Invisalign

Vaš osmijeh je prvo što drugi primijete. Uz prozirni aparatić za zube Invisalign savršeni osmijeh vam je na dohvat ruke.

Više od 10 godina iskustva

Više od 20.000 zadovoljnih pacijenata

Brže i neprimjetnije do pravilnog osmijeha

Bez ograničenja u pogledu jela i oralne higijene

Najsuvremenija tehnologija i vrhunski materijali izrade

BESPLATAN PREGLED

Svaki dan pomičemo granice kako bismo pružili samo najbolje našim pacijentima. Prvi besplatan pregled uključuje pregled specijaliste, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane ponude.

BESPLATAN PREGLED

Svaki dan pomičemo granice kako bismo pružili samo najbolje našim pacijentima. Prvi besplatan pregled uključuje pregled specijaliste, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane ponude.

Besplatan prvi pregled - Poliklinika Smile

Invisalign je prozirni aparatić za zube koji vam omogućava da brzo i jednostavno dođete do osmijeha o kojem ste sanjali. Zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji predviđanja pomicanja zubi, izrađujemo vam set udlaga, po jednu za svaku fazu pomicanja zubi. Nosite ih između 20 do 22 sata dnevno, s iznimkom za vrijeme jela i oralne higijene, a rezultati se ostvaruju već za 6 do 18 mjeseci, ovisno o slučaju.

Prozirni aparatić za zube

Više o Invisalign alignerima

Invisalign - nevidljivi aparatić za zube - aligner

Invisalign je prozirni aparatić za zube, popularan pod nazivom aligner ili nevidljivi aparatić za zube, posljednjih godina obilježava “renesansu” u postupku ravnanja zubi. Ovaj revolucionarni proizvod primjenjuje se na isti način kao fiksni ortodontski aparatić.

Dok su u prošlosti aparatići bili namijenjeni uglavnom djeci, danas sve više odraslih osoba poseže za ortodontskom terapijom ravnanja zubi. Invisalign kao najpoznatiji svjetski brend odlično je objedinio nekoliko kritičnih značajki ortodontske terapije, a to su: nevidljivost, jednostavnost i učinkovitost.

Udlage su načinjene od izdržljive prozirne plastike (medicinskog poliuretana). Izrađuju se vrlo precizno i naravno, individualno za svakog pacijenta, prema određenom planu terapije. Nakon pregleda pacijenta potrebno je utvrditi je li osoba idealan kandidat za ovu vrste terapije, te ako nema prepreke, uzima se precizan otisak zubiju koji se dalje šalje u izradu.

Invisalign ® koristi niz prozirnih uklonjivih udlaga za nježno usmjeravanje zuba na mjesto kroz prosječno dvanaest do osamnaest mjeseci. Postupak započinje stvaranjem trodimenzionalne slike zuba pomoću vrhunske tehnologije i sustava digitalnog skeniranja.

To je važno jer su svakaka usta različita. Dakle, svaki plan Invisalign ® terapije mora se razlikovati da bi ispravno funkcionirao. 3D slika pomaže nam u mapiranju Invisalign ® plana liječenja samo za vas.

Koraci Invisalign terapije

1

3D kompjutersko skeniranje

U trenutku kada je postignut dogovor pacijenta i ortodonta, te kada je utvrđeno da je prozirni aparatić za zube adekvatna vrsta ortodontske terapije za vaš slučaj, pristupamo prvom koraku. Taj korak podrazumijeva 3D kompjutersko skeniranje trenutačnog stanja vaših zuba i čeljusti

2

Plan i program tretmana

U drugom koraku izrađuje se plan i program tretmana i to na temelju ClinCheck programa brenda Invisalign koji se može pohvaliti sa svojom bazom više od 5 milijuna simulacija osmijeha.

Kroz ovaj korak pacijent ima priliku vizualizirati simulaciju svojeg budućeg osmijeha. Nakon 10 do 15 dana pacijentu stiže plan terapije, digitalni pregled gdje se već unaprijed može vidjeti budući položaj zubi. Nakon digitalnog 3D skena i anomalija koje je potrebno ispraviti, ortodont izrađuje individualni plan i tretman gdje je predviđen svaki pomak zubi do idealnog osmijeha.

3

Izrada udlaga

Kada pacijent nema zamjerke na izgled svog budućeg osmijeha slijedi izrada udlaga ili folija koja može potrajati do dvadesetak dana. Svaku pojedinu udlagu potrebno je mijenjati svakih dva tjedna kako bi se zubi pomicali i ravnali po planu. Svaka prethodna udlaga više nema svrhu kada je postignut predviđeni pomak.

Pacijentu se osigura određeni broj udlaga/folija, od desetak do tridesetak, ovisno o vrsti terapije, koje se u prosjeku mijenjaju svakih 15-ak dana. Svaka sljedeća udlaga radi točan pomak zuba koji je unaprijed isplaniran zahvaljujući arhitekturi i dimenzijama svake folije gdje je predviđen pomak zubi u odnosu na prethodnu foliju.

4

Prvo postavljanje udlage

Prvo postavljanje udlage odvija se u Poliklinici Smile jer se na zube postavljaju kompozitni oslonci koji su važni za terapiju jer pomoću njih vrši se željeni pritisak kako bi se zubi pomaknuli u pravilnom smjeru. Sve ostale udlage pacijenti mijenjaju sami za što ćete dobiti jasne i potpune upute od našeg specijalista kako ih mijenjati te održavati čistima.

Trajanje same terapije, odnosno koliko dugo ćete nositi prozirni aparatić za zube, ovisi o broju folija/udlaga koje pacijent dobije. Također, dobiti ćete sve potrebne informacije o tijeku i planu terapije što uključuje i broj dolazaka na pregled i kontrolu u narednim mjesecima. Uobičajeno vrijeme kontrole kod ovih prozirnih aparatića je otprilike svaka 2 mjeseca.

Tko je idealan kandidat za Invisalign?

Većina osoba su dobri kandidati za prozirne alignere. Iznimke od ovog pravila mogu uključivati sljedeće: Pacijenti koji puše i ne mogu ili ne žele prestati tijekom liječenja jer pušenje može uzrokovati promjenu boje alignera, čineći ih zamrljanim i neprivlačnim.

Također pacijenti koji imaju zubne implantate, mostove ili poremećaj temporomandibularnog zgloba možda nisu najbolji kandidati za Invisalign. Ako su vam zubi manji ili su deformirani ili erodirani, Invisalign možda neće biti dobro rješenje za vaše potrebe.

Općenito, tinejdžeri stariji od 13 godina i odrasli su najbolji kandidati za Invisalign tretman. Jedan od najvažnijih čimbenika bit će vaša predanost nošenju alignera minimalno 20 sati dnevno, kako biste postigli najbolje rezultate i pravovremeni ishod.

Invisalign - nevidljivi aparatić za zube

Naši stručnjaci

Ria Slovša spec. stom. protetike dr. med. dent.

Invisalign je donio revoluciju u suvremenu ortodontsku terapiju. Zahvaljujući ovom prozirnom aparatiću za zube, nema više neugode prilikom jela i oralne higijene, ne trebate brinuti o neprivlačnim bravicama na zubima, a rezultate postižete brzo i bezbrižno. Iskoristite sve prednosti moderne tehnologije, riješite svoj dentalni problem i omogućite si savršeni osmijeh te podignite svoje samopouzdanje.

Dr. Ria Slovša
Vrste Invisalign terapija

Vrste Invisalign terapija

Za ovu terapiju najčešće se odlučuju odrasle osobe kako zbog njene fleksibilnosti i rješavanja kompleksnijih ortodontskih problema. Uključuje između 20 do 30 udlaga ovisno o samoj anomaliji i predviđenoj terapiji, i naravno odnosi se na obje čeljusti. Ova terapija nudi mogućnost izrade 3 dodatne udlage ako terapija ne napreduje po planu i pri tom se uzimaju novi otisci i fotografije (mid course correction). Moguća je i izrada dodatnih udlaga pri samom završetku terapije (refinement).

Kod Lite terapije rješavamo manje ortodontske anomalije poput zbijenosti ili razmaknutosti zubi, više u svrhu estetskih korekcija. Može se primijeniti na jednu ili obje čeljusti te se pacijentu, ovisno o planu, izrađuje najviše 14 udlaga po čeljusti (28 ukupno). Terapija uključuje izradu dodatnih udlaga pri samom završetku terapije (refinement) ako je potrebno.

Kao što i sama vrsta terapije kaže, Invisalign Teen namijenjen je za ispravljanje anomalija kod djece. Namijenjen je rješavanju problematike kao i kod Full terapije no ipak prilagođena dječjoj i tinejdžerskoj dobi. Također uključuje izradu dodatnih udlaga (mid course correction i refinement) ako za to postoji razlog.
Kod i7 ortodontske terapije rješavaju se manje anomalije, manje kompresije i razmake s maksimalno 7 udlaga za svaku čeljust (ukupno 14). Primjenjuju se na zube od četvorke lijevo do četvorke desno jedne ili obje čeljusti.

Cijena Invisalign terapije

Cijena Invisalign terapije ovisi o samom planu terapije koju dogovarate s našim stručnjakom, specijalistom ortodoncije. Naša klinika idealno je mjesto gdje sve informacije i usluge možete obaviti na jednom mjestu, u našoj prekrasnoj Opatiji. Trošak terapije kreće se od 866,00 € pa do 2.888 €, a ponekad i više, ovisno o složenosti slučaja.

Imate li bilo kakva pitanja ili nedoumice, obratite nam se s povjerenjem jer u Poliklinici Smile svaki dan vraćamo samopouzdanje i osmijeh na lice naših pacijenata. Mi znamo kako, zato obratite nam se da zajedno, na nevidljiv i neprimjetan način, napravimo itekako vidljivu promjenu.

PREDNOSTI INVISALIGN TERAPIJE U POLIKLINICI SMILE

dentistry-tooth-jaws
Nevidljiv iz blizine, bolje prijanjanje i ugodnost
smiley-happy-1
Ne narušava samopouzdanje u poslovnom i društvenom životu zahvaljujući prozirnosti
desktop-computer-1
Tehnologija predviđanja pomicanja zubi
Može se skinuti za razliku od tradicionalnog metalnog aparatića
time-clock-circle-1
Nosi se 20 do 22 sata dnevno, 6-18 mjeseci
calendar-check
Kontrolni pregledi rjeđi u odnosu na metalne aparatiće
Invisalign aligner garancija kvalitete

GARANCIJA KVALITETE I MATERIJALA

Garancija kvalitete u Poliklinici Smile

Invisalign® aligneri potpuno su sigurni. Materijali koje koriste proizvođači alignera mogu se na prvu učiniti plastičnima, no zapravo su izrađene od materijala zvanog SmartTrack. Izrađen od medicinske, višeslojne poliuretanske plastike, siguran je i udoban za korištenje u Invisalign tretmanu za djecu, tinejdžere i odrasle.

SmartTrack je dizajniran za fleksibilnost i izdržljivost, što ga čini idealnim za ortodontske aparatiće zbog njegove otpornosti na oštećenja ili lom.

PACIJENTI O NAMA

Najčešća pitanja i odgovori
Ako ste spremni uložiti svoje vrijeme i novac u ovaj ortodontski tretman, važno je da svoje alignere nosite preporučeno vrijeme od najmanje 22 sata dnevno. Ne možete prati zube ili jesti s alignerima na zubima, što znači da ih ne možete nositi svake minute u danu.

U pitanju je ortodontski tretman koji ispravlja zube bez upotrebe metalnih aparatića za zube. Radi se o setu prozirnih udlaga izrađenih po mjeri koje prekrivaju vaše zube i tijekom vremena ih lagano pomiču u pravilan položaj.

Da, morate nositi alignere najmanje 22 sata dnevno. Dakle, to uključuje i vrijeme dok spavate.

Morate ukloniti aligner da biste jeli hranu. Ne možete žvakati s njima. I trebate voditi računa kakva pića konzumirate dok ih nosite da aligneri ne bi poprimili neželjenu boju.

ZAŠTO SE ODLUČITI ZA INVISALIGN U POLIKLINICI SMILE?

Jednostavno i brzo rješenje

Besplatno savjetovanje

Bezbolno i vrlo praktično

Sve na jednom mjestu

Jamstvo na rad i sve materijale

Najmodernija tehnologija

Besplatni pregled u 3 jednostavna koraka

1

Naručite se na besplatan pregled

Pregledat ćemo vaše zube i oralno zdravlje, napraviti panoramsku snimku te održati konzultacije sa specijalistom nakon čega ćete dobiti ponudu sa zajamčenom cijenom za eventualne radove.

2

Posjetite nas

Nalazimo se u srcu Opatije s parkiralištem u blizini, a za udaljenije pacijente nudimo i organiziranje smještaja i slobodnog vremena.

3

Odlučite se za terapiju u klinici od povjerenja

Kada doživite naš prijateljski pristup pacijentima, stručnost osoblja te transparentnost u radu, znat ćete da ste pronašli pravo mjesto za sve vaše dentalne potrebe.

Besplatni pregled u 3 jednostavna koraka

1

Naručite se na besplatan pregled

Pregledat ćemo vaše zube i oralno zdravlje, napraviti panoramsku snimku te održati konzultacije sa specijalistom nakon čega ćete dobiti ponudu sa zajamčenom cijenom za eventualne radove.

2

Posjetite nas

Nalazimo se u srcu Opatije s parkiralištem u blizini, a za udaljenije pacijente nudimo i organiziranje smještaja i slobodnog vremena.

3

Odlučite se za terapiju u klinici od povjerenja

Kada doživite naš prijateljski pristup pacijentima, stručnost osoblja te transparentnost u radu, znat ćete da ste pronašli pravo mjesto za sve vaše dentalne potrebe.

Imamo odgovarajuća rješenja za sve vaše stomatološke probleme.

Ukoliko imate pitanja ili želite dogovoriti termin za besplatni prvi pregled i konzultacije s našim specijalistom, javite nam se. Radujemo se vašem dolasku.

Imamo odgovarajuća rješenja za sve vaše stomatološke probleme.

Ukoliko imate pitanja ili želite dogovoriti termin za besplatni prvi pregled i konzultacije s našim specijalistom, javite nam se. Radujemo se vašem dolasku.

Pročitajte posljednje iz našeg bloga

Pročitajte posljednje iz našeg bloga