Augmentacija - nadogradnja kosti

Regeneracija kosti oko implantata

REGENERACIJA – POPRAVAK KOSTI

Mi znamo kako popraviti vašu kost!

Ukoliko čeljusna kost nije dostatna za ugradnju implantata, neophodna je augmentacija, odnosno nadogradnja kosti (tzv. regeneracija kosti). Radi se o nadograđivanju i kreiranju kosti presađivanjem vlastite i/ili korištenjem umjetne kosti.

Ukoliko čeljusna kost nije dostatna za ugradnju implantata, neophodna je augmentacija, odnosno nadogradnja kosti (tzv. regeneracija kosti). Radi se o nadograđivanju i kreiranju kosti presađivanjem vlastite i/ili korištenjem umjetne kosti.

U SMILE KLINIKAMA - MANJAK KOSTI NE DISKVALIFICIRA VAS ZA UGRADNJU IMPLANTATA

Augmentacija - nadogradnja kosti - regeneracija kosti

Manjak kosti kod implantacije

Atrofija grebena

Augmentacija - nadogradnja zubne kosti - regeneracija kosti

Regeneracija kosti oko implantata

Prekrivanje i postavljanje membrane

Augmentacija nadogradnja kosti regeneracija kosti 3 | Augmentacija - nadogradnja kosti radi zubnih implantata

Aktivni Straumann ® implantati

Pospiješuju rast nove kosti

Augmentacija ili nadogradnja kosti u čeljusti

Ukoliko kost nije dostatna za ugradnju Straumann ® implantata, neophodno je pristupiti augmentaciji. Regeneracija kosti podrazumijeva nadograđivanje i kreiranje čeljusne kosti presađivanjem vlastite i/ili korištenjem umjetne kosti.

Gubitkom zuba, neovisno da li se radi o gubitku uslijed traume uzrokovane nezgodom ili degeneracijom zuba koji na kraju moramo vaditi, dolazi do povlačenja, odnosno do gubitka kosti čeljusti na mjestu zuba kojeg smo izgubili.

Protekom vremena to povlačenje uzrokuje zamjetan manjak kosti na toj poziciji i neophodno je ukoliko želimo taj zub nadomjestiti zubnim implantatom, povećati debljinu i volumen kosti na toj poziciji.

Postupak nadogradnje kosti zove se augmentacija. Kost možemo nadomjestiti umjetnim bio materijalima ili presađivanjem koštanog bloka iz koštane mase samog pacijenta.

U dentalnoj poliklinici Smile koristimo bio materijale koji uz dodatak PRP terapije vrlo brzo uklanjaju problem nedostatka kosti. Matične stanice koje dobijemo centrifugiranjem male količine pacijentove krvi i injektiramo na poziciju kosti koju želimo nadograditi, daju odlične rezultate. Nakon zahvata već za 4 do 6 mjeseci imamo dovoljno koštanog tkiva za implantaciju zubnih implantata.

Pošaljite nam panoramsku snimku čeljusti. Iz nje ćemo odmah vidjeti da li je nedostatak kosti toliki da je nemoguće pristupiti operativnom postupku implantacije zubnog implantata.

Okvirnu ponudu možemo vam poslati odmah a nakon 3D (CBCT) snimke naša ponuda je nepromjenjiva, odnosno dajemo vam zagarantiranu ponudu pri čemu ista može biti samo manja od ponuđene, nikako veća. Ukoliko doktor prilikom dijagnostičkog pregleda i 3D snimke nije uočio nedostatke i nije ih obuhvatio zagarantiranom ponudom, ne plaćate razliku već je obvezujući iznos ponude koja je prihvaćena i potpisana od strane pacijenta.

NARUČI SE NA BESPLATAN PREGLED

dr. sc. MOM M.Sc. DARKO SLOVŠA dr. dent. med.

Svaki dan pomičemo granice kako bismo pružili
nadu pacijentima.

Prvi pregled uključuje pregled specijaliste, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane* ponude.

Želim besplatan pregled
Novi pacijenti zatražite ponudu - Smile dentalna klinika

Postupak nadogradnje kosti

 

Najčešća posljedica dugotrajnog nedostatka zuba ujedno je i najčešća prepreka uspješnom postavljanju implantata, a to je – nedostatak kosti. Brzina propadanja kosti na mjestu gdje nema zuba je individualna i ovisi o nizu faktora poput prehrane ili genetske predispozicije. A kad kost nije dostatna za ugradnju implantata, neophodno je pristupiti postupku njene nadogradnje (augmentacija kosti ili regeneracija kosti.

Augmentacija kosti je rutinski kirurški zahvat kojim se potrebna širina i/ili visina čeljusne kosti postiže presađivanjem vlastite i/ili korištenjem umjetne kosti. Zahvat je moguće napraviti u obje čeljusti, ako za to postoji minimalna osnova pacijentove kosti. Ovisno o veličini defekta, postupak nadogradnje može se obaviti istovremeno s postupkom ugradnje implantata. Kod težih slučajeva potrebno je najprije izvesti nadogradnju, a implantate ugraditi tek nakon vremena neophodnog za zarastanje kosti.

Regeneracija kosti oko implantata - Augmentacija - nadogradnja kosti
Bone Management Center

Bone Management Competence Center

Specijalizirana klinika za popravak kosti

Regeneracija kosti u Poliklinici Smile

 

Poliklinika Smile je certificirani Bone Management centar. To znači ne samo da znamo raditi s ljudskom kosti nego da pružamo maksimum u rješavanju problematike kostiju. Znamo se nositi s najrazličitijim situacijama i izazovnim slučajevima. U stanju smo uspješno presađivati blokove kosti iz jednog dijela čeljusti u drugi te, koristeći određene sustave, napraviti kost pacijentu koji ju nema.

Cijena postupka augmentacije ili regeneracije kosti je 1.830 kn po poziciji. Da li vam je potrebna ili ne, kod većih defekata implantolog može procijeniti već na osnovu panoramske RTG snimke i prvog pregleda. A konačnu potvrdu dobit ćete nakon 3D CT snimke stanja vaše čeljusti

Sinus lift

Podizanje dna sinusa je kirurški zahvat kojim se nadomješta kost koja nedostaje u stražnjem području gornje čeljusti, što se često dogodi zbog dugogodišnjeg nedostatka zuba.

Saznaj više

Zubni implantati Straumann ®

Zubni implantati Straumann ® nisu samo najbolja zamjena za izgubljeni zub, oni su doživotna investicija u vaš osmjeh. Vrhusnke su kvalitet i na njih ostvarujete doživotnu garanciju. 

Saznaj više

All on 4 Pro Arch tretman

Straumann® Pro Arch je skup implantoloških tretmana All on 4, All on 6 i All on 8 za trenutna privremena rješenja kod bezubih pacijenata s ograničen raspoloživim volumenom kosti.

Saznaj više
Računalno navođena implantologija

Računalno navođena implantologija

Minimalno invazivna metoda za maksimalno precizno postavljanje Straumann® implantata.

CGI metoda skraćuje vrijeme i broj posjeta, nema šivanja rana jer se bušenja vrše kroz gingivu pod unaprijed definiranim kutom i dubinom, mjesto implantacije zacijeljuje brzo.

Da li ste kandidat za CGI?

Kako odabrati najbolju implantološku kliniku?

Razmišljate o ugradnji zubnih implantata? Odabir prave implantološke klinike nije jednostavan. Trebate biti sigurni da ćete svoje oralno zdravlje prepustiti u stručne i pouzdane ruke.

Saznaj više

Poliklinika Smile – naša priča

 

Možemo tvrditi da smo među najboljim klinikama specijaliziranim za implantologiju, oralnu kirurgiju i liječenje peri-implantitisa, zahvaljujući strogom poštivanju najviših standarda i propisa. 

Saznaj više

Vaš prvi posjet

Njegujemo i potičemo vrlo prisan i otvoren odnos s pacijentima. Potpuno smo uvjereni da su odnos s pacijentima, njihovo zdravljei zadovoljstvo daleko najvažniji aspekti. Kod nas ćete stoga uvijek biti u prijateljskim, pouzdanim i sigurnim rukama.

Saznaj više

Sterilizacija i dezinfekcija

Naša klinika je uvijek provodila najviše mjere kada su u pitanju dezinfekcija i sterilizacija. U ovo izazovno doba pandemije Covid-19 uveli smo brojne dodatne mjere. Sigurnost, zdravlje i zadovoljstvo naših pacijenata nam je uvijek na prvom mijestu.

Saznaj više

Iskustva i preporuke naših pacijenata

Što reći? Od cura na recepciji, do dr. Milane i njezine asistentice, riječi hvale te iskrena preporuka, koji žele kvalitetu, pristupačnost i bezbolne tretmane. Hvala od srca cijelom kolektivu. I od srca hvala dr. Slovši koji mi je vratio povjerenje u medicinsku struku!

Olivera Malenić

Na preporuku prijatelja odlučila sam se za polikliniku Smile. Od samog ulaska na recepriju, pa do doktorica i njegog tehničara, imam samo riječi hvale. Ljubaznost, usluga, rad i profesionalnost na visokoj razini. Jedno veliko “Hvala” svima. Sa poštovanjem

Slavica Hajduković

Koristio sam usluge poliklinika Smile po prvi put. Našao sam puno profesionalizma u tehnički vrlo opremljenom okruženju, ali istodobno ugodnom i udobnom za pacijente. Preporučujem bez oklijevanja.

Alessandro F.