Sedacija dušikovim oksidulom djete

Sedacija dušičnim oksidulom

Dušični oksidul umiruje i opušta. Efikasan je i jednostavan za aplikaciju pomoću posebne maske za nos. Vrlo je popularan i naši ga pacijenti obožavaju!

Svjesna sedacija per os sa tabletama

Svjesna sedacija per os

Ovaj način sedacije se provodi tabletom prije samog stomatološkog zahvata.Na ovaj način ostajete budni da biste mogli surađivati a osteneteduboko opušteni i mirni. Nakon ovog postupka je važno da ne vozite.

intravenozna sedacija stomatologija

IV (intra venozna) sedacija

Intravenozna sedacija se prakticira kod opsežnijh stomatoloških zahvata. Mnogi naši pacijenti to rade prilikom višestrukih vađenja zubi I umnjaka, rekonstrukcija cijele čeljusti sa implantatima ili kod opsežnih brušenja. Nakon ovog postupka je važno da ne vozite.!

SEDACIJA U STOMATOLOGIJI

Oko 75% svih odraslih ljudi ima neku vrstu straha i odbojnosti prema stomatološkim tretmanima.

Uzroci mogu biti neugodna i bolna iskustva kod ranijih posjeta stomatolozima, opća anksioznost ili post traumatski stresni poremećaj, osjećaj bespomoćnosti i ne imanje kontrole, nizak prag podnošenja boli, fobija od zubarske bušilice ili samog zvuka stomatološke opreme i niz drugih subjektivnih razloga.

Ako ste se prepoznali u nekom od opisanih stanja dobra vijest je da u Smile klinikama koristimo razne načine kako bi Vas umirili i Vaš boravak u klinici učinili ne tako lošim i neugodnim iskustvom, dapače.

Izvođenje zahvata u sedaciji jedan je od načina da Vam pomognemo i izbjegnemo nelagodu i strah, smirim Vas dok Vi „lebdite u oblacima“.

Sedacija u stomatologiji Poliklinika Smile Opatija
Sedacija kod zubara

Sedacija je anesteziološki postupak kod kojeg se pacijent dovodi u stanje smirenosti i smanjene svjesnosti.

Provodi se pod nadzorom specijaliste anesteziologa dr.sc. Damir Štifanićem. Tijekom zahvata intravenozno se apliciraju lijekovi koji dovode do smanjene aktivnosti živčanog sustava uslijed čega pacijent dolazi u stanje smirenosti, nesvjestan zahvata i protoka vremena, no ostaje omogućena verbalna komunikacija.

U stanju sedacije vitalne funkcije su neometane, odnosno pacijent ne treba pomoć pri održavanju dišnih puteva, kardiovaskularne funkcije ili ventilacije, a može odgovoriti na naredbe poput verbalnog poziva ili laganog dodira.

Sedacija sa ljekovima

Sedacija sa ljekovima

Sedacija per oral

Preporučuje se kod kompliciranih i dugotrajnih zahvata u ustima.

Odlično je rješenje za osobe koje imaju izraziti strah od stomatologa te se kod njih sedacija preporuča i za manje zahvate.

Prije zahvata potrebno je popuniti Upitnik o zdravlju kroz koji se stomatolog i anesteziolog upoznaje sa zdravstvenim stanjem pacijenta, uključujući postojanje alergija na lijekove, postojanje drugih bolesti i lijekova koje pacijent uzima.

Za sve nejasnoće i pitanja, na raspolaganju Vam je naše stručno osoblje koje će Vam objasniti sve pojedinosti vezane uz postupak sedacije i planirane zahvate. .

 

Nije dozvoljeno jesti i piti 6 sati prije planiranog zahvata, jedino je dozvoljena čista voda i to do dva sata prije početka zahvata

Preporuka je, u dogovoru s liječnikom, prije operacije uzeti uobičajene lijekove, naročito za liječenje srčanih bolesti, hipertenzije, dijabetesa i respiratornih bolesti.

Izuzetak je antikoagulacijska terapija koju treba privremeno ukinuti zbog rizika od pojačanog krvarenja. 

Sedacija u stomatologiji Poliklinika Smile
Sedacija

Tijekom sedacije

specijalist anesteziologije intravenozno daje lijekove i prati vitalne funkcije.

Primjenjuje se pulsni oksimetar kojim se prati saturacija arterijske krvi kisikom, monitoring za mjerenje krvnog tlaka, EKG-a i razine CO2 na kraju ekspirija.

 

Završetak stomatološke sedacije

Po završetku zahvata…

… potrebno je ostati pod nadzorom stručnog osoblja još otprilike 20-30 minuta, a nakon toga možete otići kući s Vašom pratnjom.

Završetak stomatološke sedacije

Po završetku zahvata…

… potrebno je ostati pod nadzorom stručnog osoblja još otprilike 20-30 minuta, a nakon toga možete otići kući s Vašom pratnjom.

Za vaše stomatološke probleme imamo odgovarajuća rješenja.

BESPLATNI prvi pregled uključuje pregled specijaliste, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane* ponude.