Digitalna stomatologija

Digitalna stomatologija nam je omogućila da vam dentalnu skrb pružamo na brži, sigurniji i pouzdaniji način zahvaljujući najmodernijim alatima i preciznoj tehnologiji.

Više od 20.000 zadovoljnih pacijenata

CAD-CAM tehnologija

Računalno vođena implantologija (CGI)

Digitalni rendgen Planmeca® 3D CT / CBCT uređaj

Vlastiti digitalni laboratorij i vrhunska tehnologija

Sve na jednom mjestu

BESPLATAN PREGLED

Svaki dan pomičemo granice kako bismo pružili samo najbolje našim pacijentima. Prvi besplatan pregled uključuje pregled specijaliste, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane ponude.

BESPLATAN PREGLED

Svaki dan pomičemo granice kako bismo pružili samo najbolje našim pacijentima. Prvi besplatan pregled uključuje pregled specijaliste, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane ponude.

Besplatan prvi pregled - Poliklinika Smile

Digitalna stomatologija uključuje korištenje dentalne tehnologije i uređaja koji koriste računalne ili digitalne komponente. Računalno utemeljena tehnologija omogućuje stomatološkim ordinacijama da dodatno unaprijede skrb o pacijentima. Iznad svega, digitalna stomatologija eliminira ručne korake stomatoloških zahvata.

Iz tog razloga, stomatolozi mogu osigurati učinkovit i automatiziraniji proces liječenja.

digitalna stomatologija - odontoiatria digitale

Kako se koristi digitalna stomatologija?

Digitalna stomatologija obuhvaća sve digitalne ili računalne tehnologije koje vaš stomatolog može koristiti za pregled, dijagnosticiranje i liječenje zdravlja vaših usta. Digitalna stomatologija transformira gotovo svaki aspekt profesionalne oralne njege od trenutka kada se prijavite za vaš termin pa sve do trenutka kada naši stomatološki stručnjaci procjenjuju vaše oralno zdravlje, dijagnozu i liječenje bilo kojeg stanja ili bolesti koje imate.

Odavno smo “digitalizirali” naše ordinacije pa na raspolaganju imamo svu vrhunsku opremu i tehnologije. Uz korištenje ove vrste opreme, tradicionalni stomatološki problemi dobivaju suvremena i moderna rješenja.

Digitalna stomatologija i tehnologija u Poliklinici Smile

U sklopu naše dentalne poliklinike nalazi se potpuno opremljen, moderan CAD-CAM dentalni laboratorij koji pacijentima omogućava individualni pristup u riješavanju stomatoloških problema. Zahvaljujući stalnim edukacijama i usavršavanjima, našim laboratorijem upravljaju stručni dentalni tehničari. Oni s velikom pažnjom i preciznošću naše radove čine kvalitetnima, a samim time i naše pacijente zadovoljnima.

Još jedna velika prednost što naša klinika ima vlastiti zubotehnički laboratorij (dentalni laboratorij) je puno brža i kvalitetnija suradnja kako za pacijenta tako i za naš tim. Razlog tome je što se na licu mjesta mogu korigirati brojni sitni detalji u suradnji s našim vrhunskim dentalnim tehničarima. Za pacijenta to znači sigurnost i praćenje svakog segmenta terapije bez odlaska na ostale lokacije na potrebni snimak. Možemo tvrditi da smo među najboljim klinikama specijaliziranim za implantologiju, oralnu kirurgiju i liječenje peri-implantitisa, zahvaljujući strogom poštivanju najviših standarda i propisa.

Naš dentalni laboratorij opskrbljen je svim suvremenim tehnologijama i sistemima specijaliziranima za najkompleksnije kirurške zahvate i potpunu funkcijsko – estetsku rehabilitaciju. Zajedničkim kontinuiranim radom, ulaganjem u digitalnu infrastrukturu kao i kontunuiranom edukacijom za naše stručnjake možemo pacijentu ponuditi najbolji pristup i rješenje za njegove dentalne probleme.

U sklopu CAD-CAM tehnologije u našoj poliklinici koristimo različite alate i komponente:

  • Skener: Naziva se i alat za digitalizaciju, koristimo ga za skeniranje i prebacivanje slike vaših zuba u računalo na daljnju obradu.
  • CAD softver: koristimo ga za obradu slika vaših zuba i planiranje vama prilagođenih zubnih protetskih radova. Ovaj softver upotrebljavamo i da vam pokažemo vaše očekivane rezultate nakon terapije.
  • CAM stroj: Pomoću ovog stroja pretvaramo vaše dentalne snimke u stvarnu restauraciju pomoću 3D ispisa.

SAZNAJ VIŠE

Zahvaljujući CGI – računalno navođenoj implantologiji, ugradnja Straumann implantata u Poliklinici Smile minimalno je invazivna s maksimalnom preciznošću postavljanja implantata.

CGI tehnologija pomaže našim stručnjacima identificirati najprecizniji i najučinkovitiji način postavljanja implantata u vašu specifičnu strukturu čeljusne kosti pomoću intraoralnog skeniranja.

Postižemo prirodniji i ljepši izgled implantata u odnosu na tradicionalan pristup i ručne radove. CGI metoda skraćuje vrijeme i broj posjeta, nema šivanja rana jer se bušenja vrše kroz gingivu pod unaprijed definiranim kutom i dubinom, a mjesto implantacije zacjeljuje brzo.

U sklopu naše poliklinike raspolažemo s najsuvremenijom tehnologijom na tržištu, kao što je CBCT – 3D snimak – najdetaljniji i najpreciznije snimke na temelju kojih donosimo detaljan plan terapije.

Dentalna poliklinika Smile je Planmeca® referentni centar za Hrvatsku. Vodimo računa o vašem zdravlju i sigurnosti koristeći najnoviju generaciju Planmeca® 3D CT (CBCT) uređaja sa iznimno niskim dozama zračenja. Postavljanje točnih dijagnoza nije bilo nikad jednostavnije zahvaljujući Plamenca uređaju koji izrađuje visoko-kvalitetne i jasne slike čeljusti. Mogućnost izrade prototipa gotovog rada danas je imperativ svake ozbiljne implantološke klinike kojoj je u fokusu kvalitetna ugradnja implantata.

Prije početka terapije ugradnje zubnih implantata potrebno je napraviti CT snimku vaše čeljusti i provesti sve potrebne predoperativne procedure kako bi ugradnja implantata prošla bez problema. Napredna tehnologija koju koristimo uvelike doprinosi uspješnosti implantiranja, a upotreba minimalno invazivnih metoda ubrzava sam proces vašeg oporavka.

SAZNAJ VIŠE

Prilikom prvog pregleda pacijentu se skenira postojeća situacija sa modernim Trios 3Shape intraoralnim skenerom, te se pacijent fotografira za potrebe terapije. Otisak brušenih zuba se uzima intraoralnom kamerom (skenerom) koji radi stotine malih fotografija i softverski ih spaja u sliku pacijentovih usta.

Postupak je puno ugodniji od klasičnih otisaka silikonskim materijalima te puno brži. Privremeni zubi se izrađuju digitalno iz PMMA (polimetilmetakrilat), materijala koji je dovoljno tvrd da izdrži svakodnevnu funkciju u usnoj šupljini, a estetski je zadovoljavajuć zbog mogućnosti odabira odgovarajuće boje.

Dentalni laser je uređaj koji stvara svjetlosnu energiju u vrlo uskoj i fokusiranoj zraci. Lasersko svjetlo pritom izaziva reakciju u dodiru s tkivom, što omogućuje oblikovanje ili uklanjanje tkiva. U stomatološkim ili drugim medicinskim primjenama obično se koristi za stvaranje rezova ili uklanjanje malih količina tkiva.

Laser koristimo i za ukloniti karijes i pripremiti caklinu za primanje ispune (plombe). Koristimo ga često kod oblikovanja desni i čišćenju bakterija u korijenskom kanalu. Naši stomatolozi koriste laser i za izvođenje biopsija jer mogu ukloniti male količine tkiva za analizu. Laserom možemo ukloniti lezije usta i dobroćudne oralne tumore te ublažiti bol povezanu s aftama.

Koristimo ih za regeneraciju živaca i liječenje apneje u snu. U našoj poliklinici koristimo ih i u estetskoj stomatologiji za izbjeljivanje zubi jer laser stvara sigurnu količinu topline za povećanje učinkovitosti sredstava za izbjeljivanje. Laseri veliku prednost imaju prilikom oseointegracija (zacjeljivanju implantata s kosti), također ih uspješno koristimo i u liječenju periimplantitisa (upalnog procesa oko implantata).

Dentalni laser igra važnu ulogu u svakodnevnom radu Poliklinike Smile jer osigurava manju invazivnost zahvata i brži oporavak. A to je dio naše filozofije koja cijelu dobrobit pacijenta smatra dijelom brige o zdravlju usne šupljine.

SAZNAJ VIŠE

Jedan od najsuvremenijih koncepata dizajniranja i stvaranja osmijeha koji će se pritom savršeno uklapati u oblik i konture lica pojedinca. Zahvaljujući Digital smile Design konceptu novi prekrasan i samopouzdan osmijeh zajednički je cilj pacijenta i naših stomatološkog stručnjaka. Digital Smile Design stvara osmijeh krojen za vaše lice, savršenih proporcija i estetike, odnosno potpuni “smile makeover”. Digital Smile Design pojednostavljuje i skraćuje trajanje zahvata uz najprecizniji pregled vašeg budućeg osmijeha. To je moguće zahvaljujući računalnom kreiranju osmijeha prema vašim osobnim karakteristikama. Sama zadaća ove moderne tehnologije u Poliklinici Smile je kreirati osmijeh koji pripada samo vama. To je moguće zahvaljujući analizi fotografija, projekcija osmijeha, zuba i međučeljusnih odnosa te gipsanim modelima na raspolaganju. SAZNAJ VIŠE
centro dentale digitale

Naši stručnjaci

dr. sc. MOM M.Sc Darko Slovša dr. dent. med. je Straumann®opinion leader i edukator, specijalist oralne kirurgije uz dodatne specijalizacije za implantologiju i regeneraciju kosti.

Pacijenti su dr. Darka Slovšu izabrali za najdoktora za 2021., 2022. i 2023. godinu u području oralne kirurgije.

Najdoktor 2021., 2022. i 2023. godine
U Poliklinici Smile uvijek težimo pružiti vam sigurne i bezbolne tretmane koji će rezultirati zdravim ustima i prekrasnim osmijehom. Neprestano ulažemo u vrhunske tehnologije i činimo sve što je u našoj moći kako bismo osigurali najbolju stomatološku skrb svim našim pacijentima. Uštedite vrijeme i novac uz stručan tim i vrhunsku tehnologiju jer zaslužujete samo najbolje.

PREDNOSTI MODERNE TEHNOLOGIJE U POLIKLINICI SMILE

calendar-check
Brža i kraća terapija uz lakši proces
single-neutral-check
Praktičniji i ugodniji proces za pacijenta
dentistry-tooth-check
Najpreciznija izrada i vrhunski estetski rezultati
smiley-happy-1
Bezbolni stomatološki zahvati
monitor-heart-notes
Veća predvidljivost ishoda tretmana
money-wallet
Smanjuje broj posjeta i ukupne troškove terapije

Cijena digitalne stomatologije

Cijena digitalne stomatologije ovisi o vrsti i složenosti zahvata. Primjerice cijena digitalnog intraoralnog snimanja zuba kreće od 13,00 , ali često je i gratis u skopu terapije. Generalno gledano, upotreba moderne tehnologije skraćuje vrijeme terapije pa je samim time i financijski povoljnija.

Za cijene svih naših zahvata i potencijalne popuste koje možete ostvariti, provjerite naš cjenik. Ako pak želite saznati preciznu cijenu stomatološkog zahvata za vaš konkretan slučaj, najbolje je da nas kontaktirate i dogovorite besplatan prvi pregled.

GARANCIJA KVALITETE I MATERIJALA

Garancija kvalitete u Poliklinici Smile

Naši stručnjaci koriste najmoderniju tehnologiju kako bi vam pružili bezbolne i učinkovite zahvate. Koristimo vrhunsku opremu i uređaje renomiranih proizvođača, kao i najkvalitetnije materijale na tržištu. Poliklinika Smile je Centar izvrsnosti Straumann (najpriznatiji proizvođač implantata na svijetu) kojih ima samo 12 na svijetu. Isto tako smo i Planmeca referentni centar.

Posjedujemo i sve relevantne međunarodne ISO standarde. Garantiramo vam najvišu razinu stomatološke skrbi koju svakako zaslužujete.

PACIJENTI O NAMA

Najčešća pitanja i odgovori o digitalnoj stomatologiji

Digitalna stomatologija koristi uređaje, programe i opremu s računalnim komponentama. Pomoću ove tehnologije stomatolozi, oralni kirurzi i dentalni tehničari svoj posao mogu raditi brže i preciznije, a sve s ciljem da pacijentima omoguće ugodniju, kraću i jednostavniju terapiju te još bolje rezultate.

Pomoću digitalnih intraoralnih skenera stvara se 3D slika zuba i desni, koja se sprema kao računalna datoteka. Softver Computer Aided Design (CAD) omogućuje stomatologu da digitalno dizajnira restauraciju zuba i ispiše gotov protetski rad na 3D printeru.

Sustavi računalne tomografije s konusnim snopom (CBCT) varijacija su tradicionalnih sustava računalne tomografije (CT). CBCT sustavi koje koriste stomatološki stručnjaci rotiraju oko pacijenta, hvatajući podatke pomoću rendgenske zrake u obliku stošca.

Digitalne tehnologije koje se mogu koristiti u stomatološkoj poliklinici uključuju: CAD/CAM, CT, digitalne rendgenske zrake, intraoralnu kameru, dentalne lasere i optičke skenere.
CAD-CAM tehnologija nije u svakokm pojedinom slučaju bolje rješenje od tradicionalne restaurativne stomatologije. Isto tako ni tradicionalna stomatologija nije bolja od CAD-CAM tehnologije. Različite tehnike bit će prikladne za različite slučajeve. Važno je da vodite brigu o vlastitom oralnom zdravlju i prihvatite odgovarajuću terapiju kada vam je stručnjak od povjerenja preporuči.

Prednosti digitalne stomatologije uključuju:

  • Najvišu kvalitetu stomatološke njege
  • Moderne tehnike i alati
  • Bolje iskustvo za pacijente i stomatologe
  • Pouzdanija i preciznija skeniranja
  • Brži rezultati (manje provedenog vremena u ordinaciji)
  • Sposobnost uočavanja potencijalnih problema sa zubima prije nego što se dogode

Besplatni pregled u 3 jednostavna koraka

1

Naručite se na besplatan pregled

Pregledat ćemo vaše zube i oralno zdravlje, napraviti panoramsku snimku te održati konzultacije sa specijalistom nakon čega ćete dobiti ponudu sa zajamčenom cijenom za eventualne radove.

2

Posjetite nas

Nalazimo se u srcu Opatije s parkiralištem u blizini, a za udaljenije pacijente nudimo i organiziranje smještaja i slobodnog vremena.

3

Odlučite se za terapiju u klinici od povjerenja

Kada doživite naš prijateljski pristup pacijentima, stručnost osoblja te transparentnost u radu, znat ćete da ste pronašli pravo mjesto za sve vaše dentalne potrebe.

Besplatni pregled u 3 jednostavna koraka

1

Naručite se na besplatan pregled

Pregledat ćemo vaše zube i oralno zdravlje, napraviti panoramsku snimku te održati konzultacije sa specijalistom nakon čega ćete dobiti ponudu sa zajamčenom cijenom za eventualne radove.

2

Posjetite nas

Nalazimo se u srcu Opatije s parkiralištem u blizini, a za udaljenije pacijente nudimo i organiziranje smještaja i slobodnog vremena.

3

Odlučite se za terapiju u klinici od povjerenja

Kada doživite naš prijateljski pristup pacijentima, stručnost osoblja te transparentnost u radu, znat ćete da ste pronašli pravo mjesto za sve vaše dentalne potrebe.

Pročitajte posljednje iz našeg bloga

Pročitajte posljednje iz našeg bloga