Dentalni laboratorij

Digitalni laboratorij omogućuje nam bržu, kvalitetniju i učinkovitiju suradnju između stomatologa, pacijenta i dentalnog tehničara uz postizanje najboljih rezultata.

Više od 20.000 zadovoljnih pacijenata

CAD-CAM tehnologija

Sve dentalne usluge na jednom mjestu

Iskusan tim dentalnih tehničara

Najmoderniji uređaji i tehnologija

Dentalni laboratorij predstavlja umjetnost, znanost i tehnologiju projektiranja i izrade protetskih nadomjestaka za prirodne zube i drugih korektivnih naprava.

Zubni laboratorijski tehničar komunicira i surađuje sa stomatologom u planiranju, dizajnu i izradi krunica, mostova, proteza i ostalih protetskih radova. Digitalni zubotehnički laboratorij koristi najsuvremeniju tehnologiju i opremu koja sadrži računalne komponente za veću brzinu i preciznost radova. 

dentalni laboratorij

BESPLATAN PREGLED

Svaki dan pomičemo granice kako bismo pružili samo najbolje našim pacijentima. Prvi besplatan pregled uključuje pregled specijaliste, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane ponude.

BESPLATAN PREGLED

Svaki dan pomičemo granice kako bismo pružili samo najbolje našim pacijentima. Prvi besplatan pregled uključuje pregled specijaliste, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane ponude.

Besplatan prvi pregled - Poliklinika Smile

Što digitalni dentalni laboratorij znači za pacijente Poliklinike Smile?

sto digitalni dentalni laboratoriji znaci za pacijente

U sklopu naše Poliklinike Smile nalazi se potpuno opremljen, moderan CAD-CAM dentalni laboratorij koji pacijentima omogućava individualni pristup u rješavanju stomatoloških problema. Zahvaljujući stalnim edukacijama i usavršavanjima, našim laboratorijem upravljaju stručni dentalni tehničari. Oni s velikom pažnjom i preciznošću naše radove čine kvalitetnima, a naše pacijente zadovoljnima.

Od prvog kontakta s pacijentima pa sve do kraja same terapije u svakom trenutku svaki član tima maksimalno se posvećuje svim potencijanim rješenjima za individualne stomatološke probleme. Slušamo vaše želje i uvijek se prilagođavamo vašim, kako vremenskim tako i financijskim mogućnostima. Iz svih tih razloga više no ikad velika je prednost imati vlastiti dentalni laboratorij u sklopu poliklinike.

Naš zubotehnički laboratorij opskrbljen je svim suvremenim tehnologijama i sistemima specijaliziranima za najkompleksnije kirurške zahvate i potpunu funkcijsko – estetsku rehabilitaciju. Zajedničkim kontinuiranim radom, ulaganjem u digitalnu infrastrukturu kao i kontinuiranom edukacijom naših stručnjaka možemo vam ponuditi najbolji pristup i rješenje za vaše dentalne probleme.

Naši laboratorijski tehničari predaju i educiraju druge na temu implantologije na nacionalnoj i internacionalnoj razini. Zahvaljujući opremljenosti i stručnosti našeg laboratorija možemo ekspresno napraviti nove zube, manje radove u samo 1-3 sata, veće u svega 24 sata.

Još jedna velika prednost naše klinike radi zubotehničkog laboratorija je puno brža i kvalitetnija suradnja kako za pacijenta tako i za tim. Razlog tome je što se na licu mjesta mogu korigirati brojni sitni detalji u suradnji s našim vrhunskim dentalnim tehničarima. Za vas to znači sigurnost i praćenje svakog segmenta terapije bez odlaska na neke druge lokacije na potrebni snimak.

Sve na jednom mjestu - Vrhunska dijagnostika i zubotehnički laboratorij

Smile dentalna poliklinika je Planmeca® referentni centar za Hrvatsku. Brinemo o vašem zdravlju koristeći najnoviju generaciju Planmeca® 3D CT (CBCT) uređaja sa iznimno niskim dozama zračenja. Postavljanje točnih dijagnoza nije bilo nikad jednostavnije zahvaljujući Plamenca uređaju koji izrađuje visoko-kvalitetne i jasne slike čeljusti.

Poliklinika Smile u sklopu svoje klinike raspolaže s najsuvremenijom tehnologijom na tržištu danas, kao što je CBCT – 3D snimak – najdetaljniji i najpreciznije snimke na temelju kojih donosimo detaljan plan terapije. Mogućnost izrade prototipa gotovog rada danas je imperativ svake ozbiljne stomatološke klinike kojoj je u fokusu kvalitetna ugradnja implantata.

Prije početka postavljanja zubnih implantata potrebno je napraviti CT snimku vaše čeljusti i provesti sve potrebne preoperativne procedure kako bi ugradnja implantata prošla bez problema. Dostupna tehnologija uvelike doprinosi uspješnosti implantiranja, a korištenje minimalno invazivnih metoda ubrzava sam proces oporavka.

Za izradu krunica i mostova, dentalni laboratorij Poliklinike Smile najčešće koristi bezmetalnu oksidnu keramiku cirkonij-oksid. Naš zubotehnički laboratorij ima dvije vrhunske mašine za frezanje cad-cam materijala. Jedna je Ivoclar Programill PM7, a druga je Wieland, također koristimo i printer Straumann P40.

Koristimo materijal svjetski poznatih kompanija Ivoclar Vivadent iz Lihtenštajna i DeguDent Dentsply Sirona iz Njemačke koji imaju dugogodišnja ispitivanja i studije o svojim materijalima.

Prilikom prvog pregleda pacijentu se skenira postojeća situacija sa modernim Trios 3Shape intraoralnim skenerom, te se pacijent fotografira za potrebe terapije. Otisak brušenih zuba se uzima intraoralnom kamerom (skenerom) koji radi stotine malih fotografija i softverski ih spaja u sliku pacijentovih usta.

Postupak je puno ugodniji od klasičnih otisaka silikonskim materijalima te puno brži. Privremeni zubi se izrađuju digitalno iz PMMA (polimetilmetakrilat), materijala koji je dovoljno tvrd da izdrži svakodnevnu funkciju u usnoj šupljini a estetski je zadovoljavajuć zbog mogućnosti odabira odgovarajuće boje.

vrhunska dijagnostika i laboratorij

Naši stručnjaci

dr. sc. MOM M.Sc Darko Slovša dr. dent. med. je Straumann®opinion leader i edukator, specijalist oralne kirurgije uz dodatne specijalizacije za implantologiju i regeneraciju kosti.

Pacijenti su dr. Darka Slovšu izabrali za najdoktora za 2021., 2022. i 2023. godinu u području oralne kirurgije.

Najdoktor 2021., 2022. i 2023. godine
U Poliklinici Smile težimo vam ponuditi sigurne i bezbolne tretmane koji će rezultirati zdravim ustima i prekrasnim osmijehom. Neprestano ulažemo u vrhunske tehnologije i činimo sve što je u našoj moći kako bismo vam pružili najbolje u stomatološkoj skrbi. Iskoristite sve prednosti koje nudi naša poliklinika, od prve posjete do završetka terapije obavite sve na jednom mjestu. Uštedite vrijeme i novac uz naš stručan tim i vrhunsku tehnologiju jer zaslužujete samo najbolje.
dentalni laboratorij-garancija kvalitete

GARANCIJA KVALITETE

Garancija kvalitete u Poliklinici Smile

Tehnološki napredan digitalni laboratorij certificiran od strane tvrtke Straumann® svakako je jedna od velikih prednosti u domeni implanto-protetike. Mogućnost izrade prototipa gotovog rada danas je imperativ svake ozbiljne stomatološke klinike kojoj je u fokusu kvalitetna ugradnja implantata. Straumann spada u sami svjetski vrh kad su u pitanju zubni implantati i dentalna medicina. Na cijelom svijetu postoji samo 12 centara izvrsnosti Straumann, a Poliklinika Smile je jedan od njih.

PREDNOSTI VLASTITOG DIGITALNOG DENTALNOG LABORATORIJA

calendar-check
Brža i kraća terapija uz jednostavniji proces
single-neutral-check
Praktičnija i ugodnija terapija za pacijenta
check-badge
Preciznija izrada i najbolja estetika
smiley-happy-1
Bezbolna stomatologija
monitor-heart-notes
Veća predvidljivost ishoda tretmana
money-wallet
Štedi vaše vrijeme i novac

PACIJENTI O NAMA

Najčešća pitanja i zabludeo dentalnom laboratoriju

U Smile klinikama imamo vlastiti digitalni laboratorij u prostorima klinike, u potpunosti opremljen za izradu najkvalitetnijih protetskih radova, nadomjestaka i implantata. Posjedujemo vlastite skenere za otiske i modele, a preciznost nam osigurava CAD-CAM tehnnologija.

Dentalni laboratorij je svako mjesto na kojem jedna ili više osoba prema nalogu i ovlaštenju stomatologa izrađuje, mijenja ili popravlja zubne restauratorske, protetske, kozmetičke i terapeutske dentalne radove ili ortodontske aparatiće.

Zubni laboratorijski tehničari koriste tradicionalne ili digitalne otiske ili kalupe pacijentovih zuba za izradu krunica, mostova, proteza i drugih radova. Blisko surađuju sa stomatolozima, ali imaju ograničen kontakt s pacijentima.

Naši laboratoriski tehničari predaju i educiraju druge na temu implantologije na nacionalnoj i internacionalnoj razini što dokazuje njihovu iznimnu stručnost na ovom području.

Poliklinika Smile ima certificirani Straumann digitalni laboratorij u potpunosti opremljen za izradu najkvalitetnijih nadomjestaka i implantata.

Zahvaljujući opremljenosti i stručnosti našeg laboratorija možemo ekspresno napraviti nove zube, manje radove u 1-3 sata, veće u 24 sata.
Poliklinika Smile posjeduje specijalan uređaj za digitalno određivanje boja SPECTROSHADE za dobivanje perfektne boje zuba.
Dok su stomatolozi odgovorni za brigu o pacijentima prevencijom i liječenjem problema koji utječu na usta i zube, dentalni tehničari izrađuju stvarne radove i opremu potrebnu za to.

Besplatni pregled u 3 jednostavna koraka

1

Naručite se na besplatan pregled

Pregledat ćemo vaše zube i oralno zdravlje, napraviti panoramsku snimku te održati konzultacije sa specijalistom nakon čega ćete dobiti ponudu sa zajamčenom cijenom za eventualne radove.

2

Posjetite nas

Nalazimo se u srcu Opatije s parkiralištem u blizini, a za udaljenije pacijente nudimo i organiziranje smještaja i slobodnog vremena.

3

Odlučite se za terapiju u klinici od povjerenja

Kada doživite naš prijateljski pristup pacijentima, stručnost osoblja te transparentnost u radu, znat ćete da ste pronašli pravo mjesto za sve vaše dentalne potrebe.

Besplatni pregled u 3 jednostavna koraka

1

Naručite se na besplatan pregled

Pregledat ćemo vaše zube i oralno zdravlje, napraviti panoramsku snimku te održati konzultacije sa specijalistom nakon čega ćete dobiti ponudu sa zajamčenom cijenom za eventualne radove.

2

Posjetite nas

Nalazimo se u srcu Opatije s parkiralištem u blizini, a za udaljenije pacijente nudimo i organiziranje smještaja i slobodnog vremena.

3

Odlučite se za terapiju u klinici od povjerenja

Kada doživite naš prijateljski pristup pacijentima, stručnost osoblja te transparentnost u radu, znat ćete da ste pronašli pravo mjesto za sve vaše dentalne potrebe.

Imamo odgovarajuća rješenja za sve vaše stomatološke probleme.

Ukoliko imate pitanja ili želite dogovoriti termin za besplatni prvi pregled i konzultacije s našim specijalistom, javite nam se. Radujemo se vašem dolasku.

Imamo odgovarajuća rješenja za sve vaše stomatološke probleme.

Ukoliko imate pitanja ili želite dogovoriti termin za besplatni prvi pregled i konzultacije s našim specijalistom, javite nam se. Radujemo se vašem dolasku.

Pročitajte posljednje iz našeg bloga

Pročitajte posljednje iz našeg bloga