Zubni implantati cijena? Što utječe na cijenu?

Zubni implantati cijena? Zubni implantati su sve popularniji i često se preporučuju kao jedna od najboljih opcija za zamjenu izgubljenog zuba. Međutim, mnogi se pacijenti brinu o cijeni postupka. U ovom članku ćemo otkriti tajne cijena zubnih implantata i što utječe na njih.

Uvod – Zubni implantati

Definicija zubnog implantata

Zubni implantat je sjajna opcija za one koji žele vratiti svoj prirodni osmijeh nakon gubitka zuba. On se sastoji od male metalne strukture (titan ili titan-cirkon) koja se postavlja u kost, a zatim se na nju stavlja krunica koja izgleda i funkcionira kao prirodni zub.

Marka zubnih implantata
Zubni implantati

Zašto su zubni implantati popularni?

Zubni implantati su popularni iz nekoliko razloga. Prije svega, oni pružaju trajno rješenje za zamjenu izgubljenih zuba, što je velika prednost u odnosu na privremena rješenja poput proteza. Također, implantati izgledaju i funkcioniraju kao prirodni zubi, što znači da se neće primijetiti razlika u vašem osmijehu ili u vašoj sposobnosti da jedete i govori. Na kraju, implantati su dugotrajni i lako se održavaju, što ih čini praktičnim i povoljnim rješenjem dugoročno.

ZUBNI IMPLANTATI CIJENA

Faktori koji utječu na cijenu zubnih implantata i gotovog rada

 • Lokacija (pozicija klinike ili ordinacije, zemlja u kojoj se nalazi)
 • Broj implantata koji se ugrađuje
 • Kvaliteta implantata ovisi o materijalu (titanski, titan + cirkon, titan + cirkon + aktivna površina)
 • Marka zubnih implantata
 • Vrsta implantata (klasični implantati, mini implantati, subperiostalni custom made implantati) koji se ugrađuju
 • Kirurg koji izvodi zahvat (stručnost, znanje i iskustvo implantologa)
 • Vrijeme potrebno za zahvat (ugradnja zubnih implantata) – što je iskusnji implantolog to kraće traje cijeli zahvat npr. all on 4 u donjoj čeljusti
 • Materijali koji se koriste kod ugradnje implantata, za cijeli zahvat npr. kao kod all on 6 u gornjoj čeljusti
Oporavak nakon ugradnje implantata

Troškovi povezani sa cijenom zubnih implantata

 • Inicijalni troškovi – što je potrebno znati kod dogovora za implantologiju : Inicijalni troškovi za zubne implantate mogu varirati ovisno o brojnim čimbenicima, poput broja i vrste implantata koji su potrebni, kao i o potrebnoj kirurškoj proceduri. Međutim, uobičajeno je da inicijalni troškovi za jedan implantat uključuju cijenu implantata, kirurški zahvat i postavljanje protetske krunice. U Smile Poliklinici izrađujemo svaki predračun za pacijenta objašnjen u najmanji detalj, tako da poslije nema više promijene cijene ili predračuna.
 • Dodatni troškovi : mogu uključivati dodatne kirurške zahvate, poput koštanih transplantata ili sinus liftova, ako je potrebno poboljšati kvalitetu koštane strukture prije ugradnje implantata. U Smile klinikama mi izbjegavamo korištenje umjetne kosti ako je to moguće osim eventualno za Sinus Lift operacije. Dodatni troškovi također mogu uključivati ​​redovne stomatološke preglede i održavanje oralne higijene kako bi se osiguralo dugoročno zdravlje vaših implantata. Važno je razgovarati sa svojim stomatologom da bi razumjeli sve moguće dodatne troškove i kako biste stvorili plan financiranja koji će odgovarati vašim potrebama i proračunu.
 • Financijske opcije – Poliklinika Smile Opatija nudi različite opcije financiranja za zubne implantate da bi pomogla svojim pacijentima da pronađu rješenje koje odgovara njihovim potrebama i proračunu. Među opcijama su plaćanje gotovinom, karticama, i rate putem kreditnih kartica. Također, u ponudi je i mogućnost financiranja putem suradnje s financijskim ustanovama koje nude posebne uvjete i povoljnosti za klijente poliklinike Smile Opatija. Važno je napomenuti da poliklinika pruža besplatnu konzultaciju da bi pomogla pacijentima da odaberu najbolju opciju financiranja za svoje potrebe.
Kada se izvodi podizanje sinusa (sinus lift) - rialzo del seno mascellare - sinuslift
Sinus lift

Cijene zubnih implantata u Hrvatskoj u Poliklinici Smile Opatija

Cijena zubnih implantata može varirati ovisno o brojnim čimbenicima, uključujući broj implantata koji su potrebni i stanje vaše usne šupljine.

Kod Poliklinike Smile Opatija, cijena kompletnog implantološkog kompleta koji uključuje implantat (Straumann grupacije, jedan od najboljih implantata na svijetu s doživotnom garancijom), nadogradnju na implantatu (Straumann grupacija) i zubnu krunu (CAD CAM Cirkon keramika IVOCLAR Lichtenstein) kreće od 1.133 €.

CIJENA :

Važno je napomenuti da će konačna zubni implantati cijena ovisiti o vašim individualnim potrebama. Neki pacijenti će trebati samo jedan implantat, dok će drugima biti potrebno više implantata za nadomještanje više izgubljenih zuba. Stoga je najbolje da se obratite Poliklinici Smile Opatija kako biste dogovorili savjetovanje sa stomatologom i dobili točnu procjenu troškova za vaš specifični slučaj i cijenu zubnih implantata.

Prednosti i nedostaci zubnih implantata i alternativa

Prednosti zubnih implantata :

 • Prednosti zubnih implantata su brojne, uključujući prirodan izgled i osjećaj, te dugotrajnost. Kod bezubih pacijenata jako su popularne all on 4 i all on 6 metode za ugradnju implantata.

Nedostaci zubnih implantata:

 • Međutim, postoje i neki nedostaci, uključujući visoku cijenu i složeniji postupak ugradnje pogotovo kada nema dovoljno kosti za ugradnju implantata.

Alternativne opcije

 • Alternativne opcije za zubne implantate također se mogu razmotriti, kao što su proteze ili mostovi u relaciji za to koja je cijena zubnih implantata.
Zubne proteze

Kako odabrati pravog kirurga za zubne implantate

 • Licenca i certifikati
 • Iskustvo i reputacija
 • Komunikacija i udobnost

Kada tražite kirurga za zubni implantat, potrebno je provjeriti licencu i certifikate, iskustvo i reputaciju, te komunikaciju i udobnost koju pružaju.


Kako se pripremiti za zubni implantat

 • Medicinska povijest
 • Pregledi prije zahvata
 • Planirajte vrijeme oporavka

Priprema za zubni implantat uključuje detaljne medicinske preglede i planiranje vremena oporavka. Tijekom postupka ugradnje, pacijenti mogu očekivati lokalnu ili opću anesteziju, ovisno o opsegu postupka.


Što očekivati tijekom postupka

 • Lokalna ili opća anestezija
 • Faze postupka
 • Trajanje postupka

Postupak ugradnje uključuje nekoliko faza, uključujući kirurški zahvat, ugradnju implantata, i postavljanje privremenih krunica. Tijekom postupka, pacijent može osjetiti blagu nelagodu, ali uglavnom nije bolan. Više o fazama i trajanju pročitajte u našem članku Koliko traje ugradnja zubnih implantata?

Tutto in un unico posto nella Clinica Smile Abbazia
Oralni kirurg Dr. Darko Slovša

Postoperativna njega implantatata i protetike

 • Briga o implantatima
 • Hrana i piće
 • Aktivnosti koje treba izbjegavati

Nakon postupka, pacijent mora voditi brigu o implantatima i održavati ih čistima, te izbjegavati određene aktivnosti poput pušenja i konzumacije hrane i pića koja mogu oštetiti implantate. Komplikacije su rijetke, ali mogu se pojaviti infekcije, oštećenja okolnih tkiva, ili gubitak implantata. Više o tome pročitajte u našem članku Moguće komplikacije nakon ugradnje implantata i zašto se događaju.


Zaključak

U ovom članku smo pokrili mnoge aspekte vezane za zubne implantate, uključujući cijene, faktore koji utječu na njih, troškove povezane sa zubnim implantatima, prednosti i nedostatke, te kako odabrati pravog kirurga i pripremiti se za postupak.

Također smo istaknuli što se može očekivati tijekom postupka, postoperativnu njegu, moguće komplikacije i dugoročne rezultate.

Unatoč tome, postoje i drugi čimbenici koji se mogu uzeti u obzir, kao što su različite vrste implantata, različite tehnike postupka, te mogućnosti za ublažavanje boli tijekom postupka. Također, važno je napomenuti da je svaki pacijent jedinstven, te da su njihove potrebe i želje različite.

U konačnici, važno je obaviti detaljne konzultacije s kirurgom i slijediti upute koje dobijete da bi se osigurala najbolja moguća skrb za vaše oralno zdravlje. Zahvaljujući zubnim implantatima, pacijenti mogu uživati u prirodnom izgledu i funkciji zubi, te u boljoj kvaliteti života.

Različite vrste implantata, tehnike postupka i mogućnosti za ublažavanje boli tijekom postupka, sve su važni čimbenici koje treba uzeti u obzir prilikom odabira zubnog implantata. Postoji nekoliko vrsta implantata koji se koriste, uključujući titanske, cirkonijeve i keramičke implantate. Svaka vrsta ima svoje prednosti i nedostatke, te je važno razmotriti koja je najbolja opcija za svakog pacijenta.

Tehnike postupka također mogu varirati, a neke klinike koriste sofisticiranije tehnike poput CAD/CAM ili CT postavljanja implantata. Ove tehnike omogućuju veću preciznost i smanjuju rizik od komplikacija tijekom postupka. Najsuvremenija dentalna dijagnostika uključuje CBCT snimanje.

CBCT zuba
CT

Važno je također uzeti u obzir različiti level diagnostike koji se koristi u klinici, te provjeriti jesu li kirurzi certificirani i jesu li klinike uvjetovane svim važećim standardima i zakonima.

Garancije su još jedan važan čimbenik koji treba razmotriti pri odabiru klinike za zubne implantate. Doživotna garancija je kod nas standard nakon ugradnje implantata. Klinike koje nude garancije na svoje usluge i materijale obično su pouzdanije i sigurnije za posjetiti.

Važno je također razmotriti marku implantata koju klinika koristi. Straumann je jedna od najpoznatijih marki implantata, te je popularna među pacijentima i kirurzima zbog svoje dugotrajnosti i pouzdanosti i spada u premium marke više nego što je i Nobel Biocare.

Edukacija kirurga je također važna, te je važno provjeriti jesu li kirurzi redovito educirani o novim tehnologijama i postupcima kako bi osigurali najbolju moguću skrb za svoje pacijente. Dr. Slovša je Straumann edukator za Hrvatsku.

Važno je također provjeriti broj implantata koje je kirurg postavio u prošlosti, te provjeriti jesu li postigli dobre rezultate u prošlim postupcima. Poliklinika Smile je centar za edukaciju za Straumann Implanate i za druge stomatologe.

Također treba uzeti u obzir i druge faktore poput toga jesu li doktori oralni ili maksilofacijalni kirurzi ili samo obični stomatolozi, da li klinike nude sedaciju, te jesu li opremljene najnovijom tehnologijom za dijagnostiku i postavljanje implantata.

Dodatni čimbenici koje treba uzeti u obzir su digitalno skeniranje, postojanje vlastitog laboratorija, te lokacija klinike.

Važno je također razmotriti vaše financijske mogućnosti i pronaći klinike koje nude financijske opcije poput plaćanja na rate i korištenja osiguranja.

Uzimajući u obzir sve navedene faktore, moguće je pronaći kliniku i kirurga koji su najbolji za vaše potrebe i želje. Odabir zubnog implantata nije samo financijska investicija, već i investicija u vaše oralno zdravlje i kvalitetu života.

Često postavljana pitanja i odgovori


Koliko košta prosječni zubni implantat?

Cijena zubnih implantata varira ovisno o mnogim faktorima, ali prosječna cijena jednog implantata može biti između 400-1000 € ovisno o tome da li se radi samo o implantatu ili je u cijenu uključena nadogradnja i krunica.


Je li postupak ugradnje implantata bolan?

Postupak ugradnje implantata nije obično bolan, i pacijenti obično osjećaju blagu nelagodu tijekom postupka.


Koliko često treba obavljati održavanje implantata?

Održavanje implantata važno je kako bi se osigurala dugotrajnost i uspješnost postupka. Potrebno je redovito četkanje i čišćenje zubi, korištenje zubnog konca, te redoviti posjeti stomatologu. Preporučuje se posjet stomatologu svakih šest mjeseci.


Koje su prednosti korištenja zubnih implantata i krunica u odnosu na druge opcije za zamjenu izgubljenog zuba?

Zubni implantati imaju brojne prednosti, uključujući prirodan izgled, trajnost, funkcionalnost i bolju kvalitetu života. U usporedbi s drugim opcijama, poput proteza i mostova, zubni implantati pružaju dugotrajno rješenje za zamjenu izgubljenog zuba.


Koliko dugo traju zubni implantati?

Trajanje zubnih implantata varira, ali obično traju desetljećima uz pravilnu njegu. Važno je redovito održavanje i briga o implantatima kako bi se osigurala dugotrajnost.


Postoji li rizik od komplikacija tijekom postupka ugradnje implantata?

Komplikacije su rijetke, ali mogu se pojaviti infekcije, oštećenja okolnih tkiva ili gubitak implantata. Važno je odabrati iskusnog kirurga i voditi brigu o implantatima nakon postupka kako bi se smanjio rizik od komplikacija.


Mogu li se zubni implantati koristiti za zamjenu više od jednog zuba?

Da, zubni implantati se mogu koristiti za zamjenu jednog ili više zubi. U slučaju zamjene više zuba, koristi se most koji se pričvršćuje na nekoliko implantata.


Postoji li dobna granica za ugradnju zubnih implantata?

Ne postoji stroga dobna granica za ugradnju zubnih implantata, ali kirurg će uzeti u obzir zdravstveno stanje pacijenta i potencijalne probleme s implantatima koji mogu biti povezani s dobom. Kod završenog rasta postavljanje implantata je sigurno.


Koliko dugo traje postupak ugradnje zubnih implantata?

Sam postupak traje jako kratko, oko 10-15 min. po implantatu. Cijeli postupak ugradnje zubnih implantata do gotovog rada može trajati nekoliko mjeseci, a uključuje nekoliko faza, uključujući postavljanje implantata, integraciju implantata s okolnim tkivima i postavljanje privremenog i trajnog protetskog rješenja. Kod 4 implantata (All on 4) i kod 6 implantata (All on 6) se protetski fiksni rad stavlja unutar 12-24 sati.


Koliko često trebam posjećivati ​​stomatologa nakon postavljanja zubnih implantata?

Preporučuje se posjet stomatologu svakih šest mjeseci.

Redovito održavanje i njega implantata važni su za dugotrajnost i funkcionalnost implantata. To uključuje pravilnu oralnu higijenu, redovito četkanje i korištenje zubnog konca, te izbjegavanje namirnica koje mogu oštetiti implantat.


Kako mogu saznati koliko bi koštao zubni implantat u mom slučaju i koja mu je cijena?

Najbolji način da saznate kolika je zubni implantati cijena, jest da zakažete početno savjetovanje sa stomatologom u Poliklinici Smile Opatija.

Tokom savjetovanja, stomatolog će pregledati vašu usnu šupljinu, procijeniti stanje vaših zubi i kosti, te razmotriti vaše individualne potrebe. Nakon toga, stomatolog će vam dati točnu procjenu troškova, uključujući sve potrebne postupke.

Poliklinika Smile Opatija pruža visoko kvalitetne usluge i koristi najnoviju tehnologiju u području implantologije kako bi osigurala najbolje rješenje za svakog pacijenta.

Stoga, ako tražite rješenje za nadomještanje izgubljenih zuba, ne ustručavajte se kontaktirati Polikliniku Smile Opatija i zakažite svoje savjetovanje već danas.


Postoji li financijska pomoć dostupna za ugradnju zubnih implantata?

Mnoge klinike nude financijske opcije poput plaćanja na rate kao i korištenja osiguranja. Važno je provjeriti koje financijske opcije su dostupne prije donošenja odluke o postupku.


Kako se mogu pripremiti za postupak ugradnje zubnih implantata?

Važno je slijediti upute koje dobijete od kirurga kako biste se najbolje pripremili za postupak. To može uključivati ​​prilagođavanje prehrane, prestanak pušenja i redovito održavanje oralne higijene.


Mogu li se zubni implantati koristiti kao alternativa protezama?

Da, zubni implantati mogu biti učinkovita alternativa protezama. Implantati su trajniji i pružaju bolju funkcionalnost u usporedbi s protezama.


Mogu li se zubni implantati ugraditi u slučaju gubitka zuba uslijed parodontalne bolesti?

U nekim slučajevima, implantati se mogu ugraditi čak i ako je došlo do gubitka zuba uslijed parodontalne bolesti. Važno je konzultirati se s kirurgom kako bi se utvrdilo je li to moguće u vašem slučaju.


Kako mogu odabrati najboljeg kirurga za ugradnju zubnih implantata?

Važno je istražiti klinike i kirurge u vašoj regiji, provjeriti njihove certifikate i iskustvo u ugradnji zubnih implantata. Također je važno razmotriti dostupnost financijskih opcija, tehnologija i usluga koje klinike nude, kao i povratne informacije i recenzije drugih pacijenata. Više o ovoj temi pročitajte u našem vodiču: Kako odabrati implantološku kliniku?

Sadržaj

Imate pitanja ili želite dogovoriti termin za besplatan pregled? Pošaljite nam poruku.