Nevidljivi aparatić – eBook

Nevidljiva terapija za savršen osmijeh

Ortodontski aparatić za zube kroz godine, desetljeća mijenjao je svoj izgled ali cilj mu je uvijek bio isti, ispraviti zube i nepravilni zagriz i vratiti osmijeh na lice pacijenta. Danas to nikad nije bilo jednostavnije i brže zahvaljujući hitu na našem i inozemnom tržištu – prozirni aparatić za zube Invisalign.

Klasični fiksni metalni aparatići s bravicama mnogima nisu bili najbolje rješenje za ravnanje zubi kako zbog neugode i boli s kojima se susreću pacijenti koji ih nose, najčešće zbog bravica i žica koje ponekad grebu i žuljaju u usnoj šupljini. A moramo priznati da možda svima i nije bio vizualno najprivlačniji zbog fiksnih metalnih bravica koje su prilično vidljive. Zahvaljujući naglom napretku tehnologije, danas je nošenje aparatića nezamjetno jer se zubi mogu ispraviti prozirnom, laganom i mobilnom udlagom u kraćem roku u odnosu na fiksne metalne aparatiće.

 

Mobilni prozirni aparatić za zube Invisalign – kako funkcionira?

Bez obzira na uzrast, velik broj ljudi bori se čestim stomatološkim problemom krivog položaja zubi i osim što izaziva estetske smetnje, veće posljedice ima na funkcionalnost zubi i zagriza poput nakupljanja kamenca, otežanog čišćenja, povlačenja zubnog mesa kao i bolove u čeljusti. Nekad su takve aparatiće uglavnom vezali uz dječju dob, no danas svjedočimo revoluciji osmijeha kod odraslih osoba baš zahvljujući Invisalignu.

Invisalign kao najpoznatiji svjetski brend za prozirni aparatić za zube odlično je objedinio nekoliko kritičnih značajki ortodontske terapije. A to su: nevidljivost, jednostavnost i učinkovitost. Udlage su načinjene od izdržljive prozirne plastike koje su izrađuju vrlo precizno i naravno individualno za svakog pacijenta, prema određenom planu terapije.

Utvrđivanje Invisalign terapije – utvrđujemo anomalije te donosimo odluku koja vrsta Invisalign terapije je pogodna za pacijenta

3D sken i izrada plana i programa terapije – podrazumijeva 3D kompjutersko skeniranje gdje se izrađuje plan i program tretmana na temelju ClinCheck programa proizvođača Invisalign

Izrada udlaga i postavljanje prve – izrada udlaga i postavljanje prve udlage uz sve upute i objašnjenja vezane za nošenje nevidljivog aparatića za zube

Kontrole – kontrolni pregledi su rjeđi nego kod klasičnog fiksnog aparatića. Pacijent je dužan doći na pregled svakih 8 do 10 tjedana.

Prozirni aparatić za zube Invisalign - apparecchio trasparente invisalign

Vrste Invisalign terapija

Unašoj ponudi imamo 4 vrste Invisalign terapija: Invisalign Full namjenjen odraslima u rješavanju kompleksnijih ortodonskih anomalija. Invisalign Teen predviđen za djecu i tinejdžere kod ispravljanja kompliciranijih anomalija. Invisalign Lite pogodan za manje anomalije poput razmaka ili zbijenosti zubi i može se primjenjivati na jednu ili obje čeljusti. Invisalign i7 rješava manje kompresije i razmake smaksimalno 7 udlaga po čeljusti.

 

Prednosti Invisaligna

 • prozirni aparatić za zube, nevidljiv iz blizine
 • bolje prijanjanje i ugodnost
 • ne narušava samopouzdanje u poslovnom i društvenom svijetu zahvaljujući prozirnosti
 • tehnologija predviđanja pomicanja zubi
 • može se skinuti za razliku od metalnog klasičnog aparatića
 • nosi se 20 – 22 sata dnevno, 6-18 mjeseci
 • kontrolni pregledi rjeđi u odnosu na metalne aparatiće
 • posebno prikladan za sportaše gdje postoji opasnost od udarca
 • dopušteno konzumiranje bilo kakve hrane i pića
 • može se skinuti što dobro dođe kod nekih iznimnih situacija
 • prigodan za sve dobne skupine

 

Prozirni aparatić za zube Invisalign - apparecchio trasparente invisalign

 

Kako održavati prozirni aparatić za zube

 

Nakon kratkog navikavanja, prozirni aparatić za zube Invisalign ugodan je za nošenje i pri svakom mijenjanju folije/udlage osjeti se lagano zatezanje u čeljusti, što mnogim pacijentima i godi. Vrlo je važno znati da se nevidljivi aparatić za razliku od fiksnog metalnog aparatića, može jednostavno skinuti i moraju se skinuti tijekom konzumacije jela i pića jer se u suprotnom udlage mogu lagano obojiti.

Održavanje oralne higijene iznimno je važna kod Invisalign terapije i važno je oprati zube nakon svakog jela i prije vraćanja udlaga kao i precizno oprati samu udlagu (prozirni aparatić za zube). Najvažniji faktor kod Invisalign terapije je upravo samokontrola i discipliniranost pacijenta kako bi se postigli najbolji rezultati.

Više o ovoj temi i pogodnostima koje vam pružamo pročitajte na Invisalign terapije u Poliklinici Smile.

 

Imate li bilo kakva pitanja ili nedoumice vezano za prozirni aparatić za zube, obratite nam se s povjerenjem. Jer u Poliklinici Smile svaki dan vraćamo samopouzdanje i osmijeh na lice. Mi znamo kako, zato obratite nam se da zajedno, na nevidljiv i neprimjetan način, napravimo itekako vidljivu promjenu.

PITAJTE DOKTORA

Imate pitanja i želite dogovoriti termin BESPLATNOG  prvog pregleda i konzultacija s oralnim kirurgom, javite nam se, radujemo se vašem dolasku 🙂

Po čemu smo posebni :

 • Straumann® Pro Arch certificirana poliklinika
 • Doživotna garancija za Straumann® implantate
 • ISO 9001:2015 za oralnu kirurgiju i implantologiju
 • > 20 godina iskustva u oralnoj kirurgiji i implantologiji
 • +25000 uspješno ugrađenih implantanata (dr. Isomura i dr. Slovša)
 • 2 specijalista oralne kirurgije i implantologije i maksilo facijalne kirurgije)
 • Licencirani centar za augmentaciju (Bone Management Competence Center)
 • Računalno vođena implantologija (CGI – Computer guided Implantology)
 • Jamstvo na rad i sve materijale
 • Planmeca® referentna klinika i centar izvrsnosti

Leave a Reply