385-51-561400
info@smile.hr
51410 M. Tita 129 Opatija Croatia

Zubi i kava, prijatelji ili neprijatelji?

OBJAVLJENO 2.07.2017.

Započeti dan bez kave mnogima je nezamislivo. A da li ste se ikada zapitali kakve posljedice kava ostavlja na vaše zube? Niste? Trebali bi jer konzumacija kave ostavlja tamne naslage na vašim zubima. Time se znatno narušava estetika vašeg osmijeha i zdravlje vaših zubi.

Kava sadrži tanine koji imaju sposobnost da se kemijski vežu s proteinima koji pokrivaju zubnu caklinu. Zubna caklina je najtvrđi dio ljudskog tijela ali nije savršeno ravna i glatka površina. Zubna caklina, ako je gledamo pod mikroskopom, sadrži milijune sićušnih rupica, izbočina i neravnina koje pogoduju zapinjanju malih čestica hrane i pića koje konzumiramo. Tamni pigmenti hrane i pića (kava, čaj, cikla, crveno vino) mogu zapeti u tim neravninama. Čime uzrokuju da nam zubi budu žuti, crveni ili tamno smeđi. Kofein, koji se nalazi u kavi, isušuje usta čime se povećava osjetljivost na karijes.

Kako spriječiti prljanje zubi hranom i pićem?

Postoji na sreću nekoliko načina kako uživati u kavi i imati blistavi osmijeh. Probajte popiti kavu odjednom, brzo, kao što Talijani piju espresso, a ne pijuckati kavu cijeli dan. Nakon toga popijte malo vode a kad možete unutar jednog sata temeljito iščetkajte zube. Također možete uzeti i žvakaću gumu, čime ćete pojačati izlučivanje sline, a time i prirodni način čišćenja usne šupljine. Na taj način ćete donekle spriječiti stvaranje plaka na zubima.
Ako su vam zubi obojani kavom ili drugom hranom ili pićem, potrebna vam je dentalna terapija otklanjanja plaka.

Zadovoljstvo pacijenata naša je najveća nagrada


Što reći? Od cura na recepciji, do dr. Milane i njezine asistentice, riječi hvale te iskrena preporuka, koji žele kvalitetu, pristupačnost i bezbolne tretmane. Hvala od srca cijelom kolektivu. I od srca hvala dr. Slovši koji mi je vratio povjerenje u medicinsku struku!

Olivera Malenić


Na preporuku prijatelja odlučila sam se za polikliniku Smile. Od samog ulaska na recepciju, pa do doktorica i njegog tehničara, imam samo riječi hvale. Ljubaznost, usluga, rad i profesionalnost na visokoj razini. Jedno veliko “Hvala” svima. Sa poštovanjem

Slavica Hajduković


Koristio sam usluge poliklinika Smile po prvi put. Našao sam puno profesionalizma u tehnički vrlo opremljenom okruženju, ali istodobno ugodnom i udobnom za pacijente. Preporučujem bez oklijevanja.


Alessandro F.

SMILE INFO

Radno vrijeme
Pon - Uto 8 - 20
Sri - Pet 8 - 16
Subota 8 - 16

SMILE ONLINE

Smile društvene mreže
Govorimo vaš jezik!
Nazovite nas na besplatni telefon
ili pošaljite upit i naručite se na prvi pregled.
800 177 500 Italija
0800 5005 Slovenija
0800 2077 Hrvatska

NEWSLETTER

Prijavite se. Saznajte novosti, posebne pogodnosti, akcije i zanimljivosti.

Copyright 2020 © Poliklinika Smile 
Powered By ClickFunnels.com