Hollywoodski osmijeh danas je dostupniji nego ikad prije

Hollywood smile ili hollywoodski osmijeh je izraz za savršeni osmijeh kakav vidimo kod velike većine Hollywoodskih zvijezda i općenito slavnih osoba. Napredak u tehnologiji i dostupnost dentalnih zahvata omogućili su da idealan osmijeh više nije rezerviran samo za bogate i slavne. Ovisno o tretmanu koji vam je potreban kako bi ga postigli, možete ga dobiti i vi!

U ovom ćemo članku govoriti o različitim kozmetičkim i funkcionalnim stomatološkim tretmanima koji mogu biti dio postupka za holivudski osmijeh. Isto tako, navest ćemo i njihovu cijenu tako da možete odlučiti je li to pravi izbor za vas.

Koje je značenje izraza holivudski osmijeh?

Hollywood smile opći je pojam koji se koristi za označavanje idealnog osmijeha i tretmana za njegovo postizanje. To može značiti savršeno bijele zube, lijepo oblikovane zube i zube koji su pravilno poredani. Kao dio vašeg tretmana za postizanje holivudskog osmijeha, u Poliklinici Smile prolazite Smile Design tretman koji može uključivati ​​ljuskice, krunice, zubne implantate, nevidljive alignere, izbjeljivanje zubi, pa čak i korekciju desni.

Kako postižemo Hollywood smile?

Najprije ćete morati pronaći stomatologa ili dentalnu kliniku poput Poliklinike Smile koja je specijalizirana za Smile Design tehnologiju i estetsku stomatologiju. Prije nego započnete s tretmanom, obavit ćete konzultacije sa stomatologom koji će obaviti potpuni pregled usta i zuba, izraditi fotografije te pomoću Smile Design tehnologije preporučiti različite vrste tretmana na temelju vaših estetskih potreba. 

Digital Smile Design - smile makeover - savršen osmjeh - sorriso perfetto
Digital Smile Design tehnologija za potpuni smile makeover

Može doći do preklapanja između oralnog zdravlja i dentalne estetike (na primjer, s ortodontskim tretmanom), što znači da će zubi ne samo izgledati bolje, već ćemo ih i poravnati u pravilan položaj. To može riješiti i druge zdravstvene probleme koji su povezani s krivim zagrizom.

Pogledat ćemo razne vrste stomatoloških tretmana koji bi mogli biti dio vašeg smile makeovera za hollywoodski osmijeh:

Ortodontski tretman

Ponekad su ljuskice (o kojima ćemo više govoriti kasnije) dovoljne da zubi izgledaju kao da su pravilno poravnati. Međutim, u ekstremnijim slučajevima, zubi mogu biti previše pomaknuti da bi se mogli popraviti samo ljuskicama, što može značiti da će vaš tretman za holivudski osmijeh možda morati započeti s ortodontskom terapijom.

U tom će slučaju stomatolog surađivati ​​s ortodontom kako bi ispravio vaše zube radi postizanja optimalne estetike. Čak i ako vaši zubi nisu ozbiljno iskrivljeni, kombinacija ortodontskog i estetskog tretmana daje bolje rezultate od isključivo estetskih tretmana.

Vaš stomatolog može preporučiti ortodontsku terapiju kao dio vašeg tretmana za holivudski osmijeh ako imate:

 • Asimetričnu srednju liniju (kako se gornji i donji lukovi zuba poredaju)
 • Neravne linije desni
 • Zbijene ili krivo postavljene zube

Ako vam se ne sviđa ideja o vidljivom metalnom aparatiću, dobra je vijest da ortodontski tretman ne znači nužno postavljanje metalnih bravica na zube. Prozirni aligneri i nevidljivi aparatić za zube omogućili su diskretno, praktično i često po nižoj cijeni poravnavanje zuba. Možete saznati sve o prozirnim alignerima OVDJE.

Invisalign - prozirni aparatić za zube - nevidljivi aparatić za zube - apparecchio trasparente
Prozirni aparatić za zube – nevidljiva ortodontska terapija
Čišćenje kamenca i poliranje zuba

Čišćenje zubi jedan je od osnovnih elemenata makeovera osmijeha. Skidanje kamenca je postupak kojim se uklanjaju naslage i kamenac sa zuba, posebno uz rub desni. Tako će desni biti zdravije, što je također važan dio lijepog osmijeha. Desni bi trebale biti blijedoružičaste i bez upale.

Profesionalno čišćenje zubi dobar je početak, ali trebat ćete održavati svoju oralnu higijenu kako biste osigurali da vaš savršeni holivudski osmijeh i vaše oralno zdravlje potraju dugo.

Izbjeljivanje zubi

Prvo na što većina nas pomisli kada zamisli savršen osmijeh su blistavo bijeli zubi. Postoje dvije glavne mogućnosti kada se radi o izbjeljivanju zubi za Hollywood smile.

Izbjeljivanje u ordinaciji

Izbjeljivanje u ordinaciji obično je najučinkovitiji način izbjeljivanja zubi, iako je ujedno i skuplja opcija izbjeljivanja. Vaš će stomatolog zaštititi vaše desni i meko tkivo i izolirati vaše zube radi izbjeljivanja, što se radi visokokoncentriranim kemikalijama za izbjeljivanje. 

Kemikalije za izbjeljivanje u tako visokim koncentracijama može primijeniti samo stručnjak jer te kemikalije mogu uzrokovati ozbiljna oštećenja vašeg mekog tkiva i cakline ako se nepravilno nanose. U Poliklinici Smile visoku učinkovitost izbjeljivanja postižemo upotrebom dentalnog lasera.

Izbjeljivanje zubi laserom uklanja žutilo i mrlje na zubima
Izbjeljivanje zubi u ordinaciji vrlo je učinkovito
Izbjeljivanje kod kuće

Kompleti za izbjeljivanje kod kuće imaju nižu koncentraciju izbjeljivača, pa im je potrebno više vremena, ali su također i pristupačniji. U Poliklinici Smile imamo vlastite kvalitetne i sigurne setove na prirodnoj bazi za izbjeljivanje kod kuće. 

Također možete koristiti kućne tretmane kako biste zadržali bjelinu svog osmijeha nakon tretmana u ordinaciji.

Zubne restauracije 

Restaurativna stomatologija koristi se za popravak zuba koji su napuknuti ili okrhnuti ili koji nedostaju. Restauracija može uključivati ​​ljuskice ili krunice kako bi se sakrile sve nesavršenosti. Ako vam nedostaju zubi ili ih trebate nadomjestiti, restauracija također može uključivati ​​implantate ili mostove.

Zamjena zuba

Stomatološki tretman za holivudski osmijeh može zahtijevati nadomjestak zuba, osobito ako pacijentu nedostaju zubi na nekom istaknutom mjestu. Postoje brojni načini za nadoknadu zuba koji nedostaju, ali dvije su najpopularnije opcije za uljepšavanje osmijeha:

 • Zubni implantati – Ovo je najbolja opcija ne samo estetski, već i funkcionalno jer titanski vijak zamjenjuje stvarni korijen zuba koji nedostaje. To pomaže u borbi protiv gubitka koštane mase do koje dolazi kada nedostaju zubi. Također čini zamjenski zub jačim i dugotrajnijim.
 • Zubni most – Zubni most može se spojiti na susjedne zube, ali također može biti podržan zubnim implantatima. Ugradnja dva implantata i mosta od tri umjetna zuba pristupačniji je način zamjene tri zuba u nizu za razliku od ugradnje tri zasebna zubna implantata.

Ljuskice za zube

Kako biste poboljšali oblik i boju zuba i sakrili sve pukotine ili krhotine, ljuskice za hollywood smile uobičajeno su rješenje. Ljuskice za zube češće se koriste u estetske svrhe, ali postoji i dosta preklapanja s restaurativnom stomatologijom. Zubna ljuskica je tanka porculanska ili kompozitna pločica koja se lijepi na prednju površinu zuba. 

Ljuskice za zube - cijena ljuskica za zube
Porculanske ljuskice za zube

Loša strana ljuskica je da će ih s vremenom trebati zamijeniti, a većina vrsta za postavljanje zahtijeva uklanjanje manjeg sloja zdrave prirodne zubne cakline.

Zubne krunice

Krunice se mogu koristiti za obnavljanje teško oštećenih zuba koji ne zahtijevaju vađenje. Oni su u suštini navlake postavljene na vrh zuba koje je potrebno obnoviti. One su također vidljivi dijelovi implantata i mostova, jer izgledaju kao prirodni zubi.

Pitajte stomatologa: Kakvu vrstu tretmana trebam?

Vaš će stomatolog moći preporučiti ispravan tretman za vas tijekom konzultacija. Ljuskice se obično koriste za sljedeća stanja:

 • Blaga diskoloracija i obojenost zuba
 • Mali razmaci između zuba
 • Mala otkrhnuća zuba
 • Blaga neusklađenost zagriza

Za teža stanja, vaš stomatolog može preporučiti više restaurativnih mjera, primjerice ako imate:

 • Značajno smanjena struktura zuba
 • Veliki razmaci između zuba
 • Loše oralno zdravlje

Koja je cijena za holivudski osmijeh?

Cijenu za vaš hollywoodski osmijeh nemoguće je odrediti bez konzultacija sa stomatologom radi pregleda, planiranja i razgovora. Troškovi variraju ovisno o tretmanu, materijalima i pacijentu. Možete pogledati niže navedene cijene pojedinačnih radova za procjenu koja bi bila ukupna cijena za vaš Hollywood smile:

 • Izbjeljivanje zubi laserom (po čeljusti) – od 106,00 €
 • Ortodonska terapija nevidljivim aparatićima – od 1.593,00 €
 • Zubna krunica (cirkon-keramika) – od 238,00 € 
 • Zubna ljuskica (porculan) – od 244,00 €
 • Zubni most (cirkon-keramika) – od 558,00 €
 • Implantološki komplet (zubni implantat + nadogradnja + krunica) – od 1.133,00 €

Kao što možete vidjeti, cijena vašeg holivudskog osmijeha može biti od nekoliko tisuća kuna pa na više. Važno je pritom napomenuti da u Poliklinici Smile možete ostvariti brojne pogodnosti i značajne popuste na gore navedene cijene. Za više informacija o cijeni holivudskog osmijeha možete nam se slobodno javiti putem kontakt forme.

Je li holivudski osmijeh trajan?
Briga za vaš novi osmijeh

Nakon što ste dobili novi predivan osmijeh, važno je da se dobro brinete o njemu. U protivnom ćete samo morati ponoviti cijeli postupak, posebno kada je u pitanju održavanje blistavo bijele boje zubi. Pobrinite se da prakticirate dobre navike oralne higijene uključujući:

 • Četkanje zubi dva puta dnevno
 • Svakodnevno čišćenje koncem između zuba
 • Uravnotežena prehrana (oralno zdravlje i opće zdravlje međusobno su povezani)
 • Posjetite svog stomatologa svakih 6 mjeseci i slijedite preporuke stomatologa
Zaključak

Suština je da ako želite bjelije, ujednačenije i pravilne zube, odnosno ako i vi želite holivudski osmijeh, možete ga imati. Ovisno o trenutnom stanju vaših zuba, trebali biste biti spremni podvrgnuti se raznovrsnim tretmanima i potencijalno izdvojiti konkretan iznos novca (u Poliklinici Smile postoje različiti modeli financiranja koji vam u tome mogu pomoći).

Osim toga, neki su tretmani skuplji od drugih, pa se možete posavjetovati sa svojim stomatologom kako biste odabrali jeftinije opcije gdje je to moguće, poput kompozitnih ljuskica naspram porculanskih ljuskica.

Bez obzira odlučite li se na smile makeover ili ne, uvijek trebate imati na umu da je mnogo važnije imati zdrav osmijeh, bez karijesa, infekcija, bolesti desni i ozbiljnih nepravilnosti, nego onaj koji je savršeno bijel i simetričan.

Često postavljana pitanja i odgovori 

Je li holivudski osmijeh trajan?

Neki radovi koji su dio tretmana za holivudski osmijeh potencijalno bi mogli trajati cijeli život uz odgovarajuću njegu. Međutim, vjerojatnije je da će ljuskice u nekom trenutku trebati zamijeniti. A ako radite tretman izbjeljivanja zubi, morat ćete nastaviti barem s tretmanima kod kuće kako biste zube zadržali bijelima.

Koja je razlika između ljuskica i holivudskog osmijeha?

Zubne ljuskice su stomatološki rad koji se sastoji od tankih porculanskih ili kompozitnih ljuskica koje se pričvršćuju na prednju površinu zuba kako bi izgledali bjelji, ujednačeniji i simetričniji. Hollywoodski osmijeh s druge strane je kompletan makeover, odnosno transformacija osmijeha koji između ostalog može uključivati i ​​ljuskice.

Je li tretman za holivudski osmijeh bolan?

Vaš tretman za hollywood smile može uključivati ​​invazivne postupke poput ugradnje zubnih implantata. Oporavak od operacije može biti pomalo bolan, ali će vam oralni kirurg dati lijekove protiv bolova. A prije same operacije dobit ćete lokalnu anesteziju tako da nećete osjetiti nikakvu nelagodu tijekom samog zahvata. Tretmani izbjeljivanja zubi također mogu uzrokovati kratku osjetljivost, što za neke može biti neugodno.

Sadržaj

Imate pitanja ili želite dogovoriti termin za besplatan pregled? Pošaljite nam poruku.