Sve što trebate znati o All-on-6 zubnim implantatima

Jedan dio osoba koje se dobro brinu o svojim zubima većinu života proživi sa svega nekoliko karijesa i kojim stomatološkim zahvatom. Ali većina nije te sreće. Teški karijes, urođene bolesti i nezgode mogu izazvati pustoš među vašim zubima.

Možete izgubiti dovoljan broj zuba da onemogućite normalnu funkciju žvakanja. To pritom utječe na oblik vašeg lica te krade vaš osmijeh.

Kada se to dogodi, potrebno vam je mnogo više od običnog čišćenja zubi, potrebna vam je potpuna rehabilitacija osmijeha!

All-on-6 zubni implantati potpuno su i fiksno protetsko rješenje koje trajno rješava sve ove probleme. Nećete više trebati brinuti o nezgrapnosti, neugodnosti i održavanju zubne proteze.

Može se učvrstiti na gornju ili donju čeljusnu kost sa šest zubnih implantata (vijaka) kako bi čvrsto stajao na mjestu. Zatim se na zubne implantate pričvrsti fiksni zubni most koji se sastoji od lažnih desni i keramičkih ili porculanskih krunica.

Nakon toga ćete moći žvakati hranu, smiješiti se bez oklijevanja i spriječiti daljnji gubitak i oštećenje kosti čeljusti.

U nastavku ćemo vam detaljno objasniti sve prednosti, postupke i cijenu All-on-6 zubnih implantata. Isto tako ćemo napraviti usporedbu sa sličnim All-on-4 rješenjem, sve kako bismo vam pomogli da napravite sljedeći korak.

Što su All-on-6 zubni implantati?

All-on-6 zubni implantati su trajna zubna proteza koja se sastoji od dva glavna dijela:

 • Oslonac – Šest titanijskih implantata (vijaka) strateški su ugrađeni u donju ili gornju čeljusnu kost kako bi držali most/protezu na mjestu. Koristimo posebne digitalno dizajnirane vodilice za postavljanje ovih implantata na pravo mjesto kako bi bilo manje krvarenja, manje boli i manje oteklina što dovodi do lakog oporavka.
 • Zubni luk – Zubni most koji se sastoji od lažnih desni koje podupiru krunice od cirkon-keramičkih ili akrilnih zubnih krunica pričvršćuje se na implantate.
U Poliklinici Smile koristimo vrhunski implantološki sustav Straumann Pro Arch

Ideja o korištenju zubne proteze često izluđuje mnoge ljude, osobito mlađe pacijente.

Tradicionalne zubne proteze podsjećaju vas na vaše starije rođake koji se bore sa svojim protezama prije i poslije svakog obroka.

Osjećate se zabrinuto pitajući se hoće li slučajno iskliznuti pred svima dok razgovarate i osramotiti vas. Zubni implantati All-on-6 oslobodit će vas svih tih ograničenja. Trajno su pričvršćeni i prilagođeni kako bi savršeno pristajali vašoj čeljusti.

Ne morate ih nositi okolo i ulagati u njihovo učvršćivanje posebnim kremama i ljepilima. Izdržljivi su i štite vas od daljnjeg gubitka koštane mase koja se događa zbog nedostatka zuba.

Koje su prednosti ove implantološke metode?

All-on-6 zubni implantati čine puno više od vraćanja savršenog osmijeha. Mogu vam omogućiti potpunu rekonstrukciju vaše gornje ili donje čeljusti. Šest titanijskih implantata može se lako integrirati u vašu čeljusnu kost. Omogućuju snažne korijene za čvrstu potporu vaših proteza.

Ova implantološka metoda vam daje poboljšanu stabilnost i potporu kostima u čeljusti. Ne morate više brinuti o daljnjim oštećenjima zbog povlačenja zubnog mesa i degeneracije kostiju. Potrebno je nekoliko mjeseci da se implantati ispravno oseointegriraju prije nego što se ugradi finalni fiksni zubni most. Ali nakon što se integriraju s vašim čeljusnim kostima, možete uživati u optimalnoj funkcionalnosti savršeno postavljenog protetskog rada.

Tradicionalne zubne proteze bile su ograničena rješenja za složene stomatološke probleme. Ali All-on-6 implantati su kao sve-u-jednom rješenje za razne stomatološke probleme.

Postoji mnogo pitanja koja bi vam mogla pasti na pamet nakon što pročitate o ovom postupku. Je li bolan? Je li skup? Je li stvarno dugotrajan?

Prvi pregled i besplatne konzultacije za All on 6
Prije bilo kakve odluke potreban je detaljan pregled i konzultacije sa specijalistom, što je u Poliklinici Smile potpuno besplatno

Pogledajmo najveće prednosti zubnih implantata All-on-6 kako bismo riješili vaše nedoumice:

 • Pacijenti kojima nedostaje više zubi mogu riješiti svoj problem kroz jedan postupak. Ne morate se boriti nekoliko mjeseci da ih pojedinačno popravite. Brža terapija i brže vrijeme oporavka.
 • Poboljšava oralne funkcije i učinkovitost žvakanja.
 • Omogućuje glatku komunikaciju bez govornih nedostataka.
 • U ovom postupku obično nema složenih procesa poput presađivanja kosti ili operacije podizanja sinusa.
 • Mnogo je brže završiti ovaj postupak u usporedbi s tradicionalnim operacijama dentalne implantacije.
 • Jeftiniji je od ugradnje pojedinačnih zubnih implantata.
 • Nudi dugotrajnu izdržljivost i otpornost. Može trajati i više od 20 godina bez potrebe za popravkom ili zamjenom.
 • Zubni implantati All-on-6 lakše se čiste i održavaju u usporedbi s alternativama.
 • Poboljšava liniju čeljusti i vraća prirodnu estetiku osmijeha.
 • Poboljšava vaše samopouzdanje i kvalitetu života.
 • Idealno za osobe koje imaju jak refleks povračanja tijekom korištenja pokretnih proteza.

Vizualna transformacija osmijeha nakon ugradnje zubnih implantata All-on-6: iskustva naših pacijenta

All-on-6 implantati mogu utjecati na transformaciju vašeg osmijeha i lica toliko dramatično da bi vas mogli optužiti da koristite Photoshop kada dijelite svoje slike.

Provest ćemo vas kroz nekoliko primjera All-on-6 iskustva naših pacijenata da se sami uvjerite:

 1. Pacijent je došao na pregled s višestrukim nedostatkom zuba i teškim dentalnim problemom. Konvencionalne metode nadoknade zuba su bile nepraktično rješenje. Međutim, pacijent je imao dobre donje zube. To je omogućilo da naš oralni kirurg postavi All-on-6 zubne implantate na gornju čeljust. Pacijent je zahvalan što je prošao kroz jednostavan i bezbolan zahvat i presretan što ima blistavi novi osmijeh.
 2. Pacijent je izgubio gotovo sve gornje zube zbog teške parodontne bolesti. Prilagođeni dizajn osmijeha (Smile Design) i Računalno navođena implantologija (CGI) osigurali su da postupak ugradnje All-on-6 implantata prođe glatko. Pacijent je u jednom danu dobio nove zube (privremeni most), a konačni fiksni most postavljen je nakon pet mjeseci. Bio je presretan vidjeti golema estetska i funkcionalna poboljšanja praktički preko noći. Dao mu je snažan zagriz koji mu je čak omogućio da bezbrižno ponovno jede svoje omiljene bifteke.
 3. Pacijent je došao s teškim karijesom nakon što je izbjegavao posjete stomatologu gotovo 25 godina. Svi pokvareni zubi u gornjoj i donjoj čeljusti su mu morali biti uklonjeni nakon sedacije. Dobio je po šest zubnih implantata u gornjoj i donjoj čeljusti. Probudio se sa svojim novim osmijehom i uživao je što je mogao bez problema jesti svoje obroke.
All on 6 iskustva naših pacijenata: prije i poslije
Primjer jednog od naših slučajeva

All-on-6 cijena i o čemu ovisi

Sve gore navedeno vam možda zvuči predobro da bi bilo istinito. Pitate se gdje je tu nedostatak. Glavni nedostatak za većinu pacijenata može biti cijena. Uvijek smo iskreni sa svim našim pacijentima o cijeni naših zahvata i vrijednosti koju za to dobiju. Da, All-on-6 i All-on-4 zubni implantati nisu jeftini, ali važno je napomenuti da se radi o najkvalitetnijim zubnim implantatima na svijetu brenda Straumann:

 • All-on-6 cijena za Straumann Pro Arch u Poliklinici Smile kreće od 8.990,00 €
 • All-on-4 cijena za Straumann Pro Arch u Poliklinici Smile kreće od 6.997,00 €

Naši implantološki zahvati pokrivaju svaki korak vašeg puta do sretnog i zdravog osmijeha, uključujući:

 • Predoperativna obrada i dijagnostika.
 • Digitalno skeniranje visoke razlučivosti za potpuno prilagođen dizajn osmijeha kako bi vam vratili vaš prirodni osmijeh.
 • Laserski vođeno postavljanje implantata za vrhunsku preciznost tijekom postavljanja vaših implantata.
 • Bitne smjernice za postoperativnu njegu.
 • Vrhunska kvaliteta i doživotno jamstvo za vaše zubne implantate.

Detaljno ćemo vam pregledati usta, živce, sinuse i kosti. Pritom koristimo najsuvremenije CBCT (dentalna konusna kompjutorizirana tomografija) snimanje za najpreciznije rezultate. Također ćemo uzeti u obzir vašu povijest bolesti, stanje zuba, dob i način života kako bismo vam pružili najsigurnije moguće rješenje.

Što zapravo plaćate?

Ne dobivate samo otmjeni kozmetički popravak zubi. Ovi su zahvati neophodni kada ste suočeni s dentalnom devastacijom od koje se ne možete oporaviti. Oni vam mogu vratiti savršen osmijeh, ojačati zagriz i spriječiti po život opasne komplikacije uzrokovane daljnjim propadanjem – sve u roku od nekoliko sati.

Zamislite koliko vremena, novca i patnje štedite rješavanjem ovih problema sa svega nekoliko posjeta ordinaciji.

All-on-6 cijena može varirati ovisno o sljedećim čimbenicima:

 1. Iskustvo i specijalizacija oralnog kirurga – Visoko specijalizirani i iskusni oralni kirurzi mogu naplaćivati više za konzultacije ili zahvat. Naš dr. Darko Slovša poznati je oralni kirurg, specijalist implantologije i koštanih defekata čeljusti. U karijeri je uspješno ugradio više od 20.000 implantata, te educira druge stomatologe i kirurge. Stopa uspješnosti ugradnje zubnih implantata u Poliklinici Smile iznosi čak 99,4%!
 2. Materijali ugrađenih implantata – Zubni implantati od titanija su najčešće korištena opcija. Međutim, kod nekih pacijenata mogu izazvati alergijsku reakciju. Stoga će možda morati odabrati materijal na bazi keramike kao što je cirkonij, što može povećati troškove. Porculan je čvrst i dugotrajan materijal za vaše proteze, ali je prilično skup. Zubi od cirkon-keramike su još skuplji. Umjesto toga možete odabrati akril kako biste uštedjeli novac.
 3. Dijagnostika i procedure – Posavjetujte se sa odabranim oralnim kirurgom o tome kakve postupke i uređaje za dijagnostiku i operativni zahvat upotrebljava. Jesu li u pitanju najsuvremenija, a time i najpreciznija rješenja? 
 4. Dodatni tretmani – U određenim slučajevima stanje zuba i desni može biti toliko loše da nije moguće odmah ugraditi implantate. Možda ćete morati proći kroz određene tretmane kao što su presađivanje kosti, podizanje sinusa, ekstrakcije zuba i liječenje desni prije toga.
Dr. Slovša je vrlo stručan i iskusan u ugradnji All-on-6 implantata
Naš dr. Slovša iza sebe ima više od 20.000 uspješno ugrađenih implantata

Mogućnosti plaćanja i financiranje

U Poliklinici Smile uvijek zajedno s pacijentima nastojimo pronaći najbolji način financiranja stomatoloških zahvata. Naš dr. Slovša vjeruje da je svaki pacijent partner u donošenju odluka. Stoga ne dopustite da vas obeshrabre financijska ograničenja. Nudimo mnoštvo fleksibilnih rješenja plaćanja za financiranje vaših implantata, sve kako ne bi ste bili financijski preopterećeni.

Možete birati između brojnih dugoročnih planova otplate i iskoristiti naše popuste na usluge i druge pogodnosti. Ono čemu težimo je visokokvalitetna njega po pristupačnim cijenama jer vam volimo dati još više razloga za osmijeh.

Postupak ugradnje All-on-6 zubnih implantata

Procedura ugradnje u nekoliko najvažnijih koraka i što pritom možete očekivati:

 1. Besplatne konzultacije i priprema za zahvat: naše osoblje posvećeno je tome da vam olakša svaki korak postupka. Ukratko o procesu implantacije i odgovor na vaše nedoumice dio je te inicijative. Dobit ćete recept za antibiotike prije operacije zajedno s uputama za njihovu sigurnu konzumaciju. Također ćemo finalizirati vaše mogućnosti anestezije kako bismo osigurali da imate iskustvo bez boli. Prakticiramo bezbolnu stomatologiju i na raspolaganju imate brojne opcije svjesne sedacije te čak i opću anesteziju.
 2. Zahvat ugradnje implantata: Svi preostali zubi bit će izvađeni kako bi se svih 6 zubnih implantata moglo postaviti u vašu gornju ili donju čeljust. Mjesta ugradnje implantata mogu još neko vrijeme krvariti nakon operacije. To možete minimizirati tako da se namjestite u polu-ležeći položaj. Držite hladni oblog s vanjske strane usta kako biste smanjili bol. Također ćete dobiti detaljne upute za naknadnu njegu o vašim lijekovima i rutini oralne higijene.
 3. Postavljanje privremenog zubnog mosta: Dr. Slovša će aktivno pratiti vaš napredak u ozdravljenju i provjeriti s vama kako bi poduzeli sljedeći korak. Sada ćete dobiti privremeni zubni most nakon temeljitog pregleda funkcionalnosti vaših implantata.
 4. Postavljanje konačnog i trajnog zubnog mosta: Može proći između 2 i 6 mjeseci da vaša čeljust bude potpuno pripremljena za postavljanje konačnog rada. Moramo pričekati dok vaše rane ne zacijele i implantati u potpunosti srastu s čeljusnom kosti. Sada ćete u potpunosti moći uživati u svim prednostima svojeg zahvata.
Fiksni most za All on 6 implantate
I privremeni i konačni fiksni most koji postavljamo na implantate u Poliklinici Smile izrađujemo u vlastitom laboratoriju

Oporavak nakon zahvata

All-on-6 zubni implantati zahtijevaju duže razdoblje prilagodbe za vaše desni i čeljusnu kost. Možda ćete osjetiti povećanu osjetljivost dok vaše rane polako zacjeljuju tijekom sljedećih nekoliko mjeseci. Žvakanje hrane može vam se u početku činiti neprirodnim. Možda se i suočite s problemima s govorom pri izgovaranju određenih glasova.

Upamtite, upute za post-operativnu njegu služe za ubrzavanje procesa ozdravljenja.

Evo nekoliko važnih smjernica za održavanje kojih se trebate pridržavati:

 • Polako prijeđite s tekuće na meku hranu tijekom nekoliko tjedana nakon operacije ugradnje implantata.
 • Upotrijebite hladni oblog kako biste smanjili oteklinu.
 • Ne čačkajte i ne dirajte mjesta implantacije.
 • Pridržavajte se preporučene terapije lijekovima.
 • Izbjegavajte gazirana pića, alkohol, duhan i dim bilo koje vrste.
 • Izbjegavajte naporne aktivnosti najmanje 48 sati nakon operacije.
 • Nemojte sisati nikakvu hranu ili tekućinu kroz slamku najmanje 48 sati nakon operacije.

Usporedba All-on-6 i All-on-4 implantata

I All-on-4 i All-on-6 implantati su vrhunska rješenja za osobe s teškim nepopravljivim oštećenjem i/ili gubitkom zuba. Postupci su vrlo slični, ali postoji nekoliko razlika koje se ističu. Vaš oralni kirurg će znati koja opcija najbolje odgovara vašim potrebama.

Osim očite razlike u cijeni i broju implantata, evo nekih drugih ključnih razlika između njih:

 • All-on-6 implantati pružaju poboljšanu sigurnost i pouzdanost.
 • Postoji veća mogućnost da vam je potrebno presađivanje kosti kako biste dobili verziju sa 6 implantata.
 • All-on-6 implantate je nešto teže čistiti zbog većeg broja implantata.
 • All-on-4 zubni implantati su ugrađeni pod kutom, dok su all-on-6 ugrađeni ravno, te radi toga kao i većeg broja implantata, stvaraju manji pojedinačni pritisak na čeljusnu kost

Jeste li spremni za svoj novi osmijeh?

Vrijeme je da prestanete odgađati posjet stomatologu. O kakvom god problemu se radilo, naši stručnjaci su tu da vam pomognu. Naručite se na besplatan pregled i konzultacije, pronaći ćemo najbolje rješenje za vaše potrebe i mogućnosti. Kontaktirajte nas već danas putem kontakt forme, na email [email protected] ili pozivom na broj telefona 051 561 400.

Najčešće postavljana pitanja i odgovori

Koliko dugo traju All-on-6 implantati?

Fiksni most učvršćen na 6 implantata može trajati najmanje 10 godina, a uz održavanje kvalitetne dentalne higijene i do 30 godina.

Bole li zubni implantati All-on-6?

Postupak obično uključuje minimalnu nelagodu tijekom kirurškog zahvata zbog upotrebe lokalne ili opće anestezije. Nakon operacije, pacijenti mogu doživjeti osjetljivost i oteklinu, no to bi s vremenom trebalo popustiti.

Koliko zuba se dobije sa All-on-6 implantatima?

Ova metoda omogućava nadoknadu cijelog gornjeg ili donjeg zubnog luka, odnosno zamjenu svih 16 zuba. Ako pacijentu treba potpuna zamjena svih zuba u gornjoj ili donjoj čeljusti, to je svakako manje invazivan način da se to postigne. Pojedinačni zubni implantati su dobri za nekoliko izoliranih zubnih prostora duž svakog zubnog luka. Ipak, za pacijenta bi bilo previše zahtjevno imati pojedinačni zahvat za svaki zub u gornjoj ili donjoj čeljusti.

Što je bolje All-on-6 ili All-on-4?

Varijanta sa 6 implantata je radi dva dodatna implantata nešto sigurnija opcija i čini zube stabilnijima i robusnijima. Međutim, to ovisi o tome kakva su pacijentova usta, desni i čeljusna kost.

Sadržaj

Imate pitanja ili želite dogovoriti termin za besplatan pregled? Pošaljite nam poruku.