Zubni implantati Straumann ® s doživotnom garancijom

Zubni implantati Straumann ® nisu samo najbolja zamjena za izgubljeni zub, oni su doživotna investicija u vaš osmjeh.

Poboljšajte kvalitetu života i vratite osmijeh na lice.

Zubni implantati su mali vijci od titana. Ugrađuju se u čeljust pacijenta malim kirurškim zahvatom. Zamjenjuju prirodni korijen zuba. Implantat može biti ugrađen u gornju i (ili) donju čeljust.

Nakon nekog vremena dentalni implantati će urasti u kost i preuzeti ulogu korijena zuba. Može služiti kao potpora za krunicu, most ili protezu.

Zubni implantati Straumann - dentalni implantati - Poliklinika Smile Opatija

Krunica

Kruna ili most, izrađeni od keramike, cirkonija ili drugog estetskog materijala, trajno su postavljeni na protezu za proširenje.

Nadogradnja (abutment)

Izrađen od titana ili cirkonija, služi kao veza između implantata i protetske obnove (most ili kruna).

Zubni implantat

Titanski vijak je ugrađen u čeljust tijekom malog kirurškog zahvata. Postotak uspjeha ove terapije kreće se od 95 do 100%, što ga čini jednim od najsigurnijih i najsavršenijih terapija u dentalnoj medicini.

Nakon spajanja implantata i kosti, implantat zamjenjuje korijen zuba.

Straumann ® Roxolid ® dentalni implantati

Više nego čvrst – Roxolid ®. Smanjena invazivnosti. 

Straumann ® Roxolid ® je visokoučinkovita legura sastavljena od 15% cirkonija i 85% titana, posebno dizajnirana od strane instituta Straumann ® za primjenu u implantološkoj stomatologiji.

Ima visoku čvrstoću, rastezljivost i izvrsne sposobnosti osteointegracije, što Straumann ® Roxolid ® čini prvim izborom materijala za smanjenu invazivnost. Njegova svojstva omogućuju veće samopouzdanje i veće mogućnosti liječenja kroz postavljanje dentalnih implantata reduciranog promjera (Straumann® Bone Level Conical Implant) i kraćih implantata (Straumann ® Standard Plus Short Implant), posebno u slučajevima kada se može izbjeći povećanje koštane mase.

Izvrsna svojstva vezivanja Straumann ® Roxolid®  implantata u kombinaciji s Straumann ® SLActive ® površinom dovodi do smanjenja kompleksnosti liječenja.

Impianto dentale Straumann - impianti dentali - Policlinico dentale Smile
Straumann SP - Activ

ROXOLID

Najtvrđi implantat na tržištu

Straumann SP - Roxolid

ACTIVE

Najbrže zaraštavanje

Implantologija je najučinkovitija metoda nadomještanja zubi

Postotak uspješnih ugradnji dentalnih implantata u poliklinikama Smile iznosi 99.4 %. 

Zubni implantati Straumann - dentalni implantati - Poliklinika Smile Opatija

nedostaje VAM

jedan zub

Nedostatak jednog zuba na jednoj ili obje čeljusti rješavamo Straumann ® implantatom sa cirkon keramičkom ili hibrid keramičkom krunicom.

Pogledaj Video
Zubni implantati Straumann - dentalni implantati - Poliklinika Smile Opatija

nedostaje vam

nekoliko zubi

Nedostatak nekoliko zuba u nizu rješavamo potrebnim brojem implantata i mostom sa cirkon keramičkim krunicama.

Pogledaj Video
Zubni implantati Straumann - dentalni implantati - Poliklinika Smile Opatija

nedostaju vam

svi zubi

Nedostatak svih zuba na jednoj ili obje čeljusti rješavamo fiksnim ili polufiksnim radom (All-on-8, All-on-6)

Pogledaj Video

PITAJTE DOKTORA

Imate pitanja i želite dogovoriti termin BESPLATNOG  prvog pregleda i konzultacija s oralnim kirurgom, javite nam se, radujemo se vašem dolasku 🙂

Po čemu smo posebni :

 • Straumann® Pro Arch certificirana poliklinika
 • Doživotna garancija za Straumann® implantate
 • ISO 9001:2015 za oralnu kirurgiju i implantologiju
 • > 20 godina iskustva u oralnoj kirurgiji i implantologiji
 • +25000 uspješno ugrađenih implantanata (dr. Isomura i dr. Slovša)
 • 2 specijalista oralne kirurgije i implantologije i maksilo facijalne kirurgije)
 • Licencirani centar za augmentaciju (Bone Management Competence Center)
 • Računalno vođena implantologija (CGI – Computer guided Implantology)
 • Jamstvo na rad i sve materijale
 • Planmeca® referentna klinika i centar izvrsnosti

Zubni implantati - Od dijagnoze do postoperativne njege

Nakon rendgenskih i CT snimaka pristupamo izradi ponuda i predlažemo načine liječenja.

Prednosti i nedostatke različitih rješenja otvoreno vam prezentiramo, tako da ste dobro informirani o svim aspektima postupka prije donošenja odluke.

Zubni implantati Straumann - dentalni implantati - Poliklinika Smile Opatija

Implantacija

Dentalni implantat kirurški je pod anestezijom usađen na poziciju. Privremena nadogradnja postavlja se na implantat tokom operacije i ostaje tokom cijeljenja.

Animacija
Zacijeljivanje - Smile dentalna klinika

Faza zacijeljivanja

Faza cijeljenja obično traje od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci. U tom razdoblju kost oko implantata raste i površina implantat se integrira s koštanim tkivom. Taj proces naziva se osteointegracija.

 

Dobra oralna higijena je od vitalnog značaja u liječenju. Nakon izlječenja, implantat, kao umjetni korijen djeluje kao baza za pričvršćivanje pojedinih krunica, zubnih mostova ili cijele zubne proteze.

Postavljanje krunice - Smile dentalna klinika

Postavljanje krunice

Stomatološki laboratorij koristi otisak za proizvodnju krunice, mosta ili proteze. Stomatolog postavlja krunicu nakon zacjeljivanja tkiva oko zubnog implantata.

Vidi animaciju
Računalno navođena implantologija

Računalno navođena implantologija

Minimalno invazivna metoda za maksimalno precizno postavljanje Straumann® implantata.

CGI metoda skraćuje vrijeme i broj posjeta, nema šivanja rana jer se bušenja vrše kroz gingivu pod unaprijed definiranim kutom i dubinom, mjesto implantacije zacijeljuje brzo.

Da li ste kandidat za CGI?

Kod odabira rješenja najprije uzimamo u obzir zdravstveno stanje pacijenta, njegovu životnu dob i navike, a potom i njegove želje. Nije svejedno je li osoba zube izgubila zbog traume, kao posljedicu bolesti poput paradontitisa ili dugogodišnjim propadanjem zubi zbog loših životnih navika i loše oralne higijene.

All on 4 / ProArch®

Fiksni rad na 4 – 6 ili 8  IMPLANTATA

Fiksne radove, odnosno proteze od 12 zuba, u Smile-u postavljamo isključivo na 4 do 8 ugrađenih implantata po čeljusti (All-on-4, All-on-6 ili All-on-8 tehnika). Prije same ugradnje implantata mogu biti potrebni i dodati zahvati poput vađenja zuba, nadogradnje kosti ili podizanja dna sinusa.

Kod 4 implantata (All-on-4 ProArch®) stavljamo samo 4 implantata. Takav rad je ekonomičniji jer je postavljen na samo 4 implanata koji se ugrađuju samo u prednjem dijelu gornje ili doljnje čeljusti. Zbog toga ne zahtijeva inače često nužan, postupak podizanja dna sinusa, a većina pacijenta u prednjem dijelu čeljusti obično ima i dovoljnu količinu kosti.

Sam zahvat ugradnje implantata uključuje i PRP terapiju, tretiranje područja ozonom radi sprječavanja eventualnih infekcija, a po potrebi se tkiva i dodatno stimuliraju laserom radi bolje regeneracije.

Poliklinika Smile je jedan od samo 12 Excellence Centara Straumann ProArch® na svijetu što je dokaz da radimo najzahtjevnije oblike terapije i postižemo vrhunske rezultate.

Fiksni most na implantatima (All on Six) - Smile dentalna klinika
ProArch® All on 4

All on 4 / ProArch®

Fiksni rad na samo 4 implantata Straumann®

POGLEDAJTE VIDEO

Najčešća pitanja i zablude o ugradnji zubnih implantata

Sve što trebate znati o zubnim implantatima

Što je implantat?
Zubni implantati Straumann - dentalni implantati - Poliklinika Smile Opatija

Implantat je mali vijak od titana. Ugrađuje se u čeljust pacijenta malim kirurškim zahvatom. Implant zamjenjuje prirodni korijen zuba.

Implantat može biti ugrađen u gornju i (ili) donju čeljust.

Nakon nekog vremena implantat će urasti u kost i preuzeti ulogu korijena zuba. Implantat može služiti kao potpora za krunicu, most ili protezu.

Krunica
Kruna ili most, izrađeni od keramike, cirkonija ili drugog estetskog materijala, trajno su postavljeni na protezu za proširenje.

Nadogradnja (abutment)
Izrađen od titana ili cirkonija, služi kao veza između implantata i protetske obnove (most ili kruna).

Zubni implantat
Titanski vijak je ugrađen u čeljust tijekom malog kirurškog zahvata.  Nakon spajanja implantata i kosti, implantat zamjenjuje korijen zuba.

Kolika je uspješnost ugradnje implantata?

Postotak uspješnih ugradnji implantata u dentalnoj kilinici Smile iznosi 99,4%. Uobičajena stopa uspješnosti kod ugradnje implantata u stomatologiji iznosi oko 94%.*

*IZVOR: Esposito M, Grusovin MG, Willings M, Coulthard P, Worthington HV (2007). “The effectiveness of immediate, early, and conventional loading of dental implants: a Cochrane systematic review of randomized controlled clinical trials”. The International Journal of Oral & Maxillofacial Implants 22 (6): 893–904.

Da li je implantat rješenje za mene?

Ljudi kojima nedostaje jedan ili više zubi su kandidati za umetanje implantata. Jedina zapreka može biti stanje kosti u čeljusti i moguće kronične bolesti. Ipak, postoje odgovarajuća rješenja u takvim slučajevima. Vaš stomatolog je jedina osoba koja je u mogućnosti odlučiti da li ste kandidat za ugradnju implantata ili ne.

Nakon CT snimke i uvida u stanje stomatolog će Vam objasniti da li možete ugraditi implantat ili prije same ugradnje treba najprije nadomjestiti kost. U nekim slučajevima ni to ne pomaže ali o svemu ćete saznati nakon pregleda i CT snimke.

Da li su moje godine prepreka za ugradnju implantata?

Stariji pacijenti često misle da bi njihova dob mogla biti prepreka za umetanje implantata. Ipak, najvažniji faktor je zdravstveno stanje pacijenta, neovisno o dobi. Ako je osoba zdrava i može podnijeti vađenje zuba, može se pretpostaviti da je zdravstveno stanje dovoljno dobro za umetanje implantata. Nakon pregleda, stomatolog će vam dati savjete o tome kakav tretman je idealan za Vašu situaciju.

Kako zubni implantati utječu na kvalitetu života?

Umjetni zub na implantatu preuzima ulogu prirodnog zuba. To znači da je pacijent u stanju jesti i piti što god ona (on) želi. Prije odluke za umetanje implantata, pacijenti se često osjećaju neugodno i zabrinuto. Nakon ugradnje implantata njihovo samopouzdanje i kvaliteta života značajno raste.

Sve što trebate znati o zubnim implantatima

Da li je moguće imati prirodan izgled zuba nakon ugradnje implantata?

Vrlo je velika vjerojatnost da će izgled i funkcionalnost implantata premašiti Vaša očekivanja.

Hoću li moći žvakati istom snagom kao i prije ugradnje imaplantata?

Definitivno da. Nakon određenog vremena potrebnog za prilagodbu, osjećaj će biti isti kao i kod prirodnih zuba.

Koje su prednosti implantata u odnosu na klasičnu protezu?

Postoji nekoliko prednosti:

Trajno rješenje – nakon što je stomatolog ugradio implantat, ništa drugo nije potrebno. Implantat je čvrst i robustan.

Održava zube zdravima – kada se koriste tradicionalne tehnike poput stavljanja mosta, potrebno je izbrusiti susjedne zube kako bi i oni mogu podržati most. Ugradnja implantata isključuje potrebu za brušenjem i time uništavanjem zdravih zuba.

Bolje izgleda – ako izgubite zub (uključujući krunice i korijen) smanjenje čeljusne kosti može prouzročiti starenje lica. Ugradnja implantata može zaustaviti taj proces.

Koliko traje postupak?

Postupak se obavlja u 5 faza

 1. Umetanje implantata (otprilike 10 minuta za svaki implantat) i postavka gingiva formera
 2. Uzimanje otiska (3-4 mjeseca nakon prve faze)
 3. Proba metala (3-4 tjedna nakon druge faze)
 4. Završni rad – privremeno cementiranje (3 -4 tjedna nakon treće faze)
 5. Završni rad – definitivno (konačno) cementiranje (2 – 3 tjedna nakon četvrte faze)
Da li je operacija bolna?

Postupak umetanja implantata radi se pod lokalnom anestezijom kako bi se izbjegla bol ili neugodnosti. Ipak, kao i kod svake druge operacije, tako i u ovom slučaju pacijent se može osjećati malo neugodno. No, većina bolesnika ostaje ugodno iznenađena, jer su očekivali mnogo više boli i neugodnosti.

Također za nervozne pacijente možemo osigurati i svjesnu sedaciju.

8 STVARI NA KOJE MORATE OBAVEZNO PRIPAZITI PRIJE POSTAVLJANJA ZUBNIH IMPLANTATA I KOD ODABIRA IMPLANTOLOŠKE KLINIKE

dr Darko Slovsa Specijalista oralne kirurgije i implantologije | Zubni implantati Straumann® s doživotnom garancijom

VAŽNOST DOKTORA KOJI VAS OPERIRA!

– oralni kirurg
– broj stavljenih implantata
– predaje, educira
– nacionalno, internacionalno
– edukacije & titule
– nostrifikacije
– dodatne specijalizacije

Operacija Smile 300x200 1 | Zubni implantati Straumann® s doživotnom garancijom

VAŽNOST NAČINA NA KOJI SE POSTAVLJAJU IMPLANTATI!

– CT ili panoramska slika
– CT u prostoru klinike
– implantat software
– kirurške šablone
– mjerenje stabilnosti implantata

Rialda_ Slovša, doktor dentlane medicine - Smile dentalna klinika

VAŽNOST MATERIJALA SA KOJIM SE RADI!

– vrsta implantata
– materijal od kojeg je izrađen
– aktivan implantat
– orginalne komponente
– certifikati

Sedacija u stomatologiji

VAŽNOST DODATNIH USLUGA KOD OPERACIJE!

– premedikacije
– sedacija
– plazma & matične stanice
– resorbirajući konac
– ozon
– laser
– care paket
– kontrolni rendgen/CT

 

 

Nina Lukić

VAŽNOST KLINIKE , ISO

– ProArch® Excellence Center
– referentni centar za :
Straumann, Ivoclar, Fotonu, Melag, Anax
– smile design
– spada u 1% najboljih klinika na svijetu!

Laboratorij Poliklinika Smile Opatija | Zubni implantati Straumann® s doživotnom garancijom

VAŽNOST DIGITALNOG MODERNOG LABORATORIJA

– vlastiti digitalni laboratorij
– predaje i educira
– brzina
– certificiran za implantate
– digitalna boja

Nives Žauhar

VAŽNOST GARANCIJA & CERTIFIKATA

– financiranja
– višejezični računi
– 100% garancija na STRAUMANN IMPLANTATE
– certifikati za implantate
– certifikati za laboratorij

Trios

VAŽNOST PROTETIKE

– digitalno uzimanje otisaka
– izrada 3D prototipa
– smile design

Zadovoljstvo pacijenata naša je najveća nagrada

Straumann zubni implantati Smile dentalna klinika negative | Zubni implantati Straumann® s doživotnom garancijom

Više od lijepog osmijeha.

Dentalna poliklinika Smile koristi samo Straumann® zubne implantate sa doživotnim jamstvom.

NAZOVITE NAS NARUČITE SE DOGOVORITE ONLINE KONZULTACIJU
Straumann Lifetime Guarantee