U posljednja gotovo dva desetljeća rijetko koji beauty tretman je bio toliko popularan i tražen kao Botox. Uzrokovao je svojevrsnu revoluciji u estetskoj medicini te se pokazao kao najdjelotvorniji estetski tretman na svijetu. Njegova velika prednost je visoka učinkovitost u smanjivanju i prevenciji bora, bez velike invazivnosti, odnosno potrebe za kirurškim zahvatom. 

Pregled sadržaja:

  1. Što je zapravo botox?
  2. Činjenice koje je korisno znati
  3. Botox tretman u Poliklinici Smile
  4. Zašto se podvrgnuti botox tretmanu u dentalnoj klinici?

Što je zapravo botox?

To je prirodni pročišćeni protein koji pomaže u usporavanju znakova starenja. U pitanju je botulinum toksin tipa A, konkretno OnabotulinumtoxinA, koji stvara bakterija Bacterium Clastridium. Upotrebljava se za privremeno i lokalizirano paraliziranje mišića lica, što smanjuje pojavu bora. Nakon ubrizgavanje minimalne količine preparata blokiraju se živčani signali, dolazi do opuštanja mišića te se bore izravnavaju.

 

Botox

 

Tretman je minimalno invazivan. Smatra se sigurnim, učinkovitim tretmanom za tanke linije i bore oko očiju (takozvane bore smijalice). Može se koristiti i na čelu između očiju za uklanjanje bora mrštilica. Može suptilno podići obrve i kapke te ukloniti izgled umora i ljutnje.

Činjenice koje je korisno znati

Ukoliko razlišljate o tretmanu, evo nekoliko stvari koje biste trebali uzeti u obzir:

  1. Botox zapravo ne briše bore

Budući da je u pitanju estetski tretman pomlađivanja kojim ciljamo bore i tanke linije na licu, dio osoba smatra da će nekoliko injekcija potpuno izbrisati ove neželjene nesavršenosti s njihovog lica.

Međutim, za većinu pacijenata je više preventivni nego restorativni tretman. Njegov aktivni sastojak “smrzava” mišiće lica kako bi spriječio njihove kontrakcije koje produbljuju bore.

 

Izgled prije i nakon tretman

 

Sve bore koje su prisutne u stanju mirovanja, bilo da je to urezana bora mrštilica ili duboka bora, iako će biti znatno smanjene, neće u potpunosti nestati. Stoga, što ga prije počnete koristiti, i njegovi će učinci biti preventivniji. Zbog toga je u posljednje vrijeme prisutan trend uzimanja već u kasnim dvadesetim godinama. Taj popularni preventivni tretman zove se Baby botox.

2. Efekt je privremen

Zbog ograničenog znanja o botoxu, mnogi pretpostavljaju da njegovi čudotvorni učinci traju unedogled. To nažalost nije točno. Prosječno trajanje za bore između obrva te na čelu je otprilike tri do četiri mjeseca. Međutim, postoje određeni faktori koji mogu utjecati da efekt tretmana traje i kraće. Tako kod pacijenata koji puno vježbaju i naprežu se ili su vrlo izražajni dok pričaju, efekt tretmana traje oko tri mjeseca.

3. Botox tretman nije bezbolan

Osobe koje imaju prethodnih iskustava s konvencionalnim beauty tretmanima, znajući da botox nije invazivan tretman, možda smatraju da je i potpuno bezbolan. Iako se iskustva razlikuju od pacijenta do pacijenta, višestruko apliciranje pomoću uboda injekcije ipak izaziva određeni osjećaj boli. 

Bol u većini slučajeva nije izražena i traje maksimalno do 30 minuta nakon tretmana. Ukoliko je pacijent osjetljiv na bol, postoji mogućnost nanošenja anestetske kreme na područje aplikacije, za što ugodniji tretman.

4. Postoje određena ograničenja nakon tretmana

Vjerojatno nitko ne planira trčati maraton odmah nakon tretmana, ali važno je znati da se određene aktivnosti ne preporučuju odmah nakon zahvata. 

Preporuka je da ne vježbate 24 sata nakon zahvata, nemojte ležati ili spavati do 4 sata nakon zahvata. Nemojte uzimati bilo kakve lijekove koji razrjeđuju krv jer mogu povećati modrice na mjestima injekcije. Izbjegavajte bilo kakav pritisak na tretirano područje, ne nosite kacige ili maske za ronjenje, a poželjno je i da spavate na leđima, ako je moguće. Isto tako, trebali bi izbjegavati sunce, solarije i saune nakon zahvata.

 

Botox

 

5. Botox nije samo za slavne i bogate

Sudeći po ravnim čelima većine holivudskih i domaćih zvijezda, botox je vrlo popularan među poznatim osobama. Međutim, ukoliko pokrenete razgovor o ovom tretmanu u svojim širim društvenim krugovima, vjerojatno ćete se iznenaditi kad saznate koliko je vaših poznanika već bilo na ovom tretmanu. U današnje vrijeme broj korisnika ovog estetskog tretmana zaista nije malen.

Iako ovaj tretman sigurno nije jeftin, cijenom nije niti blizu zahvata plastične kirurgije, a jeftiniji je i od nekih filera.

6. Uzimanje botoxa nije moralni poraz

Zbog čestih i raširenih stavova u društvu o botoxu i drugim estetskim zahvatima, dio osoba smatra da ovakav tretman znači odstupanje od nekih društveno poželjnih principa. Osim toga, ukoliko ste religiozna osoba, možete misliti da je poriv za ovaj tretman taština koja predstavlja grijeh. Mođutim, nema ništa pogrešno, a kamoli sramotno u želji da izgledate svježe i privlačno. Prirodno je te čak poželjno da brinete o sebi i svojem izgledu.

7.“Zamrznuti” izgled nije nužan efekt

Možda vam se čini da je najveća i najraširenija kritika ovog tretmana da nakon njega svi izgledaju kao bezizražajni roboti. Pritom vas je strah da nećete moći pomicati određene dijelove lica?

Prema iskustvu velike većine naših pacijenata, to im nije predstavljalo nikakav problem. Ispravna i stručna aplikacija botoxa, na pravim mjestima i u pravoj koncentraciji, neće uzrokovati “zamrznuti” izgled lica.

Dapače, nemogućnost pretjeranog mrštenja u svakodnevnim situacijama moglo bi vam se pokazati kao svojevrsno olakšanje. Izrazi lica koje radimo nose određenu emocionalnu težinu. Sigurno ste puno puta čuli da je poželjno što više se smijati i smiješiti jer vas to može učiniti sretnijima. Ispostavilo se da manje mrštenja može imati isti učinak. Jedna studija iz 2009. godine  utvrdila je da su osobe koje su bile na botox tretmanima zbog kojih se nisu mrštili, imale smanjeno negativno raspoloženje.

Botox tretman u Poliklinici Smile

U Poliklinici Smile koristimo isključivo vrhunske proizvode sa dugogodišnjim prisustvom na tržištu, za ovaj konkretni tretman to je Vistabel Botox globalne farmaceutske kompanije Allergan. Svakom pacijentu pristupamo potpuno individualno, uz inicijalni razgovor i dogovor, koji omogućava apsolutnu sigurnost prilikom stvaranja vizije onoga što pacijent želi i očekuje od tretmana. 

 

Anti-ageing Estetski tretmani - Smile dentalna klinika

 

Uvijek naglašavamo i promoviramo prirodan, svjež i zdrav izgled kože lica i vrata. A rezultate našeg rada može potvrditi iznimno velik broj zadovoljnih pacijenata.

Zašto se podvrgnuti botox tretmanu u dentalnoj klinici?

Jer su doktori dentalne medicine, obučeni i fakultetski obrazovani te dobro poznaju anatomiju lica zbog čega postižu izvrsne estetske rezultate. Naši doktori imaju završene sve potrebne edukacije za sigurno i učinkovito apliciranje botoxa. Isto tako ambijent naše poliklinike je iznimno čist i dezinficiran, prema najvišim standardima i protokolima u zdravstvu, kao i priprema samih preparata, procesa sterilizacije i dezinfekcije prilikom aplikacije.

Ukoliko se želite osloboditi umornog i ljutog izraza lica te si podariti svjež i mladolik izgled, obratite nam se s povjerenjem, učinit ćemo sve da ostvarimo vaše želje i očekivanja. A ako imate bilo kakva pitanja i nedoumice, ne ustručavajte se nazvati nas, poslati nam poruku putem društvenih mreža, ili upit putem kontakt forme ili emaila, tu smo za vas.

Za vaše stomatološke probleme imamo odgovarajuća rješenja.

BESPLATNI prvi pregled uključuje pregled specijaliste, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane* ponude.

Leave a Reply