informacija koje trebate uzeti u obzir kako bi bili kvalitetno informirani i mogli donijeti odluku koja je stomatološka poliklinika za zubne implantate najbolji izbor za vas.

6 važnih stvari na koje trebate obratiti pažnju prije odabira klinike u kojoj ćete ugraditi zubne implantate:

1. Važnost doktora koji vas operira

Iskustvo u oralnoj kirurgiji i implantologiji primarni je faktor za uspješnost ugradnje zubnih implantata.

Naime, 95% svih stomatoloških ordinacija u Hrvatskoj nema specijalista oralne kirurgije.

Primjerice, Poliklinika Smile u svojem kirurškom timu ima 2 oralna kirurga: dr.sc. MOM mr.sc. Darko Slovša, dr.dent.med.spec. oralne kirurgije i implantologije i Eduardo Yoiti Isomura dr. dent.med. spec. oralne i maksilofacijalne kirurgije s dugogodišnjim iskustvom u implantologiji s preko 30.000 uspješno ugrađenih implantata.

Prednost Poliklinike Smile:

 • 2 specijalista oralne kirurgije
 • operira vas oralni kirurg sa dodatnom edukacijom iz implantologije
 • znamo riješiti potencijalne probleme i moguće komplikacije za vrijeme zahvata
 • brojne dodatne edukacije u području implantologije

Održavanje nacionalnih i internacionalnih edukacija i predavanja znak je da se radi o stručnom i respektiranom doktoru.

Primjerice, dr. Slovša je Straumann ® opinion leader i edukator, i predaje drugim stomatolozima tehnike implantologije u Hrvatskoj kao i internacionalno.

Dodatne edukacije omogućavaju učinkovito rješavanje složenijih problema.

Primjerice, dr. Slovša je specijaliziran za implantologiju i regeneraciju kosti te posjeduje sljedeće znanstvene titule iz implantologije:

 • sc. mr.sc. MOM
 • MOM = Master of Oral Medicine in Implantology
 • sc. = Doktor znanosti
 • Specijalist implantologije DGZI (Njemačko društvo za stomatološku implantologiju)

SAZNAJ VIŠE

Dozvola za rad u drugim zemljama pokazuje internacionalnu jačinu i dokaz o znanju jezika država nostrifikacije. Također nosi i dodatnu sigurnost za pacijente.

Primjerice, dr. Slovša ima dozvolu za rad u čak 4 zemlje Europske unije: Italiji, Sloveniji, Njemačkoj i Hrvatskoj.

Ovo je vrlo važno područje koje je ključno za rješavanje složenih slučajeva i uspješnost implantološke terapije. Primjerice, Khoury tehniku za komplicirane koštrane defekte u Hrvatskoj, Italiji i Sloveniji provodi svega nekoliko klinika među kojima i Poliklinika Smile

 

Naš dr. Slovša je specijalist za koštane defekte i edukator za Khoury tehniku:

 • jednostavni defekti
 • srednji defekti (operacije sinusa)
 • komplicirani defekti (popravak sa blokovima kosti) – Khoury tehnike

2. Važnost materijala zubnih implantata

Materijali od kojih su izrađeni implantati moraju osigurati dugotrajnost i omogućiti brzo zacjeljivanje. Na tržištu postoji preko 600 vrsta različitih zubnih implantata od čega ih svega nekoliko pripada premium klasi, dok većina njih pripada lowcost klasi (Koreja, Kina i Izrael). Najpoznatiji i najveći proizvođač implantata na svijetu je švicarska kompanija Straumann®. U Poliklinici Smile koristimo samo najkvalitetnije materijale te stoga ne čudi da ugrađujemo isključivo STRAUMANN® švicarske zubne implantate.

Izrazito je velika razlika u kvaliteti materijala implantata između pojedinih firmi, podrške koju trebate dobivati od njih cijeli vaš život kao npr. popravak mogućih komponenti i njihovo nabavljanje za narednih 20 godina.
U Poliklinici Smile koristimo samo implantate od najvećeg proizvođača implantata na svijetu STRAUMANN® iz Švicarske. Oni se smatraju najboljim i najskupljim kao i najviše ispitanim i testiranim implantatima na tržištu! Sama tvrtka postoji više od 60 godina s preko 20 milijuna ugrađenih implantata.

Aktivni implantati smanjuju rizik kod implantiranja, ubrzano zaraštavaju, sprječavaju moguće komplikacije, čak i kod dijabetičara pokazuju 100% uspješnosti!

U Poliklinici Smile koristimo STRAUMANN ROXOLID® ACTIVE IMPLANTATE koji su jedinstveni po tome što pospješuju cijeljenje u kostima, ubrzavaju i omogućuju brzo opterećenje.

Važno je da su sve komponente originalne i visoko kvalitetne.

U Poliklinici Smile uz STRAUMANN IMPLANTATE koristimo isključivo originalne Straumann nadogradnje.

Certifikat je dokaz da se radi o originalnim komponentama.

U Poliklinici Smile svi pacijenti dobiju certifikat za implantate, nadogradnje i krunice.

3. Važnost načina implantiranja

Prije početka postavljanja zubnih implantata potrebno je napraviti CT snimku vaše čeljusti i provesti sve potrebne preoperativne procedure kako bi ugradnja implantata prošla bez problema. Ukoliko se koristi, napredna tehnologija kao što je kompjuterski navođena implantologija uvelike doprinosi uspješnosti implantiranja, a upotreba minimalno invazivnih metoda ubrzava sam proces oporavka.

Danas se smatra velikom pogreškom postavljanje implantata bez CT-a!

U Poliklinici Smile nikada ne postavljamo nijedan implantat bez CT-a. To daje sigurnost i dugoročnost ugrađenog implantata i olakšava postupak operacije.

Dodatni programi pomažu kod planiranja postavljanja implantata (npr. mjerenje gustoće kosti, virtualne operacije itd.) i pružaju vam dodatnu sigurnost kod implantacije.

U Poliklinici Smile koristimo 3SHAPE Software (IMPLANTSTUDIO®) kao i STRAUMANN CODIAGNOSTIX® za perfektno pozicioniranje vaših novih implantata u najbolje područje vaše kosti.

Pomoću 3D navođene kompjuterske implantologije mogu se perfektno postaviti novi implantati, i to najčešće bez korištenja skalpela i otvaranja gingive, tzv. transgingivalnom tehnikom.

U Poliklinici Smile zahvaljujući CT uređaju, digitalnim skenerima, 3D printerima i specijalnim softverima i znanju koje posjedujemo, u stanju smo u roku od 45 min. napraviti specijalnu 3D šablonu za kompjuterski bezbolnu sigurno navođenu implantologiju.

Primarna stabilnost je jedna od ključnih elemenata za uspješnost implantacije.

Poliklinika Smile posjeduje 4 uređaja za mjerenje stabilnosti implantata već za vrijeme same operacije (1 x W&H specijalan fiziodispenzer, 2 x OSTELL i 1 x MEGQUICK digitalni uređaj)

4. Važnost terapijskih postupaka

Terapijski postupci kao što su premedikacija, sedacija i oporavak te dodatne usluge prije, za vrijeme i nakon postavljanja zubnih implantata olakšavaju i ubrzavaju sam proces implantiranja kao i tijek oporavka. Stomatološka poliklinika Smile sve te dodatne usluge ima uključene u cijenu postavljanja implantata.

Važno je da dobijete sve potrebne lijekove: za smirenje (ukoliko je potrebno), protiv bolova, protiv oteklina i antibiotike kako bi bili potpuno zaštićeni već prije početka operacije.

U Poliklinici Smile ne postavljamo ni jedan implantat bez da pacijentu pružimo kompletnu potrebnu premedikaciju.

Ozon ima svojstva da djeluje kao lokalni antibiotik te uništava 99% svih bakterija, virusa i gljivica. Zbog toga je korištenje ozona poslije zahvata jedan od provjerenih načina zaštite od mogućih postoperativnih infekcija koje mogu dovesti do odbacivanja implantata.

Poslije svake operacije u Poliklinici Smile standard je da se s dentalnim ozon uređajem dezinficira operacijsko područje, kako bi se pospješilo zaraštavanje i uklonile moguće bakterije. Ta dodatna usluga vrijedi 100 €, a kod nas je potpuno besplatna.

Resorptivni konac se sam razgrađuje i ne trebate odlaziti na vađenje, ali je i skuplji od običnog konca.

U poliklinici Smile koristimo specijalne resorptivne anti-infektivne konce, koji se sami razgrađuju,  za što brži postoperativni oporavak.

Plazma i matične stanice koje se dobivaju iz vaše krvi koriste se za vrijeme zahvata ugradnje implantata te poboljšavaju uspjeh operacije.

U Poliklinici Smile pacijentu izvadimo malu količinu krvi, zatim izdvojimo matične stanice koje stavimo oko ugrađenih implantata kako bi brže, bolje i bezbolnije zarasli. Ta dodatna usluga koja vrijedi 250 € je kod nas potpuno besplatna.

Laser ima svojstva da biostimulira zarastanje rane i smanjuje moguću postoperativnu bol.

Poslije svake operacije u Poliklinici Smile standard je da se sa specijalnim dentalnim laserom biostimulira operacijsko područje, kako bi se pospješilo njeno zarastanje i smanjila postoperativna bol. Ta dodatna usluga koja vrijedi 100 € kod nas je potpuno besplatna.

Svaki pacijent Poliklinike Smile poslije zahvata dobije poklon paket s proizvodima za što brži postoperativni oporavak.

Važno je da imate mogućnosti, pogotovo ako je u vrijeme zahvata došlo do komplikacija, da odmah u prostoru klinike napravite novi CT ili panoramsku snimku.

U Poliklinici Smile zahvaljujući CT-ECO panorama uređaju kojega posjedujemo u svim našim prostorima možemo našim pacijentima odmah napraviti sve dodatne potrebne snimke prije, za vrijeme, kao i poslije zahvata.

5. Važnost protetike i laboratorija

Tehnološki napredan digitalni laboratorij certificiran od strane Straumann® kompanije svakako je jedna od velikih prednosti u domeni implanto-protetike. Mogućnost izrade prototipa gotovog rada danas je imperativ svake ozbiljne stomatološke klinike kojoj je u fokusu kvalitetna ugradnja implantata.

U Poliklinici Smile na implantatima uzimamo digitalan otisak preko specijalne 100% precizne Trios 3Shape intraoralne kamere.

Izrada prototipa omogućava probu i eventualnu prilagodbu rada prije nego se pristupi izradi gotovog rada.

Kako bi se izradio perfektan gotov rad, u Poliklinici Smile izrađujemo pomoću računala 3D model gotovog rada za probu u ustima.

Vlastiti laboratorij u prostorima klinike nosi mnogobrojne prednosti u izradi vašeg rada. U Poliklinici Smile imamo vlastiti digitalni laboratorij u prostorima klinike, u potpunosti opremljen za izradu najkvalitetnijih protetskih nadomjestaka i implantata. Posjedujemo vlastite skenere za otiske i modele, a preciznost nam osigurava CAD-CAM tehnologija.

Laboratorijski tehničari Poliklinike Smile predaju i educiraju druge na temu implantologije na nacionalnoj i internacionalnoj razini.

Dodatna certifikacija od strane implantološke kompanije diže razinu kvalitete i garantira kontrolu svih koraka kod proizvodnje protetskog rada.

Poliklinika Smile ima certificirani Straumann digitalni laboratorij u potpunosti opremljen za izradu najkvalitetnijih protetskih nadomjestaka i implantata.

Zahvaljujući opremljenosti i stručnosti, laboratorij Poliklinike Smile može ekspresno napraviti nove zube, i to manje radove u samo 1 do 3 sata, a veće u 24h.

Nije svejedno da li laboratorij izrađuje krunice od cirkona ili metal-keramike i kako ih izrađuje (analogno ili digitalno).

U Poliklinici Smile izrađujemo najpreciznje CAD-CAM krunice iz najboljeg cirkona proizvođača Ivoclar Vivadent iz Lihtenštajna. U samoj klinici posjedujemo 2 velike CAD-CAM frez mašine za dobivanje 100% preciznosti. Više od 90% svih naših radova je od cirkonskog materijala.

Digitalno određivanje boje zubi omogućava visoku preciznost odabira boje kako bi se protetski nadomjestak savršeno uklopio među ostale prirodne zube.

Poliklinika Smile posjeduje specijalan uređaj za digitalno određivanje boja SPECTROSHADE® za dobivanje perfektne boje zuba.

Nije svejedno postavlja li se krunicu na vijak ili cementiranjem. Cementiranje može utjecati na pojavu periimplantitisa.

U Poliklinici Smile 99% krunica je na vijak. Krunica na vijak omogućava neometano skidanje sa implantata i smanjuje rizik od periimplantitisa.

6. Važnost garancija i certifikata

Reputacija klinike i certifikati svakako su jedan od nezaobilaznih faktora pri izboru koja je najbolja dentalna klinika za ugradnju zubnih implantata. Klinika za implantate Smile posjeduje ISO9001 certifikat za kirurgiju te spada u 1% najboljih stomatoloških klinika na svijetu. Kao Straumann centar izvrsnosti za implantologiju i bezube čeljusti, Poliklinika Smile smatra se jednom od najpouzdanijih stomatoloških klinika na svijetu. Pacijentima dajemo doživotnu garanciju na Straumann zubne implantate što je zasigurno jedan od odlučujućih faktora pri odabiru stomatološke klinike kojoj ćete povjeriti postavljanje zubnih implantata.

Poliklinika Smile nosi titulu STRAUMANN® EXCELLENCE CENTER “centar izvrsnosti za kompletnu dentalnu implantologiju”. Spadamo u elitno društvo od samo 12 PRO ARCH / ALL ON 4 Excellence centara na svijetu za implantologiju certficiranih od strane kompanije STRAUMANN ®.

Poliklinika Smile je poznatai priznata kao referentni i edukacijski centar za svijetske poznate firme kao što su: 

 • Straumann® (implantati)
 • Ivoclar® (cirkon/keramike)
 • Planmeca® (CT/Rendgen/Stolice)
 • Fotona® (Laser)
 • Melag®(sterilizacija) i još mnoge druge

Poliklinika Smile je zahvaljujući vrhunskoj kvaliteti rada uvrštena u 1% najboljih stomatoloških klinika na svijetu (GBO – Global board organisation).

U Poliklinici Smile, kao jedini u Hrvatskoj, nudimo financiranje za talijanske državljane (Pagodeal) a za naše građane financiranje preko kreditnih kartica. NAČINI PLAĆANJA: Račune usluga možete platiti gotovinom u kunama, svim debitnim i kreditnim karticama ili bankovnom doznakom. Važno je naglasiti, kod plaćanja gotovinom potrebno je prethodno u mjenjačnici stranu valutu promijeniti u kune. Mjenjačnica se nalazi u neposrednoj blizini klinike.

Svaki pacijent Poliklinike Smile dobije višejezični račun koji može koristiti za povrat poreza.

Za sve obavljene usluge izdajemo fiskalni račun na hrvatskom jeziku, a ukoliko dolazite iz inozemstva, računi se izdaju i na vašem jeziku. Računi se mogu koristiti za poreznu olakšicu ukoliko je to u skladu s poreznim propisima vaše zemlje. Računom također možete ostvariti povrat troškova od privatnih zdravstvenih osiguranja, ukoliko je to predviđeno vašom policom.

Poliklinika Smile daje 100%-tnu doživotnu garanciju na implantate i to od strane tvrtke Straumann iz Švicarske.

Sadržaj

Online konzultacije dr. Darko Slovša

ONLINE konzultacije

Ako niste u mogućnosti posjetiti nas u Opatiji ili želite individualan razgovor s Dr. Slovšom, rezervirajte termin za online konzultacije. Doći ćete do specifičnih informacija i dobiti odgovore na sva pitanja i nedoumice.

Online konzultacije dr. Darko Slovša

ONLINE konzultacije

Ako niste u mogućnosti posjetiti nas u Opatiji ili želite individualan razgovor s Dr. Slovšom, rezervirajte termin za online konzultacije. Doći ćete do specifičnih informacija i dobiti odgovore na sva pitanja i nedoumice.

Besplatni pregled u 3 jednostavna koraka

1

Naručite se na besplatan pregled

Pregledat ćemo vaše zube i oralno zdravlje, napraviti panoramsku snimku te održati konzultacije sa specijalistom nakon čega ćete dobiti ponudu sa zajamčenom cijenom za eventualne radove.

2

Posjetite nas

Nalazimo se u srcu Opatije s parkiralištem u blizini, a za udaljenije pacijente nudimo i organiziranje smještaja i slobodnog vremena.

3

Odlučite se za terapiju u klinici od povjerenja

Kada doživite naš prijateljski pristup pacijentima, stručnost osoblja te transparentnost u radu, znat ćete da ste pronašli pravo mjesto za sve vaše dentalne potrebe.

Besplatni pregled u 3 jednostavna koraka

1

Naručite se na besplatan pregled

Pregledat ćemo vaše zube i oralno zdravlje, napraviti panoramsku snimku te održati konzultacije sa specijalistom nakon čega ćete dobiti ponudu sa zajamčenom cijenom za eventualne radove.

2

Posjetite nas

Nalazimo se u srcu Opatije s parkiralištem u blizini, a za udaljenije pacijente nudimo i organiziranje smještaja i slobodnog vremena.

3

Odlučite se za terapiju u klinici od povjerenja

Kada doživite naš prijateljski pristup pacijentima, stručnost osoblja te transparentnost u radu, znat ćete da ste pronašli pravo mjesto za sve vaše dentalne potrebe.

Imamo odgovarajuća rješenja za sve vaše stomatološke probleme.

Ukoliko imate pitanja ili želite dogovoriti termin za besplatni prvi pregled i konzultacije s našim specijalistom, javite nam se. Radujemo se vašem dolasku.

Imamo odgovarajuća rješenja za sve vaše stomatološke probleme.

Ukoliko imate pitanja ili želite dogovoriti termin za besplatni prvi pregled i konzultacije s našim specijalistom, javite nam se. Radujemo se vašem dolasku.