Krunice za zube

Uz zubne krunice vraćamo vam potpunu funkcionalnost i estetiku zuba

Više od 10 godina iskustva

Više od 20.000 zadovoljnih pacijenata

Izgled i funkcionalnost prirodnog zuba

Sve na jednom mjestu od dijagnostike do laboratorija

Najpreciznija tehnologija i vrhunski materijali izrade

BESPLATAN PREGLED

Svaki dan pomičemo granice kako bismo pružili samo najbolje našim pacijentima. Prvi besplatan pregled uključuje pregled specijaliste, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane ponude.

BESPLATAN PREGLED

Svaki dan pomičemo granice kako bismo pružili samo najbolje našim pacijentima. Prvi besplatan pregled uključuje pregled specijaliste, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane ponude.

Besplatan prvi pregled - Poliklinika Smile

Krunice za zube su najmodernija protetska rješenja za osobe s vrlo oštećenim zubima ili potpunim gubitkom jednog ili više zuba.

Danas nedostatak zubi ne predstavlja problem kao što je to bilo nekad. Štoviše, materijali i procesi izrade krunica nisu nikad bili kvalitetniji, pristupačniji i brži.

Što su zubne krunice?

Pokreni video

Krunice za zube su jedan od najpopularnijih protetskih nadomjestaka i koriste se kako bi se ojačao oštećeni zub te postao novo trajno rješenje ili iz isključivo estetskih razloga.

Kod ugradnje krunice bitno je znati da su moguće u slučajevima kada korijen zuba još postoji, a sama kruna zuba je uništena nekom traumom, karijesom ili nije estetski zadovoljavajuća. Možda vam se jednostavno ne sviđa položaj ili izgled vašeg zdravog zuba?

Zubne krunice savršeno imitiraju veličinu, oblik i boju prirodnog zuba, a mogu se ugraditi na dva načina, ugradnjom na zubni implantat ili ugradnjom na izbrušeni zub.

Procedura ugradnje zubnih krunica

1

SKENIRANJE I PLANIRANJE KRUNICA ZA ZUBE

Prilikom prvog pregleda pacijentu se skenira postojeća situacija sa modernim Trios 3Shape intraoralnim skenerom, te se pacijent fotografira za potrebe terapije. Planiramo tijek terapije i predviđamo finalne rezultate koristeći dentalnu fotografiju i virtualne modele.

2

BRUŠENJE I SKENIRANJE

Slijedi priprema i brušenje zuba. Otisak brušenih zuba se uzima intraoralnom kamerom (skenerom) koji radi stotine malih fotografija i softverski ih spaja u sliku pacijentovih usta. Postupak je puno ugodniji od klasičnih otisaka silikonskim materijalima te puno brži.

Takav digitalni otisak šalje se u dentalni laboratorij gdje naši tehničari dizajniraju zube na virtualnom modelu na temelju situacije prije brušenja, fotografija pacijenta te željama pacijenta i doktora.

3

PRIVREMENI ZUBI I UZIMANJE OTISKA ZA FINALNI RAD

Od trenutka kada doktor počne brusiti jedan ili više zuba za krunicu, proces izrade privremenih zuba već kreće i pacijent odlazi iz ordinacije sa privremenim zubima (nikada bez!) u istom danu. Privremeni zubi se izrađuju digitalno iz PMMA (polimetilmetakrilat). Materijal je dovoljno tvrd da izdrži svakodnevnu funkciju u usnoj šupljini, a estetski je zadovoljavajuć zbog mogućnosti odabira odgovarajuće boje.

Za uzimanje otiska za finalni rad potrebno je da prođe određeni vremenski period ovisno o situaciji i eventualnim dodatnim stomatološkim zahvatima.

4

PROTOTIP GOTOVOG RADA

Prije samog završetka rada, imamo finalnu probu. To se radi sa prototipom zuba koje želimo izraditi. Prototip se izrađuje iz PMMA materijala i služi pacijentu da u ordinaciji vidi da je li oblim i estetika budućih zuba zadovoljavajuća te da osjeti kakav će biti osjećaj s njima u ustima. U toj fazi, doktor pregledava estetske ali i funkcijske karakteristike budućeg rada, te zajedno s pacijentom dogovara jesu li nužne kakve korekcije.

5

CEMENTIRANJE KRUNICA

Kada su krunice za zube gotove, prvo se isprobavaju te pacijent i stomatolog provjeravaju da li su zadovoljni radom. Potom se pristupa cementiranju keramičkih krunica na brušene zube.

Vrijeme je da uživate u svom novom prekrasnom osmijehu!

Vrste krunica za zube

Zubne krunice izrađuju se od različitih materijala, a najčešći su svakako metal keramika i bezmetalna keramika (cirkon keramika). Za izradu krunica i mostova, danas u Poliklinici Smile najčešće koristimo bezmetalnu oksidnu keramiku cirkonij-oksid. U pitanju su cirkon keramičke krunice za zube, ili kako ih pacijenti pojednostavljeno zovu cirkonske krunice.

Poznato je da više različitih metala u usnoj šupljini može izazvati pojavu neželjenih galvanskih struja. Stoga se u modernoj stomatologiji pokušava maksimalno moguće izbjeći korištenje materijala s metalom. To nije uvijek moguće, i ne znači da će svaki pacijent imati probleme, ali se želi minimalizirati mogućnost pojave promjena sluznice uzrokovanim takvom strujom.

Cirkonij-oksidna keramika se može u laboratoriju izrađivati u punom ili reduciranom obliku na koji se sloj po sloj dodaju različite boje keramike da bi se dobio prirodan efekt zuba. Što će se raditi, ovisi što se krunicom/mostom nadoknađuje – koliko zuba i u kojem dijelu usne šupljine.

Materijali izrade krunica za zube

Metal keramika je pouzdano i ekonomično rješenje koje je najduže na tržištu i ukoliko se u pripremi sve napravi besprijekorno, rezultat će biti lijepa i dugotrajna estetika. Metal-keramičke krunice izrađene su od najkvalitetnijeg nehrđajućeg čelika koji je presvučen keramikom.

Jako su čvrste, odlično podnose visoke temperature i otporne su na kemijske utjecaje i koroziju. Jedini nedostatak metal keramičkih krunica je nešto lošija estetika. Naime, radi metalne baze nemaju transparentnost koji imaju prirodni zubi.

 

Cirkonske krunice danas smatramo vrhuncem estetske stomatologije. Radovi od cirkon keramike djeluju potpuno prirodno, iz razloga što cirkon izvrsno oponaša transparentnost prirodnog zuba. Cirkon daje prirodniji izgled zubu, a njegova velika prednost je što potpuno biokompatibilan pa ne uzrokuje alergije. Zbog toga je cirkon keramika izvrsna alternativa za metal-keramiče krunice.

Cirkonske krunice izrađujemo CAD-CAM tehnologijom u našem zubotehničkom laboratoriju, što rezultira brzom i vrlo preciznom izradom krunice koju odlikuje funkcionalnost i estetika prirodnog zuba. Cirkon-keramičke krunice skuplje su u odnosu na metal-keramičke krunice, što je potpuno opravdano zbog izvrsne kombinacije funkcionalnosti (visoka čvrstoća i izdržljivost) i estetike (odlična transparentnost).

 

Keramičke krunice koje se izrađuju u potpunosti od keramike lakše i jednostavnije postižu vrhunske estetske rezultate kao i prilagođavanje boje zuba. Samim time predstavljaju izvrsno rješenje kada se želi postići vrhunska estetika zubi. Radi karakteristika, kao što su transparencija (način propuštanja svjetlosti), translucencija (način odbijanja svjetlosti), te boja, prosječno oko ne može razlikovati potpuno keramičke krunice od prirodnog zuba.

 

Naši stručnjaci

Ria Slovša spec. stom. protetike dr. med. dent.

Krunice za zube idealne su za vraćanje funkcije i estetike zuba i osmijeha. U današnje doba zahvaljujući napretku tehnologije i kvaliteti materijala izrade, na raspolaganju imamo širok spektar opcija za sve potrebe. Prijedlog terapije i materijala ovisi o svakom pojedinom slučaju, a sve s ciljem za postizanje najboljih rezultata za nove krunice zuba, od funkcionalnosti, estetike pa do trajnosti.”

Online konzultacije dr. Darko Slovša

ONLINE konzultacije

Ako niste u mogućnosti posjetiti nas u Opatiji ili želite individualan razgovor s Dr. Slovšom, rezervirajte termin za online konzultacije. Doći ćete do specifičnih informacija i dobiti odgovore na sva pitanja i nedoumice.

Online konzultacije dr. Darko Slovša

ONLINE konzultacije

Ako niste u mogućnosti posjetiti nas u Opatiji ili želite individualan razgovor s Dr. Slovšom, rezervirajte termin za online konzultacije. Doći ćete do specifičnih informacija i dobiti odgovore na sva pitanja i nedoumice.

Trajnost i održavanje krunica

Trajnost radova kao što su zubne krunice, mostovi ili zubni implantat ovisi o više faktora. Prije svega to su materijali od kojih su izrađeni, samoj kvaliteti ugradnje kao i o stručnjaku kojem ste povjerili rješenje svog problema. Naravno, vrlo bitno je napomenuti i pridržavanje kvalitetne oralne higijene. Kada su svi ovi faktori i uvjeti “uspješno položeni” tada pričamo o roku trajanja između 10 i 15 godina.

GARANCIJA KVALITETE

Garancija kvalitete u Poliklinici Smile

Koristimo materijal svjetski poznatih kompanija Ivoclar Vivadent iz Lihtenštajna i DeguDent Dentsply Sirona iz Njemačke koji imaju dugogodišnja ispitivanja i studije o svojim materijalima. Naš dentalni laboratorij ima dvije vrhunske mašine za frezanje CAD-CAM materijala. Jedna je Ivoclar Programill PM7, a druga je Wieland, također koristimo i 3D printer Straumann P40.

Cijena krunice za zube

Cijena krunice za zube u Poliklinici Smile kreće od 238,00 € za vrhunske cirkonske krunice koje se postavljaju na prirodni zub. Cijena za cirkonske krunice koje se postavljaju na zubni implantat kreće od 250,00 €. Na raspolaganju imate razne značajne benefite i opcije plaćanja, ali i druge, povoljnije varijante. Za više informacija kolika je cijena zubne krunice, pogledajte naš cjenik ili nam se obratite za izradu personalizirane ponude.

Radovi slučaja

Zadovoljstvo pacijenata naša je najveća nagrada

PACIJENTI O NAMA

Najčešća pitanja i zablude o ugradnji zubnih krunica

Kandidati za krunice za zube su osobe kod kojih je zub oštećen do te mjere da se običnim ispunom ne može sanirati trenutna situacija ili imaju estetsku potrebu da vrate potpunu funkcionalnost zuba. U slučaju estetskih nedostataka, ukoliko ne postoje veća oštećenja zuba, radije preporučamo upotrebu zubnih ljuskica.

U modernoj stomatologiji pokušava maksimalno moguće izbjeći korištenje materijala s metalom.  Bezmetalne krunice (cirkonske krunice) mogu se koristiti i za prednje i za stražnje zube. Odlikuje ih iznimna čvrstoća, ali i superiorna estetika jer omogućavaju transparentnost i prirodan izgled zuba. Cirkonske krunice danas su optimalno rješenje jer predstavljaju idealan spoj funkcionalnosti i estetike.

Trajnost krunica za zube ovisi o materijalu od kojih su izrađeni, samoj kvaliteti ugradnje kao i o stručnjaku te pridržavanju oralne higijene. Kada su svi ovi faktori i uvjeti zadovoljeni tada pričamo o roku trajanja između 10 i 15 godina.

Cijena za vrhunske cirkonske krunice koje se postavljaju na prirodni zub u Poliklinici Smile iznosi 2.800,00 kn. Cijena za cirkonske krunice koje se postavljaju na zubni implantat iznosi 3.000,00 kn.

Skoro svi Smile pacijenti su izrazili oduševljenje nakon što su dobili cirkonske krunice u usta. Mnogi od njih su primijetili da im zubi izgledaju 100% prirodno i da su dobili potrebnu funkcionalnost nakon što su dobili nove cirkonske krunice. Također su bili zadovoljni trajnošću i čvrstoćom krunica te su se osjećali sigurno kada su žvakali hranu. Uz to, neki pacijenti su primijetili da su cirkonske krunice učinile njihov osmijeh još privlačnijim.

ZAŠTO ODABRATI POLIKLINIKU SMILE
dentistry-tooth-jaws

Vizualizacija rezultata prije početka terapije

dentistry-tooth-shield-1

Privremene krunice postavljamo već prvi dan terapije

check-badge

Najkvalitetniji materijali Ivoclar Vivadent i Densply Sirona

certified-ribbon-1

Jamstvo na rad i sve materijale

dentistry-tooth-search

Planmeca® referentna klinika i centar izvrsnosti

desktop-computer-1

CAD-CAM tehnologija za brzinu i preciznost izrade

Imate pitanje ili nedoumica u vezi tretmana ili cijena?

Poslušajte našeg glavnog oralnog kirurga i vlasnika poliklinike Smile i javite se video, audio ili tekstualnom porukom.

Besplatni pregled u 3 jednostavna koraka

1

Naručite se na besplatan pregled

Pregledat ćemo vaše zube i oralno zdravlje, napraviti panoramsku snimku te održati konzultacije sa specijalistom nakon čega ćete dobiti ponudu sa zajamčenom cijenom za eventualne radove.

2

Posjetite nas

Nalazimo se u srcu Opatije s parkiralištem u blizini, a za udaljenije pacijente nudimo i organiziranje smještaja i slobodnog vremena.

3

Odlučite se za terapiju u klinici od povjerenja

Kada doživite naš prijateljski pristup pacijentima, stručnost osoblja te transparentnost u radu, znat ćete da ste pronašli pravo mjesto za sve vaše dentalne potrebe.

Besplatni pregled u 3 jednostavna koraka

1

Naručite se na besplatan pregled

Pregledat ćemo vaše zube i oralno zdravlje, napraviti panoramsku snimku te održati konzultacije sa specijalistom nakon čega ćete dobiti ponudu sa zajamčenom cijenom za eventualne radove.

2

Posjetite nas

Nalazimo se u srcu Opatije s parkiralištem u blizini, a za udaljenije pacijente nudimo i organiziranje smještaja i slobodnog vremena.

3

Odlučite se za terapiju u klinici od povjerenja

Kada doživite naš prijateljski pristup pacijentima, stručnost osoblja te transparentnost u radu, znat ćete da ste pronašli pravo mjesto za sve vaše dentalne potrebe.

Imamo odgovarajuća rješenja za sve vaše stomatološke probleme.

Ukoliko imate pitanja ili želite dogovoriti termin za besplatni prvi pregled i konzultacije s našim specijalistom, javite nam se. Radujemo se vašem dolasku.

Imamo odgovarajuća rješenja za sve vaše stomatološke probleme.

Ukoliko imate pitanja ili želite dogovoriti termin za besplatni prvi pregled i konzultacije s našim specijalistom, javite nam se. Radujemo se vašem dolasku.

Pročitajte posljednje iz našeg bloga

Pročitajte posljednje iz našeg bloga