Koja je cijena ljuskica za zube i jesu li toga vrijedne?

Keramičke ljuskice mogu ispraviti brojne vizualne nedostatke zuba kako biste dobili blistav i savršen osmijeh. Iako vas može zabrinuti postupak ugradnje i cijena ljuskica za zube, možda ćete biti ugodno iznenađeni kada saznate više o različitim opcijama plaćanja.

Vaš osmijeh je vjerojatno prva stvar koju druge osobe primijete na vama. Ako osjećate nelagodu oko izgleda svojih zubi, možete istražiti mogućnosti poboljšanja putem zubnih ljuskica.

U nastavku ćemo ukratko proći postupak. Također ćemo vas informirati kako se kreće cijena ljuskica za zube i o čemu trebate razgovarati sa stručnjakom estetske stomatologije.

Što su keramičke ljuskice za zube?

Ljuskice za zube su tanke navlake koje postavljamo preko vaših postojećih zuba, dobijajući tako dojam vašeg prirodnog zuba. Kao što naziv govori, izrađene su od keramike (porculana) i trajno su pričvršćene za vaše zube kako bi riješili probleme vezane za strukturu zuba.

Keramičke ljuskice koriste se za stvaranje simetričnog osmijeha, za prekrivanje pigmentacije ili promjene boje zuba, za prikrivanje otkrhnutih ili napuklih zuba te za druge nepravilnosti. Pacijenti se mogu odlučiti za ugradnju samo jedne ljuskice ili cijelog seta, ovisno o njihovim željama i individualnim potrebama.

Keramičke ljuskice

Iako zubne ljuskice mogu biti izrađene i od drugih materijala, poput kompozita od smole, keramičke ljuskice su najčešće, najkvalitetnije i najdugotrajnije rješenje. Drago nam je da vas možemo informirati i predložiti najbolji put sukladno vašim okolnostima kako biste što brže došli do osmijeha o kojem ste oduvijek sanjali.

Isplati li se ugraditi zubne ljuskice?

Važno je naglasiti da ljuskice za zube nisu pravi izbor za svakoga. Ponekad su čak i nepotrebne za postići određene rezultate. Međutim, ako mislite da ste pravi kandidat, vrijedi istražiti sve opcije i poželjno je dobro se informirati.

Budući da su usta i osmijeh tako istaknuti dio tijela, nedostaci mogu privući neželjenu pažnju. Ta vam činjenica može uzrokovati neugodne osjećaje i manjak samopouzdanja.

Digitalno planiranje osmijeha

U konačnici, vaš estetski stomatolog morat će blisko surađivati ​​s vama kako bi odgovorio na sva vaša pitanja i nedoumice te isplanirao krajnji ishod. Kako su svaka usta različita i rezultat također treba biti jedinstven. Ljuskice za zube potrebno je pravilno dimenzionirati kako bi odgovarale općem obliku svakog zuba i konturama vašeg lica. 

Sljedeće karakteristike mogu vas učiniti izvrsnim kandidatom za keramičke ljuskice:

 • Razmak između zuba
 • Promjena boje zuba
 • Zubi su vam manji od prosječne veličine zuba
 • Otkrhunuća, lomovi ili pukotine na zubima
 • Iskrivljeni ili neusklađeni zubi
 • Problemi samopouzdanja vezani za izgled zuba

Ako se jedan ili više od ovih čimbenika odnosi na vas, savjetovanje sa iskusnim stomatologom u vezi postupka može biti od koristi.

Jesu li keramičke ljuskice trajne?

Kratak i iskren odgovor je NE. Keramičke ljuskice nisu trajne. No, uz odgovarajuću njegu, mogu trajati više od 15 godina.

Kad vaš stomatolog bude uzeo otisak vaših zubi da bi se ljuskice mogle izraditi, potrebno je da ukloni vrlo tanki sloj cakline kako bi napravio mjesta da se ljuskica može ugraditi na odgovarajući položaj.

Za cijeli proces potrebno je otprilike šest tjedana. Na samom početku stomatolog će pregledati vaša usta i zube. Zatim će provjeriti ako je potrebno nešto drugo osim ljuskica, poput aparatića za zube ili drugih tretmana za osigurati dobro oralno zdravlje. 

U Poliklinici Smile koristimo najsuvremeniju tehnologiju Digital Smile Design kojom kreiramo novi osmijeh koji je savršeno prilagođen proporcijama vašeg lica. Ova tehnologija omogućava nam i da prije brušenja zubi isprobate i testirate budući osmijeh.

Smile Design9 | Anti Covid Popusti

Kad ste spremni, uzima se digitalni otisak zubi. Stomatolog će ga poslati u laboratorij na izradu. Tijekom vremena čekanja imat ćete privremene ljuskice koje će štititi vaše zube i omogućiti vam da vidite i iskusite ono što možete očekivati od konačnog rada.

Keramičke ljuskice se zatim namještaju, lijepe i fiksiraju na zube. Nakon toga započinje navikavanje na vaš novi osmijeh. Više o postupku ugradnje i svim koracima ovog tretmana u Poliklinici Smile možete pročitati OVDJE.

Iako nisu trajne, keramičke ljuskice su nepovratne. Možda će s vremenom biti potrebno neke zamijeniti. S druge strane, možda ih baš u vašem slučaju neće biti potrebno mijenjati. Sve ovisi koliko dobro ćete se o njima brinuti.

Da li su ljuskice za zube štetne za zdravlje zubi?

Mnogi su zabrinuti i u strahu da će, ako se odluče za ljuskice, time uništiti svoje prirodne zube. Tijekom procesa postavljanja ljuskice, stomatolog oblikuje vaš prirodni zub tako da može ljuskicu postaviti preko zuba. Ovim postupkom uklanja tanki sloj cakline zuba kako bi napravio mjesta za ispravan položaj ljuskice.

Keramičke ljuskice se zatim postavljaju na prirodni zub i lijepe kako bi se spojile sa zubom. No, umjesto da unište prirodni zub, ljuskice zapravo poboljšavaju prirodni zub čineći estetiku vašeg osmijeha simetričnijom i dopadljivijom. 

Prednosti zubnih ljuskica

Iako vam ne uništavaju prirodne zube, trebate biti svijesni da je proces nepovratan. Radi osjetljivosti zuba zbog uklanjanja cakline, nakon što se odlučite za zahvat uvijek ćete morati imati krunice ili ljuskice preko prirodnog zuba kako biste ga zaštitili.

Zašto je cijena ljuskica za zube tako visoka?

Vjerojatno se pitate: “Kolika je cijena ljuskica za zube?”. Ili pak: “Gdje je najbolja cijena ljuskica za zube u mojoj blizini?”. Trošak vas može uplašiti i odvratiti od ljuskica, ali nemojte to dopustiti. Kvaliteta ima svoju cijenu. Prvo, važno je znati zašto je cijena ljuskica za zube tako visoka kako biste mogli jasno razumjeti vrijednost koju dobivate za svoj novac.

Kad je u pitanju cijena ljuskica za zube, to je povezano s brojnim čimbenicima. Prvo, izrađene su od visokokvalitetnih materijala specijalno osmišljenih za dugovječnost i vrhunsku estetiku. Mogu trajati mnogo godina, a to odražava i prosječna cijena ljuskica za zube.

Također, prilagođene su tako da precizno pristaju vašim zubima. To nije univerzalni proizvod koji odgovara svima. Zbog personalizirane izrade i opsežnog vremena potrebnog za njihovo oblikovanje, razumljivo je da je cijena ljuskica za zube visoka.

Kad su u pitanju vaši zubi i osmijeh sigurno želite kvalitetu. Ako želite visoku kvalitetu, cijena je obično slijedi. Da su jeftino izrađene, ne bi trajale toliko dugo, ne bi bile jednako izdržljive ili izgledale poput prirodnih zubi.

Veliko umijeće i preciznost ulažu se u izradu svake ljuskice. Bez obzira na sve to, mnogi svejedno osporavaju da vrijede tolikog novca.

Koja je cijena ljuskica za zube?

Kad je u pitanju cijena ljuskica za zube u Poliklinici Smile, ona kreće od 244,00 € po ljuskici.  U pitanju je cijena za keramičke ljuskice izrađene od najkvalitetnije cirkon keramike poznatog svjetskog proizvođača Ivoclar Vivadent iz Lihtenštajna. Ljuskice se izrađuju u sklopu našeg digitalnog dentalnog laboratorija pomoću najmodernije računalne tehnologije (CAD-CAM) za vrhunsku preciznost izrade.

VENEERS ZUBNE LJUSKICE

Da li se mijenja cijena ljuskica za zube ako se ugrađuje cijeli komplet?

Ako je u pitanju ugradnja cijelog kompleta, cijena ljuskica za zube je niža zbog odobrenog popusta. Obično se cijeli komplet sastoji od deset ljuskica. A u slučaju kada je ukupni iznos ponude veći od 1.000 Eura odobravamo vam popust kako bi se umanjila ukupna cijena ljuskica za zube.

Iako vam se cijena ljuskica za zube može činiti izvan vaših mogućnosti i nedostupna, možda ćete se iznenaditi koliko mogućnosti plaćanja imate na raspolaganju. Ako surađujete sa svojim stomatologom, možete razviti personalizirani plan financiranja koji funkcionira u okviru vašeg proračuna i odgovara vašim potrebama. Kao rezultat toga, to neće biti toliko velika financijska obveza odjednom.

Postoje razne opcije koje će vam pomoći da ovaj postupak bude pristupačan za vas. Troškovi ne bi trebali biti ono što vas sputava da konačno dobijete osmijeh koji želite i da uživate u životu puni samopouzdanja. Međutim, razumljivo je da to možda neće odgovarati svima.

Na kraju dana, ne biste se trebali obvezati na nešto što ugrožava vaše financije. Stoga morate dobro razmisliti da li vam je cijena ljuskica za zube prihvatljiva. Uvijek se trebate pobrinuti da sa stomatologom imate otvoren i iskren razgovor o svojoj razini udobnosti kad je u pitanju cijena ljuskica za zube i budite sigurni da se oboje dobro razumijete.

Koje su opcije plaćanja ljuskica za zube?

Što se tiče mogućnosti financiranja, u Poliklinici Smile posvećeni smo pronalasku optimalnog modela koji će vam omogućiti da dobijete svoj savršeni osmijeh bez ugrožavanja financijske stabilnosti. Često imamo razne promotivne kampanje koje vam omogućuju da dobijete popust, kao i pogodnosti koje možete ostvariti članstvom u našem Smile VIP klubu.

Kad je u pitanju plaćanje, na raspolaganju imate sljedeće opcije:

 • Gotovina
 • Kartice (Maestro, MasterCard, VISA electron, VISA, American Express i Diners)
 • Plaćanje bankovnom doznakom
 • Beskamatni potrošački kredit u suradnji s Privrednom bankom Zagreb s rokom otplate do 36 mjeseci
 • Potrošački krediti u suradnji s Privrednom bankom Zagreb s rokom otplate do 84 mjeseca s kamatom od 1,99% do 4,57% (ovisno o duljini otplate)
 • Kao što vidite, imate brojne mogućnosti i opcije za razbiti taj veliki iznos u puno manjih obroka. Ako ne možete platiti trošak keramičkih ljuskica odjednom, istražite neke od ovih drugih mogućnosti.
Ljuskice za zube - cijena ljuskica za zube
Koliko traju keramičke ljuskice za zube?

Kao što smo već prije naveli, keramičke ljuskice nisu trajno rješenje. Prosječno traju 10 do 15 godina prije nego što je potrebna zamjena. Dobra stvar kod zamjene je što ih nećete trebati zamijeniti sve odjednom. To može pomoći da troškovi zamjene budu prihvatljiviji kada za to dođe vrijeme.

Evo znakova i razloga kada je potrebno promijeniti vaše ljuskice:


Ljuskica je labava

Ako je ljuskica labava, može dozvoliti da bakterije i čestice hrane uđu između ljuskice i vašeg prirodnog zuba. To može uzrokovati probleme s zdravljem prirodnog zuba ako se ne riješi na odgovarajući način.


Ljuskica je napuknuta ili oštećena

Iako su nevjerojatno izdržljive, keramičke ljuskice mogu svejedno puknuti, baš kao i pravi zubi. Ako se to dogodi, morat ćete ih zamijeniti kako bi se prirodni zubi zaštitili od oštećenja ili propadanja.


U prirodnom zubu postoji upala

Ljuskica će pokriti samo prednji dio vaših zuba, stražnji dio je još uvijek izložen. Do karijesa i prodora bakterija može doći oko linije desni i sa stražnje strane na prirodnom zubu. Ako se to dogodi, problem s prirodnim zubom morat će se riješiti odgovarajućom terapijom, a ljuskicu koja ga prekriva bit će potrebno zamijeniti.


Promjena boje susjednih zuba

Ljuskice su napravljene tako da budu otporne na mrlje, tako da možete zadržati bijeli, primamljivi osmijeh za kojim ste toliko žudjeli. Međutim, susjedni zubi možda nemaju takvu otpornost. S vremenom susjedni zubi mogu znatno promijeniti boju, stvarajući zamjetan kontrast u odnosu na ljuskice. Ako se to dogodi i ako problem s bojom okolnih zuba nije moguće riješiti, možda će biti potrebno zamijeniti ljuskice radi ujednačavanje boje zuba.

Budući da se vjerojatno neće svi ti problemi pojaviti odjednom, ako se ikada i pojave, zamjene se mogu napraviti prema potrebi. To može ukloniti neke brige kada se uzmu u obzir i budući troškovi povezani s tim.

Je li cijena ljuskica za zube prepreka za izbor ovog estetskog tretmana?

Obzirom da cijena ljuskica za zube nije zanemariva, razgovor s iskusnim stručnjakom estetske stomatologije o ovoj temi zaista može pomoći da donesete ispravnu odluku. Sigurno još uvijek imate puno nedoumica i pitanja vezano za cijenu, trajnost i mnogim drugim aspektima. Izvođenje bilo kojeg estetskog zahvata mijenja život i o tome treba voditi računa.

Međutim, sada kada ste saznali koja je cijena ljuskica za zube te brojne druge važne činjenice, nadamo se da imate informacije koja su vam potrebne da možete procijeniti jesu li keramičke ljuskice moguća opcija za vas.

Ne ustručavajte se kontaktirati nas ako imate dodatnih pitanja ili ako želite zakazati termin za besplatan prvi pregled i konzultacije o vašim željama i potrebama.

Sadržaj

Imate pitanja ili želite dogovoriti termin za besplatan pregled? Pošaljite nam poruku.