NO BONE IMPLANT koncept - subperiostalni implantati

Niste kandidat za ugradnju implantata jer nemate dovoljno kosti? Imamo rješenje: NO BONE IMPLANT koncept su subperiostalni implantati koji će vam omogućiti nove, fiksne zube u manje od 12 sati.

Više od 10 godina iskustva
u oralnoj kirurgiji i implantologiji

više od 35.000 uspješno 
postavljenih implantata

Izgled i funkcionalnost
prirodnog zuba

centar izvrsnosti

Ordinacije na 3 lokacije

BESPLATAN PREGLED

Svaki dan pomičemo granice kako bismo pružili samo najbolje našim pacijentima. Prvi besplatan pregled uključuje pregled specijaliste, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane ponude.

BESPLATAN PREGLED

Svaki dan pomičemo granice kako bismo pružili samo najbolje našim pacijentima. Prvi besplatan pregled uključuje pregled specijaliste, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane ponude.

Besplatan prvi pregled - Poliklinika Smile

Subperiostalni implantati su opcija nadoknade zuba potpuno prilagođena osobama koje nemaju dovoljno količine i volumena kosti za standardne zubne implantate ili All-on-4 metodu. Sastoje se od biokompatibilne titanijske konstrukcije koja se pričvršćuje uz kost ispod ruba desni.

Subperiostalni implantati se sastoje od biokompatibilne titanijske konstrukcije

Što je NO BONE IMPLANT Koncept?

Smile Evolution Koncept
Play Video about Smile Evolution Koncept

NO BONE IMPLANT koncept predstavlja revolucionarni pomak u modernoj stomatologiji omogučujući nove, fiksne zube u manje od 12 sati kod pacijenata sa potpunim nedostatkom kosti u čeljusti.

Subperiostalni implantati koriste potpuno biokompatibilnu konstrukciju, svojevrsnu mrežicu od titanija, koja se pričvršćuje uz kost na potpuno drugačiji način od klasičnih implantata.

Konstrukcija se izrađuje individualno za svakog pacijenta pomoću CAD-CAM tehnologije, koristeći poseban softver temeljen na trodimenzionalnoj CT snimci pacijenta.

Svaka mrežica od titanija za ovaj revolucionarni koncept izrađuje se po mjeri pacijenta, što omogućuje bržu i precizniju prilagodbu. Prilagođeni implantat čvrsto se fiksira na kost pacijenta, stvarajući tako stabilnu strukturu na koju se postavlja zubni most sa 12 zubi.

Subperiostalni implantati se koriste u stomatologiji već dugi niz godina i jedna su od najstarijih metoda nadoknade zubi. Zahvaljujući današnjoj CAD-CAM tehnologiji u stomatologiji doživjeli su evoluciju te su postali preciznije, dostupnije i praktičnije rješenje za sve koji žele fiksne zube, a nisu kandidat za standardne zubne implantate.

Postupak kojim se ugrađuju subperiostalni implantati
- od dijagnoze do postoperativne njege

1

Prvi pregled i dijagnostika

 

Na temelju prvog kliničkog pregleda i dijagnostike koja uključuje uzimanje otiska situacije, digitalno skeniranje i CBCT 3D snimke, ustanovit ćemo stanje kosti. Vidjet ćemo jeste li kandidat za Smile Evolution Koncept te na temelju toga predložiti vam najbolje implanto-protetsko rehabilitacijsko rješenje za vaš slučaj. Sam zahvat i procedura ovise o stanju pacijenta, te je li potrebno vaditi zube koji su u lošem stanju. Sve se izvodi u lokalnoj anesteziji, pa je postupak bezbolan.

2

Ugradnja subperiostalnih implantata


U čeljust bez zubi postavit će vam se subperiostalni implantati, mrežica izrađena po vašoj mjeri od biokompatibilnog titanija. Zahvat je vrlo jednostavan, brz i bezbolan. Nakon uzimanja otiska, izrađujemo i postavljamo privremeni fiksni protetski rad koji vam omogućava potpuno funkcionalne zube u svega 24 sata.

3

Oseointegracija

 

Slijedi razdoblje oporavka i srastanja implantata s čeljusnom kosti. Za to vrijeme imate funkcionalne zube i privremenu fisknu protezu. Ova faza traje 4 mjeseca, uz jedan kontrolni pregled mjesec dana nakon zahvata kada provjeravamo zagriz i oralnu higijenu.

4

Uzimanje otisaka


Četiri mjeseca od zahvata, nakon uspješne oseointegracije, zarastanja rane i postizanja potpune stabilnosti implantata, uzimamo otisak za definitivni rad. Finalni protetski rad izrađujemo u našem vrhunskom digitalnom laboratoriju pomoću CAD-CAM tehnologije.

5

Postavljanje fiksnog protetskog rada


Izrađujemo probni protetski rad koji isprobate da dobijete dojam kakvi će biti zubi i da provjerimo jesu li potrebne kakve preinake. Završni korak je izrada i postavljanje fiksnog protetskog rada, zubnog mosta od cirkon-keramike ili akrilata kojeg pričvršćujeno na ugrađene subperiostalne implantate.

Prednosti subperiostalnih implantata

Ne zahtijevaju postupke presađivanja kosti prije postavljanja, što proces čini značajno bržim i manje invazivnim.

Ovaj koncept odlično je rješenje za pacijente s manjkom čeljusne kosti koji nisu kandidati za tradicionalne zubne implantate ili All-on-4 metodu.

Učvršćeni su za čeljusnu kost, pružajući stabilnu i izdržljivu bazu za fiksni protetski rad, odnosno umjetne zube.

Ovi se implantati izrađuju individualno i po mjeri za svakog pacijenta sukladno preciznim trodimenzionalnim snimkama, osiguravajući savršeno pristajanje.

Mogu se koristiti za nadomjestak svih zuba koji nedostaju u čeljusti te za potpunu rehabilitaciju usta.

Čišćenje je isto kao i kod prirodnih zuba, što pacijentima olakšava održavanje kvalitetne oralne higijene.

Mulitunit - konstrukcija od titanija

Naši stručnjaci

dr. sc. MOM M.Sc Darko Slovša dr. dent. med. je Straumann®opinion leader i edukator, specijalist oralne kirurgije uz dodatne specijalizacije za implantologiju i regeneraciju kosti.

Dr. Darko Slovša - Poliklinika Smile

Pacijenti su dr. Darka Slovšu izabrali za najdoktora za 2021., 2022. i 2023. godinu u području oralne kirurgije.

Najdoktor 2021., 2022. i 2023. godine

U svojem dugogodišnjem radu s velikim sam zadovoljstvom pacijentima uspješno ugradio više od 25.000 implantata. Međutim, dio pacijenata nažalost nije mogao dobiti implantate radi potpunog nedostatka kosti u čeljusti. Danas me veseli da i takvim pacijentima možemo omogućiti trajne i fiksne nove zube u svega 12 sati, zahvaljujući revolucionarnom NO BONE IMPLANT konceptu. Subperiostalni implantati su doista sjajno rješenje.

Imate pitanja ili želite dogovoriti termin za besplatan pregled? Pošaljite nam poruku.

ZAŠTO SE ODLUČITI ZA NO BONE IMPLANT KONCEPT?

dentistry-tooth-shield-1

Doživotna kvaliteta i garancija

single-neutral-check

Individualizirano rješenje izrađeno po mjeri

dentistry-tooth-jaws

Biokompatibilnost implantata znatno smanjuje neželjene reakcije i upale desni i/ili kosti

time-clock-circle-1

Kraće vrijeme oporavka i uspjeh terapije zagarantiran

computer-chip-core-1

Kontrolirana i precizna izrada koju nadgleda mikroračunalo

certified-ribbon-1

Jamstvo na rad i sve materijale

Tko je kandidat za Smile Evolution Koncept

Tko je kandidat za NO BONE IMPLANT Koncept?

Dr. Slovša je vrlo stručan i iskusan u ugradnji All-on-6 implantata

GARANCIJA KVALITETE

Garancija kvalitete u Poliklinici Smile

Poliklinika Smile jedna je od prvih klinika na području Europe koja je ovu revolucionarnu tehniku integrirala u svoje usluge. Koristimo samo najkvalitetnije materijale i tretmane kako bismo osigurali da subperiostalni implantati koje ćete dobiti savršeno odgovaraju vašim jedinstvenim potrebama.

NO BONE IMPLANT koncept garancija je da ćete odmah dobiti osmijeh o kakvom ste dugo sanjali.

Cijena subperiostalnih implantata

Trenutno je u tijeku promotivna akcija te cijena NO BONE IMPLANT koncepta iznosi 7.997,00 € i uključuje sljedeće:

Primjer slučaja

Naš pacijent Josip Baroga iz okolice Umaga došao nam je sa zubnom protezom u gornjoj čeljusti s kojom se borio godinama. Želio je fiksno rješenje koje će mu omogućiti potpunu funkcionalnost zubi i lijep osmijeh.

Naš implantološki tim na čelu s dr. Slovšom zaključio je da nije odgovarajući kandidat za standardnu ugradnju implantata, te mu je predložen NO BONE IMPLANT koncept.

Na Josipovu veliku sreću i zadovoljstvo, postavili smo mu subperiostalne implantate u gornju čeljust. Na njih je postavljen protetski rad u cirkon-keramici, za vrhunsku estetiku i potpuno prirodan izgled. Sada opet može jesti, pričati i smijati se bez ograničenja.

PACIJENTI O NAMA

Najčešća pitanja i zablude o subperiostalnim implantatima

Uz ispravno održavanje i kvalitetnu oralnu higijenu mogu duže od 15 godina, pa čak i doživotno. Međutim, životni vijek može varirati ovisno o nekoliko čimbenika kao što su oralno zdravlje pacijenta, kvaliteta materijala i stručnost oralnog kirurga koji izvodi zahvat.

Operacija ugradnje implantata može biti pomalo neugodna, ali uz korištenje lokalne anestezije i svjesne sedacije zahvat ne bi trebao biti bolan. Nakon zahvata pacijenti mogu osjetiti nelagodu i oteklinu, što se može ublažiti lijekovima protiv bolova i oblogama leda.

Razina boli ili nelagode koju pacijent osjeća nakon zahvata može varirati ovisno o čimbenicima kao što su složenost ugradnje implantata i individualna tolerancija boli. Međutim, većina pacijenata navodi da je bilo kakva nelagoda podnošljiva i da nestaje u roku od nekoliko dana do tjedan dana.

Subperiostalni implantati traže podjednaku njegu i održavanje kao i prirodni zubi. To uključuje redovito četkanje, čišćenje zubnim koncem i posjete stomatologu dva puta godišnje radi pregleda i čišćenja. Važno je održavati kvalitetnu oralnu higijenu kako biste spriječili pojavu bilo kakve infekcije i osigurali dugotrajnost implantata.

Ne, nisu namijenjeni za vađenje iz usta. Budući da implantat s vremenom srasta s čeljusnom kosti, pacijenti ne bi trebali pokušavati ukloniti svoj zubni nadomjestak. Ako imate problema ili komplikacija s vašim implantatima, obratite se svom stomatologu ili oralnom kirurgu radi liječenja.

Za ugradnju subperiostalnih implantata, vaš će stomatolog napraviti mali rez na desnima. Zatim će napraviti prostor za metalnu konstrukciju ispod tkiva desni. Nakon postavljanja metalnog okvira na čeljusnu kost, desni će se zašiti i dati im vremena da zacijele. Na konstrukciju od titanija se odmah postavljaju privremeni fiksni zubi, tako da odmah dobijete novi funkcionalni osmijeh.

Standardni zubni implantati najčešća su vrsta implantata i postavljaju se izravno u čeljusnu kost. Ti su implantati obično izrađeni od titanija i imaju oblik malih vijaka. Postavljaju se u kost kroz mali rez u tkivu desni i ostavljaju da zacijele. Nakon što implantat sraste s čeljusnom kosti, zubni nadomjestak poput krunice, mosta ili proteze može se pričvrstiti na implantat.

Subperiostalni implantati, s druge strane, postavljaju se na ili iznad čeljusne kosti, ali ispod zubnog mesa. Subperiostalni implantati izrađuju se po mjeri kako bi odgovarali obliku čeljusne kosti pacijenta i postavljaju se ispod zubnog mesa kroz mali rez. Nakon što implantat zacijeli, konačni zubni nadomjestak se može pričvrstiti na implantat.

Online konzultacije dr. Darko Slovša

ONLINE konzultacije

Ako niste u mogućnosti posjetiti nas u Opatiji ili želite individualan razgovor s Dr. Slovšom, rezervirajte termin za online konzultacije. Doći ćete do specifičnih informacija i dobiti odgovore na sva pitanja i nedoumice.

Online konzultacije dr. Darko Slovša

ONLINE konzultacije

Ako niste u mogućnosti posjetiti nas u Opatiji ili želite individualan razgovor s Dr. Slovšom, rezervirajte termin za online konzultacije. Doći ćete do specifičnih informacija i dobiti odgovore na sva pitanja i nedoumice.

Zašto odabrati polikliniku smile

Više od 20.000 zadovoljnih pacijenata
Računalno vođena implantologija (CGI)
Straumann centar izvrsnosti
Licencirani centar za augmentaciju kosti
Jamstvo na rad i sve materijale
Planmeca ® referentna klinika i centar izvrsnosti

Besplatni pregled u 3 jednostavna koraka

1

Naručite se na besplatan pregled

Pregledat ćemo vaše zube i oralno zdravlje, napraviti panoramsku snimku te održati konzultacije sa specijalistom nakon čega ćete dobiti ponudu sa zajamčenom cijenom za eventualne radove.

2

Posjetite nas

Nalazimo se u srcu Opatije s parkiralištem u blizini, a za udaljenije pacijente nudimo i organiziranje smještaja i slobodnog vremena.

3

Odlučite se za terapiju u klinici od povjerenja

Kada doživite naš prijateljski pristup pacijentima, stručnost osoblja te transparentnost u radu, znat ćete da ste pronašli pravo mjesto za sve vaše dentalne potrebe.

Besplatni pregled u 3 jednostavna koraka

1

Naručite se na besplatan pregled

Pregledat ćemo vaše zube i oralno zdravlje, napraviti panoramsku snimku te održati konzultacije sa specijalistom nakon čega ćete dobiti ponudu sa zajamčenom cijenom za eventualne radove.

2

Posjetite nas

Nalazimo se u srcu Opatije s parkiralištem u blizini, a za udaljenije pacijente nudimo i organiziranje smještaja i slobodnog vremena.

3

Odlučite se za terapiju u klinici od povjerenja

Kada doživite naš prijateljski pristup pacijentima, stručnost osoblja te transparentnost u radu, znat ćete da ste pronašli pravo mjesto za sve vaše dentalne potrebe.

Imamo odgovarajuća rješenja za sve vaše stomatološke probleme.

Ukoliko imate pitanja ili želite dogovoriti termin za besplatni prvi pregled i konzultacije s našim specijalistom, javite nam se. Radujemo se vašem dolasku.

Imamo odgovarajuća rješenja za sve vaše stomatološke probleme.

Ukoliko imate pitanja ili želite dogovoriti termin za besplatni prvi pregled i konzultacije s našim specijalistom, javite nam se. Radujemo se vašem dolasku.

Pročitajte posljednje iz našeg bloga

Pročitajte posljednje iz našeg bloga