PRP metoda

Krvna plazma i PRP metoda za ubrzano zacjeljivanje siguran je, jednostavan, nisko rizičan i vrlo učinkovit tretman koji koristimo da znatno poboljšamo i ubrzamo zacjeljivanje nakon različitih stomatoloških zahvata.

Više od 10 godina iskustva u oralnoj kirurgiji i implantologiji

Više od 35.000 uspješno  postavljenih implantata

Više od 20.000 zadovoljnih pacijenata

centar izvrsnosti

Straumann

Najmodernija tehnologija

Sve na jednom mjestu

BESPLATAN PREGLED

Svaki dan pomičemo granice kako bismo pružili samo najbolje našim pacijentima. Prvi besplatan pregled uključuje pregled specijaliste, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane ponude.

BESPLATAN PREGLED

Svaki dan pomičemo granice kako bismo pružili samo najbolje našim pacijentima. Prvi besplatan pregled uključuje pregled specijaliste, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane ponude.

Besplatan prvi pregled - Poliklinika Smile

PRP metoda ili terapija plazmom bogatom trombocitima koristi injekcije s koncentracijom vlastitih trombocita pacijenta kako bi se ubrzalo zacjeljivanje tkiva. Na ovaj način upotrebljava se vlastiti prirodni regenerativan sustav pacijenta za oporavak nakon operacija i raznih stomatoloških tretmana.

PRP metoda-terapija plazmom
Krvna plazma bogata trombocitima

Zašto je PRP metoda korisna?

Krvna plazma bogata trombocitima (PRP metoda) može pomoći u regeneraciji tkiva i kostiju, značajno smanjiti stopu infekcije, smanjiti oticanje i osigurati dugoročni uspjeh kirurških i drugih stomatoloških zahvata. Najbolje od svega je što se krvna plazma bogata trombocitima dobiva iz malog uzorka vlastite krvi pacijenta, pa koristi vlastitu regenerativnu snagu organizma za brz i siguran rast kostiju i mekog tkiva.

Krvna plazma bogata trombocitima (PRP metoda) uzbudljiv je i relativno novi tretman koji je postigao ogromnu popularnost u oralnoj kirurgiji. Vrlo jednostavan za uporabu i lako dostupan biomaterijal koji olakšava regeneraciju tkiva, krvna plazma bogata trombocitima (PRP metoda) je prirodni način da se uvelike poboljša i ubrza zacjeljivanje nakon različitih stomatoloških tretmana.

PRP terapija može značajno smanjiti stopu infekcije do 10 puta (posebno nakon vađenja umnjaka te prije, odnosno tijekom ugradnje zubnih implantata), smanjiti oticanje i osigurati dugoročni uspjeh kirurškog zahvata. U mnogim kliničkim indikacijama PRP se može koristiti sam za izbjegavanje visokih troškova povezanim s tretmanom regeneracije kosti i regeneracijom vezivnog tkiva.

Djelovanje PRP metode

Način rada PRP-a je jednostavan. PRP metoda koristi injekcije vlastitih koncentriranih trombocita iz krvi pacijenta kako bi ubrzala proces zacjeljivanja. U osnovi, koristi vlastite regenerativne moći vašeg tijela kako bi se ubrzano izliječilo.

Za pripremu PRP-a uzima se mala količina krvi koja se zatim propušta kroz centrifugu za koncentraciju trombocita. Ovi koncentrirani trombociti se zatim ubrizgavaju natrag u vaše tkivo.

Trombociti služe brojnim primjenama u procesu zacjeljivanja, uključujući oslobađanje čimbenika rasta koji potiču oporavak tkiva i aktiviraju vlastite sposobnosti zacjeljivanja tijela. Što više čimbenika rasta ima pristup tijelu tijekom zacjeljivanja, to brže rane mogu zacijeliti.

Pravilno zacjeljivanje nakon stomatoloških zahvata iznimno je važno, ali ponekad se zanemaruje. Budući da PRP može znatno pomoći u poticanju boljeg i bržeg zacjeljivanja nakon mnogih stomatoloških zahvata, sve više se koristi u dentalnim ordinacijama. Jedna od najvažnijih primjena je u stvaranju nove kosti, što je čini važnim dodatkom svim postupcima koji uključuju kosti čeljusti. Neki stomatološki postupci koji mogu imati koristi od PRP terapije uključuju:

Naši stručnjaci

dr. sc. MOM M.Sc Darko Slovša dr. dent. med. je Straumann®opinion leader i edukator, specijalist oralne kirurgije uz dodatne specijalizacije za implantologiju i regeneraciju kosti.

Pacijenti su dr. Darka Slovšu izabrali za najdoktora za 2021., 2022. i 2023. godinu u području oralne kirurgije.

Najdoktor 2021., 2022. i 2023. godine
U Poliklinici Smile posvećeni smo kontinuiranom napretku kad je u pitanju tehnologija te najmoderniji pristup oralnoj njezi. Uspješno smo implementirali PRP terapiju u naš svakodnevni rad kako bi osigurali dugoročni uspjeh različitih stomatoloških tretmana i zahvata oralne kirurgije. A sve s ciljem da poboljšamo dobrobit, zdravlje i zadovoljstvo naših pacijenta.
Sigurni i bezbolni tretmani-Poliklinika Smile

GARANCIJA KVALITETE

Garancija kvalitete u Poliklinici Smile

Pružamo vam samo sigurne i bezbolne tretmane koji će rezultirati zdravim i prekrasnim osmijehom. U radu koristimo inovativan pristup oralnoj njezi, najmoderniju tehnologiju, te najkvalitetnije materijale renomiranih svjetskih tvrtki poput Straumann, najpoznatijeg svjetskog proizvođača implantata iz Švicarske, Ivoclar Vivadent iz Lihtenštajna i drugih.

Cijena PRP metode

U Poliklinici Smile cijena regenerativne terapije PRP metodom kreće od 100,00 €.

Ako vas zanima je li PRP terapija prikladna za vas ili imate bilo kakvih pitanja vezano za naše stomatološke zahvate, kontaktirajte nas, tu smo za vas.

Najčešća pitanja i odgovori o PRP metodi

PRP metoda može pomoći pri zacjeljivanju rana kod traume i ozljeda zglobova. Tehnika može riješiti problem ćelavosti, potaknuti rast presađene kose te se koristi i u estetskim tretmanima lica.
Kao što ste mogli pretpostaviti iz naziva, PRP je mješavina trombocita i plazme koja sadrži visoku koncentraciju trombocita. Trombociti su dio krvi koji kontrolira zgrušavanje.
Općenito, uobičajeno vrijeme oporavka za bilo koji PRP tretman je oko 4 do 6 tjedana. PRP injekcije koje se koriste za mišićno-koštane probleme, osobito ozljede zglobova, obično zahtijevaju 6 tjedana ili više. Međutim, za kozmetičke PRP tretmane, većina pacijenata može planirati do 4 tjedna na početku.

Plazma bogata trombocitima traje od šest do devet mjeseci, a za to vrijeme će nastaviti pomagati u liječenju ozljede mekog tkiva.

PRP metoda koristi injekcije vlastitih koncentriranih trombocita iz krvi pacijenta kako bi ubrzala proces zacjeljivanja. U osnovi, koristi vlastite regenerativne moći vašeg tijela kako bi se ubrzano izliječilo.
Plazma bogata trombocitima (PRP) novi je pristup regeneraciji tkiva i postaje vrijedan dodatak za promicanje zacjeljivanja u mnogim zahvatima u stomatološkoj i oralnoj kirurgiji, posebno kod starijih pacijenata.
Osim što nosi manji rizik, PRP terapija nudi bolji oporavak, kao i smanjenje ožiljaka, oteklina i modrica u usporedbi s drugim tretmanima. Koristeći vlastite mehanizme obnavljanja tijela, PRP liječi izvor ozljede i boli liječeći koštano tkivo, tetive, ligamente ili mišiće koji su oštećeni.
Plazma bogata trombocitima (PRP) je tehnološki postupak koji uključuje formulaciju i korištenje pacijentove vlastite krvne plazme. PRP je stoga 100% biokompatibilan i siguran za upotrebu u operaciji dentalnih implantata.
Da. Tijekom kirurškog postupka vadi se mala količina vlastite krvi pacijenta. Zatim se ta krv stavi u PRP stroj za centrifugu i zavrti. Za manje od 15 minuta formira se krvna plazma bogata trombocitima (PRP) i spremna je za upotrebu.
Ne uvijek. U nekim slučajevima nema potrebe za PRP-om. Međutim, u većini slučajeva, primjena PRP u tretmanu regeneracije povećat će konačnu količinu dobivene kosti. Osim toga, rana će zacijeliti brže i učinkovitije.

Ne. krvna plazma bogata trombocitima (PRP) se mora miješati s vlastitom kosti pacijenta, materijalom koji zamjenjuje kost, poput demineralizirane liofilizirane kosti, ili sintetičkom kosti.

Vrlo je malo kontraindikacija. Međutim, pacijenti s poremećajima krvarenja ili hematološkim bolestima ne ispunjavaju uvjete za ovaj postupak u stomatološkoj ordinaciji.

Prednosti krvne plazme bogate trombocitima

smiley-happy-1
Manje boli i oteklina nakon operacije
dentistry-tooth-shield
Brže zacjeljivanje nakon ugradnje zubnih implantata
dentistry-tooth-check
Brže zacjeljivanje nakon vađenja umnjaka
dentistry-tooth-shield-1
Manja mogućnost za infekcije nakon zahvata
check-badge
Bolje cjelokupno zacjeljivanje i čvrstina kosti nakon zahvata oralne kirurgije
money-wallet
Isplativa, lako primjenjiva i potpuno sigurna terapija

Besplatni pregled u 3 jednostavna koraka

1

Naručite se na besplatne konzultacije

Pregledat ćemo vaše lice te održati konzultacije o vašim ciljevima, željama i očekivanjima.

2

Posjetite nas

Nalazimo se u srcu Opatije s parkiralištem u blizini, a za udaljenije pacijente nudimo i organiziranje smještaja i slobodnog vremena.

3

Odlučite se za tretman u klinici od povjerenja

Kada doživite naš prijateljski pristup pacijentima, stručnost osoblja te transparentnost u radu, znat ćete da ste pronašli pravo mjesto za željeni estetski tretman.

Pročitajte posljednje iz našeg bloga

Pročitajte posljednje iz našeg bloga