Zubni implantati

Zubni implantati Straumann ® nisu samo najbolja zamjena za izgubljeni zub, oni su doživotna investicija u vaš osmijeh. Poboljšajte kvalitetu života i vratite si osmijeh na lice.

Više od 10 godina iskustva
u oralnoj kirurgiji i implantologiji

više od 35.000 uspješno 
postavljenih implantata

Izgled i funkcionalnost
prirodnog zuba

centar izvrsnosti

Posebno doživotno jamstvo za Straumann ® Roxolid ® implantate

BESPLATAN PREGLED

Svaki dan pomičemo granice kako bismo pružili samo najbolje našim pacijentima. Prvi besplatan pregled uključuje pregled specijaliste, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane ponude.

BESPLATAN PREGLED

Svaki dan pomičemo granice kako bismo pružili samo najbolje našim pacijentima. Prvi besplatan pregled uključuje pregled specijaliste, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane ponude.

Besplatan prvi pregled - Poliklinika Smile

Zubni implantati su mali vijci od titana koji zamjenjuju prirodni korijen zuba. Ugrađuju se u donju ili gornju čeljust pacijenta jednostavnim kirurškim zahvatom. Ugradnja implantata bezbolan je i brz zahvat kojim se vraća prirodan izgled i funkcija zuba.

Zubni implantati - Impianto dentale

Zubni implantati Straumann s doživotnom garancijom

Zubni implantati Straumann s doživotnom garancijom - Impianti dentali
Zašto zubni implantati Straumann

Zubni implantati su trajno, najprirodnije, najkvalitetnije i sigurno rješenje bez obzira nedostaje li vam jedan ili više zuba.

Upravo ugradnja zubnih implantata smatra se jednim od najvećih napredaka u području dentalne medicine u posljednjih 60 godina. Zubnim implantatom svoj osmijeh možete dovesti do savršenstva, ali osim svih estetskih benefita, funkcionalnost je ono zbog čega je ovo riješenje najbolje bez ikakvih posljedica na okolne zube ili pak zubno tkivo.

Zubni implantat zamjenjuje cijeli zub, od korijena do krunice zato sve više pacijanta odlučuje se za ovo fiksno rješenje jer osim što su najsličniji prirodnim zubima tako se i ponašaju, stoga nema prepreke za beskrajno uživanje u jelu, pričanju, smijanju.

Zbog čega su Straumann Roxolid dentalni implantati tako superiorni?
Roxolid ® – više nego čvrst! A sve uz smanjenu invazivnost. 

Straumann ® Roxolid ® je u biti iznimno učinkovita legura koja je sastavljena od 85% titana i 15% cirkonija. Posebno je dizajnirana od strane instituta Straumann ® za primjenu u stomatološkoj implantologiji.

Odlikuje je visoka čvrstoća, rastezljivost i izvrsne sposobnosti osteointegracije. Radi toga je Straumann ® Roxolid ® prvi izbor materijala za smanjenu invazivnost.

Svojstva ovog impresivnog materijala omogućuju veće samopouzdanje i opsežnije mogućnosti liječenja kroz postavljanje zubnih implantata reduciranog promjera (Straumann® Bone Level Conical Implant) te kraćih implantata (Straumann ® Standard Plus Short Implant). Ovo je posebno izraženo u slučajevima kada je moguće izbjeći dodatni tretman povećanja koštane mase.

Procedura ugradnje implantata
od dijagnoze do postoperativne njege

1

Prvi pregled

Vaš prvi korak prema velikoj promjeni započinje terminom za prvi pregled u našoj implantološkoj klinici. Vrši se detaljna dijagnostička obrada što uključuje ortopan snimke i CT digitalni skener pomoću kojeg dobijemo vrlo preciznu 3D vizualizaciju zubne strukture kao i stanje koštanog tkiva.

Zubni tehničar uz pomoć 3D printera u našem laboratoriju izrađuje implantološki predložak kako bi pozicija umetanja implantata bila idealno isplanirana. Nakon analize i pregleda obje čeljusti izrađuje se individualni plan s potrebnim vremenom zahvata kao i financijska konstrukcija.

2

Ugradnja implantata

Ugradnja implantata danas je bezbolan postupak koji se izvodi u lokalnoj anesteziji. Implantat se kirurški ugrađuje na točno predviđeno mjesto putem implantološkog predloška dobivenog kompjuterski vođenom simulacijom ugradnje implantata. Implantat se ugrađuje u kost, a sam proces traje oko 20 minuta, ovisno o stručnjaku koji izvodi zahvat.

3

Regeneracija

Slijedi period oseointegracije, proces oporavka nakon ugradnje vijka u čeljust u razdoblju od 3 do 6 mjeseci kako bi implantat srastao s kosti. U slučaju kada je implantat stabilan i kada se radi o vidljivom dijelu osmijeha, tijekom zarastanja pacijent može nositi privremenu krunicu.

4

Zarastanje i oporavak

Kako bi se osigurala sigurna baza za daljnji korak, postavljanje nadogradnje implantata, bitan je prethodno ugrađeni usadak ili vijak koji mora dobro strasti s kosti. To uvelike ovisi o samom stanju organizma pacijenta te pridržavanja uputa za oporavak od strane oralnog kirurga.

Ako se proces odvija po planu bez ikakvih problema i komplikacija, pacijent je spreman za sljedeću fazu implantološke terapije.

5

Nadogradnja i protetika

Završna faza implantološkog procesa slijedi nakon perioda oporavka, a uključuje postavljanje gingiva formera čija je zadaća oblikovanje zubnog mesa za protetski nadomjestak. Nakon 7 do 10 dana slijedi skidanje gingiva formera te se uzima otisak za izradu protetskog rada (krunice ili mosta).

To radimo u suradnji s dentalnim tehničarom u našem vrhunskom dentalnom laboratoriju gdje planiramo krajnji izgled zuba koji nedostaje. Kada su pacijent i tim zaslužan za stvaranje novog osmijeha suglasni, slijedi izrada konačnog rada te cementiranje.

Straumann® Pro Arch certificirana dentalna poliklinika, specijalizirana za implantologiju i oralnu kirurgiju.

Jedan smo od samo 12 Straumann centara izvrsnosti na cijelom svijetu.

Straumann® Pro Arch certificirana dentalna poliklinika

NEDOSTAJE VAM JEDAN, VIŠE ILI SVI ZUBI?

Nedostaje vam jedan zub?

Nedostaje vam jedan zub

Nedostatak jednog zuba na jednoj ili obje čeljusti rješavamo Straumann ® implantatom sa cirkon keramičkom ili hibrid keramičkom krunicom.

Nedostaje više zubi u čeljusti?

Nedostaje vam nekoliko zubi

Nedostatak nekoliko zuba u nizu rješavamo potrebnim brojem implantata i mostom sa cirkon keramičkim krunicama.

Nedostaju svi zubi u čeljusti

Nedostaju vam svi zubi

Nedostatak svih zuba na jednoj ili obje čeljusti rješavamo fiksnim ili polufiksnim radom (All-on-4, All-on-6).

Naši stručnjaci

dr. sc. MOM M.Sc Darko Slovša dr. dent. med. je Straumann®opinion leader i edukator, specijalist oralne kirurgije uz dodatne specijalizacije za implantologiju i regeneraciju kosti.

Dr. Darko Slovša - Poliklinika Smile

Pacijenti su dr. Darka Slovšu izabrali za najdoktora za 2021. i 2022. godinu u području oralne kirurgije.

Najdoktor 2021. i 2022. godine

Zubni implantati optimalan su način rješavanja problema nedostatka zubi. Sama uspješnost terapije i dugovječnost rezultata ovise o kvaliteti ugrađenih materijala i stručnosti oralnog kirurga. Stoga sam posvećen kontinuiranom napretku kako bi na optimalan način mogli riješiti specifičnu situaciju svakog našeg pacijenta.

Volim svoj posao, a najljepši dio je vidjeti sretnog i zadovoljnog pacijenta koji ponovno uživa u životu i svim njegovim radostima.

Online konzultacije dr. Darko Slovša

ONLINE konzultacije

Ako niste u mogućnosti posjetiti nas u Opatiji ili želite individualan razgovor s Dr. Slovšom, rezervirajte termin za online konzultacije. Doći ćete do specifičnih informacija i dobiti odgovore na sva pitanja i nedoumice.

Online konzultacije dr. Darko Slovša

ONLINE konzultacije

Ako niste u mogućnosti posjetiti nas u Opatiji ili želite individualan razgovor s Dr. Slovšom, rezervirajte termin za online konzultacije. Doći ćete do specifičnih informacija i dobiti odgovore na sva pitanja i nedoumice.

Zašto zubni implantati Straumann?

certified-ribbon-1

Doživotna kvaliteta i garancija

dentistry-tooth-search

Veliki izbor implantata i pripadajućih protetskih komponenti za sve vrste dentalnih problema

computer-chip-core-1

Kontrolirana proizvodnja koju nadgleda mikroračunalo

dentistry-tooth-jaws

Biokompatibilnost implantata znatno smanjuje neželjene reakcije i upale desni i/ili kosti

dentistry-tooth-shield

Proizvodi su optimalno dizajnirani za primjenu na svim kirurško-protetskim rješenjima

calendar-check

Kraće vrijeme oporavka i uspjeh terapije zagarantiran

Cijena zubnih implantata

Važno je naglasiti da je svaki slučaj jedinstven. Cijena zubnog implantata, odnosno cijelog implantološkog kompleta (zubni implantat + nadogradnja na implantatu + zubna krunica) kreće od 1.133 €, a konačna cijena ovisi o vašem konkretnom stanju.

Nekim će pacijentima trebati samo jedan implantat, dok će drugima trebati nekoliko jer im nedostaje više zuba. Najbolji način da saznate koliko će koštati vaši zubni implantati jest početno savjetovanje s našim liječnicima.

Garancija kvalitete - Zubni implantati Straumann

GARANCIJA KVALITETE STRAUMANN

Straumann zubni implantati - doživotna garancija

Marka zubnih implantata Straumann kroz 20 godina postojanja postala je sinonim za vrhunske proizvode koji udovoljavaju najvišim standardima kvalitete, a vama osiguravaju pouzdano, sigurno i kvalitetno rješenje za nadomjestak nedostajućih zubi. Najbolji pokazatelji kvalitete i zadovoljstva upravo su naši pacijenti.

PACIJENTI O NAMA

CGI - Računalno navođena implantologija

Minimalno invazivna metoda za maksimalno precizno postavljanje Straumann implantata

Pri vođenju implantoloških zahvata koristimo CGI tehnologiju koja nam omogućava da na siguran, precizan i predvidiv način dizajniramo i unaprijed isplaniramo proces ugradnje implantata. Postižemo prirodniji i ljepši izgled implantata u odnosu na tradicionalan pristup i ručne radove.

CGI metoda skraćuje vrijeme i broj posjeta, nema šivanja rana jer se bušenja vrše kroz gingivu pod unaprijed definiranim kutom i dubinom, a mjesto implantacije zacjeljuje brzo.

CGI - Računalno navođena implantologija

CGI - Računalno navođena implantologija

Minimalno invazivna metoda za maksimalno precizno postavljanje Straumann implantata

Pri vođenju implantoloških zahvata koristimo CGI tehnologiju koja nam omogućava da na siguran, precizan i predvidiv način dizajniramo i unaprijed isplaniramo proces ugradnje implantata. Postižemo prirodniji i ljepši izgled implantata u odnosu na tradicionalan pristup i ručne radove. CGI metoda skraćuje vrijeme i broj posjeta, nema šivanja rana jer se bušenja vrše kroz gingivu pod unaprijed definiranim kutom i dubinom, a mjesto implantacije zacjeljuje brzo.

CGI - Računalno navođena implantologija

Ukoliko ste duže vrijeme bez zuba, lako je moguće da je došlo do gubitka kosti u čeljusti. U takvim slučajevima, prije ugradnje implantata porebno je pristupiti augmentaciji (nadogradnji) kosti presađivanjem vlastite i/ili korištenjem umjetne kosti.

SAZNAJ VIŠE

Straumann Pro Arch ® je skup vrhunskih implantoloških tretmana All on 4, All on 6 i All on 8 za trenutna rješenja kod bezubih pacijenata s ograničen raspoloživim volumenom kosti. u Poliklinici Smile osiguravamo sve potrebne implantate i protetske komponente, kako na razini kostiju tako i na mekom tkivu za vaš besprijekoran i siguran tretman te maksimalnu ugodnost za vrijeme terapije.


SAZNAJ VIŠE

Peri-implantitis je problem koji se može pojaviti nakon ugradnje implantata. Kada je već došlo do razvitka simptoma peri-implantitisa tada je potrebno pristupiti liječenju koje podrazumijeva kombinaciju više vrsta terapija: antibiotsku, profilaktičku i kiruršku terapiju.

SAZNAJ VIŠE

Ugradnja zubnih implantata - pitanja

Najčešća pitanja i zablude o ugradnji zubnih implantata

Implantološki komplet u potpunosti zamjenjuje prirodni zub od korijena do krunice, a čine ga sljedeći sastavni djelovi:

 • Zubni implantat: Titanski vijak je ugrađen u čeljust tijekom malog kirurškog zahvata. Nakon spajanja implantata i kosti, implantat zamjenjuje korijen zuba.
 • Nadogradnja (abutment): Izrađen je od titanija ili cirkonija. Njegova je uloga da služi kao veza između implantata i protetskog nadomjestka (mosta ili krunice).
 • Krunica: Protetski nadomjestak u obliku krunice ili mosta. Izrađeni su od keramike, cirkonija ili drugog estetski prihvatljivog materijala i trajno pričvršćeni na implantata. Služi kao vidljivi dio zuba.

 

Postotak uspješnih ugradnji implantata u dentalnoj klinici Smile iznosi čak 99,4%. S druge strane, generalna stopa uspješnosti kod ugradnje implantata u stomatologiji iznosi oko 94%.

Sve osobe bez jednog ili više zuba kandidati su za ugradnju implantata. Jedina moguća prepreka može biti stanje kosti u čeljusti i eventualne kronične bolesti. Ipak, i u takvim slučajevima postoje odgovarajuća rješenja. Vaš stomatolog jedini može odlučiti jeste li dobar kandidat za ugradnju implantata ili ne.

Nakon CBCT snimanja i uvida u stanje, stomatolog će vam objasniti je li moguće ugraditi implantat ili prije treba prvo nadomjestiti (augmentirati) čeljusnu kost. U pojedinim slučajevima ni to neće pomoći, ali to možete saznati tek nakon pregleda i CBCT snimke.

Pacijenti starije životne dobi učestalo smatraju da bi njihova dob mogla biti problem za ugradnju implantata. To ne mora biti tako jer je najvažniji faktor ipak zdravstveno stanje pacijenta, neovisno o dobi.

Ukoliko je osoba generalno zdrava i vađenje zuba ne predstavlja problem, može se pretpostaviti da je zdravstveno stanje dovoljno dobro za zahvat ugradnje implantata. Nakon pregleda i snimanja, stomatolog vam može dati preporuke o tome kakav tretman je optimalan za vašu situaciju.

Krunica, odnosno umjetni zub na implantatu preuzima ulogu prirodnog zuba. To znači da ste u mogućnosti jesti i piti što god želite. Prije donošenja odluke o ugradnji implantata, pacijenti se često osjećaju nelagodno i zabrinuto. Poslije ugradnje zubnog implantata pacijentima značajno poraste samopouzdanje i kvaliteta života.

Zubni implantati imaju brojne prednosti, uključujući prirodan izgled, trajnost, funkcionalnost i bolju kvalitetu života. U usporedbi s drugim opcijama, kao što su proteza i zubni most koje treba s vremenom zamijeniti, implantati pružaju dugotrajno rješenje za nadoknadu izgubljenog zuba.

Trajnost dentalnih implantata varira od slučaja do slučaja, ali obično mogu trajati desetljećima uz ispravnu njegu. Važna je kvalitetna oralna higijena i redovite kontrole kod stomatologa kako bi se osigurala dugotrajnost.

Komplikacije za vrijeme postupka su rijetke, ali može se javiti infekcija, oštećenje okolnog tkiva ili u najgorem slučaju gubitak implantata. Vrlo je važno izabrati iskusnog oralnog kirurga i nakon zahvata voditi brigu o implantatima kako bi se smanjio rizik od komplikacija.

Velika je vjerojatnost da će funkcionalnost i izgled implantata premašiti sva vaša očekivanja.

Apsolutno da. Nakon određenog vremena koje je potrebno za prilagodbu, osjećaj će vam biti jednak kao i kod prirodnih zuba.

 • Zubni implantati su trajno rješenje – nakon što vam je oralni kirurg ugradio implantat, ništa drugo više nije potrebno. Implantat je robustan i čvrst.
 • Održavaju okolne zube zdravima – kada se koriste tradicionalne tehnike poput ugradnje mosta, nužno je izbrusiti susjedne zube kako bi oni mogu držati most. Za ugradnju implantata nema potrebe za brušenjem i time uništavanjem zdravih zuba.
 • Bolje izgledaju – kada izgubite zub (uključujući i korijen) smanjenje čeljusne kosti može prouzročiti vizualno starenje lica. Postavljanjem implantata zaustavljamo navedeni proces.
 1. Ugradnja implantata (oko 10 minuta za svaki implantat) i postavljanje gingiva formera
 2. Uzimanje otiska (3 do 4 mjeseca nakon prvog koraka)
 3. Proba metala (3 do 4 tjedna nakon drugog koraka)
 4. Finalni rad – privremeno cementiranje (3 do 4 tjedna nakon trećeg koraka)
 5. Finalni rad – definitivno (konačno) cementiranje (2 do 3 tjedna nakon četvrtog koraka)

Operacija ugradnje implantata izvodi se uz lokalnu anesteziju čime se izbjegava bol ili neugodnost za pacijenta. Neovisno o tome, kao i kod svake druge operacije, i u ovom slučaju pacijent ponekad može osjećati malu nelagodu. No, većina naših pacijenata na kraju bude ugodno iznenađena, jer očekuje mnogo više boli i neugodnosti.

Osim toga, za nervozne pacijente i one koje muči strah od stomatologa, možemo osigurati svjesnu sedaciju.

Zubni implantati mogu nadomjestiti jedan, više ili sve zube u čeljusti. Kada nadoknađujemo više zuba koji nedostaju, zubni most pričvršćujemo na nekoliko implantata.

Preporučuju se kontrolni pregledi kod stomatologa svakih šest mjeseci.

Kvalitetno održavanje i njega implantata važni su za dugotrajnost i ispravnost implantata. To uključuje redovitu i kvalitetnu oralnu higijenu, ispravno četkanje i korištenje zubnog konca, te izbjegavanje hrane koja može oštetiti implantat.

Najbolji način da saznate koliko bi koštala implantaloška terapija u vašem slučaju, je da se naručite za prvi besplatan pregled i konzultacije sa stomatologom Poliklinike Smile u Opatiji.

Pregledat ćemo vašu usnu šupljinu, procijeniti stanje vaših zubi i čeljusne kosti, te razmotriti vaše individualne potrebe. Nakon pregleda ćete dobiti preciznu procjenu troškova koja će uključivati sve potrebne postupke.

Zašto odabrati polikliniku smile

Više od 20.000 zadovoljnih pacijenata
Računalno vođena implantologija (CGI)
Straumann centar izvrsnosti
Licencirani centar za augmentaciju kosti
Jamstvo na rad i sve materijale
Planmeca ® referentna klinika i centar izvrsnosti

Besplatni pregled u 3 jednostavna koraka

1

Naručite se na besplatan pregled

Pregledat ćemo vaše zube i oralno zdravlje, napraviti panoramsku snimku te održati konzultacije sa specijalistom nakon čega ćete dobiti ponudu sa zajamčenom cijenom za eventualne radove.

2

Posjetite nas

Nalazimo se u srcu Opatije s parkiralištem u blizini, a za udaljenije pacijente nudimo i organiziranje smještaja i slobodnog vremena.

3

Odlučite se za terapiju u klinici od povjerenja

Kada doživite naš prijateljski pristup pacijentima, stručnost osoblja te transparentnost u radu, znat ćete da ste pronašli pravo mjesto za sve vaše dentalne potrebe.

Besplatni pregled u 3 jednostavna koraka

1

Naručite se na besplatan pregled

Pregledat ćemo vaše zube i oralno zdravlje, napraviti panoramsku snimku te održati konzultacije sa specijalistom nakon čega ćete dobiti ponudu sa zajamčenom cijenom za eventualne radove.

2

Posjetite nas

Nalazimo se u srcu Opatije s parkiralištem u blizini, a za udaljenije pacijente nudimo i organiziranje smještaja i slobodnog vremena.

3

Odlučite se za terapiju u klinici od povjerenja

Kada doživite naš prijateljski pristup pacijentima, stručnost osoblja te transparentnost u radu, znat ćete da ste pronašli pravo mjesto za sve vaše dentalne potrebe.

Imamo odgovarajuća rješenja za sve vaše stomatološke probleme.

Ukoliko imate pitanja ili želite dogovoriti termin za besplatni prvi pregled i konzultacije s našim specijalistom, javite nam se. Radujemo se vašem dolasku.

Imamo odgovarajuća rješenja za sve vaše stomatološke probleme.

Ukoliko imate pitanja ili želite dogovoriti termin za besplatni prvi pregled i konzultacije s našim specijalistom, javite nam se. Radujemo se vašem dolasku.

Pročitajte posljednje iz našeg bloga

Pročitajte posljednje iz našeg bloga