385-51-561400
info@smile.hr
51410 M. Tita 129 Opatija Croatia

Najčešća pitanja i zablude

Pročitajte odgovore na pitanja koje pacijenti najčešće pitaju vezano uz dentalne implantate.

Sve što trebate znati o zubnim implantatima

Što je implantat?

Implantat je mali vijak od titana. Ugrađuje se u čeljust pacijenta malim kirurškim zahvatom. Implant zamjenjuje prirodni korijen zuba. Implantat može biti ugrađen u gornju i (ili) donju čeljust. Nakon nekog vremena implantat će urasti u kost i preuzeti ulogu korijena zuba. Implantat može služiti kao potpora za krunicu, most ili protezu. Krunica Kruna ili most, izrađeni od keramike, cirkonija ili drugog estetskog materijala, trajno su postavljeni na protezu za proširenje. Nadogradnja (abutment) Izrađen od titana ili cirkonija, služi kao veza između implantata i protetske obnove (most ili kruna). Zubni implantat Titanski vijak je ugrađen u čeljust tijekom malog kirurškog zahvata. Nakon spajanja implantata i kosti, implantat zamjenjuje korijen zuba.

Kolika je uspješnost ugradnje implantata?

Postotak uspješnih ugradnji implantata u dentalnoj kilinici Smile iznosi 99,4%. Uobičajena stopa uspješnosti kod ugradnje implantata u stomatologiji iznosi oko 94%.* *IZVOR: Esposito M, Grusovin MG, Willings M, Coulthard P, Worthington HV (2007). “The effectiveness of immediate, early, and conventional loading of dental implants: a Cochrane systematic review of randomized controlled clinical trials”. The International Journal of Oral & Maxillofacial Implants 22 (6): 893–904.

Da li je implantat rješenje za mene?

Ljudi kojima nedostaje jedan ili više zubi su kandidati za umetanje implantata. Jedina zapreka može biti stanje kosti u čeljusti i moguće kronične bolesti. Ipak, postoje odgovarajuća rješenja u takvim slučajevima. Vaš stomatolog je jedina osoba koja je u mogućnosti odlučiti da li ste kandidat za ugradnju implantata ili ne. Nakon CT snimke i uvida u stanje stomatolog će Vam objasniti da li možete ugraditi implantat ili prije same ugradnje treba najprije nadomjestiti kost. U nekim slučajevima ni to ne pomaže ali o svemu ćete saznati nakon pregleda i CT snimke.

Da li su moje godine prepreka za ugradnju implantata?

Stariji pacijenti često misle da bi njihova dob mogla biti prepreka za umetanje implantata. Ipak, najvažniji faktor je zdravstveno stanje pacijenta, neovisno o dobi. Ako je osoba zdrava i može podnijeti vađenje zuba, može se pretpostaviti da je zdravstveno stanje dovoljno dobro za umetanje implantata. Nakon pregleda, stomatolog će vam dati savjete o tome kakav tretman je idealan za Vašu situaciju.

Kako implantat utječe na kvalitetu života?

Umjetni zub na implantatu preuzima ulogu prirodnog zuba. To znači da je pacijent u stanju jesti i piti što god ona (on) želi. Prije odluke za umetanje implantata, pacijenti se često osjećaju neugodno i zabrinuto. Nakon ugradnje implantata njihovo samopouzdanje i kvaliteta života značajno raste.
dr. sc. MOM M.Sc. DARKO SLOVŠA dr. dent. med.

Svaki dan pomičemo granice kako bismo pružili nadu pacijentima.

Prvi pregled uključuje pregled specijaliste, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane* ponude.

Da li je moguće imati prirodan izgled zuba nakon ugradnje implantata?

Vrlo je velika vjerojatnost da će izgled i funkcionalnost implantata premašiti Vaša očekivanja.

Hoću li moći žvakati istom snagom kao i prije ugradnje implantata?

Definitivno da. Nakon određenog vremena potrebnog za prilagodbu, osjećaj će biti isti kao i kod prirodnih zuba.

Koje su prednosti implantata u odnosu na klasičnu protezu?

Postoji nekoliko prednosti: Trajno rješenje – nakon što je stomatolog ugradio implantat, ništa drugo nije potrebno. Implantat je čvrst i robustan. Održava zube zdravima – kada se koriste tradicionalne tehnike poput stavljanja mosta, potrebno je izbrusiti susjedne zube kako bi i oni mogu podržati most. Ugradnja implantata isključuje potrebu za brušenjem i time uništavanjem zdravih zuba. Bolje izgleda – ako izgubite zub (uključujući krunice i korijen) smanjenje čeljusne kosti može prouzročiti starenje lica. Ugradnja implantata može zaustaviti taj proces.

Koliko traje postupak?

Postupak se obavlja u 5 faza
Umetanje implantata (otprilike 10 minuta za svaki implantat) i postavka gingiva formera
Uzimanje otiska (3-4 mjeseca nakon prve faze)
Proba metala (3-4 tjedna nakon druge faze)
Završni rad – privremeno cementiranje (3 -4 tjedna nakon treće faze)
Završni rad – definitivno (konačno) cementiranje (2 – 3 tjedna nakon četvrte faze)

Da li je operacija bolna?

Postupak umetanja implantata radi se pod lokalnom anestezijom kako bi se izbjegla bol ili neugodnosti. Ipak, kao i kod svake druge operacije, tako i u ovom slučaju pacijent se može osjećati malo neugodno. No, većina bolesnika ostaje ugodno iznenađena, jer su očekivali mnogo više boli i neugodnosti. Također za nervozne pacijente možemo osigurati i svjesnu sedaciju.

Iskustva i preporuke naših pacijenataŠto reći? Od cura na recepciji, do dr. Milane i njezine asistentice, riječi hvale te iskrena preporuka, koji žele kvalitetu, pristupačnost i bezbolne tretmane. Hvala od srca cijelom kolektivu. I od srca hvala dr. Slovši koji mi je vratio povjerenje u medicinsku struku! 

Olivera MalenićNa preporuku prijatelja odlučila sam se za polikliniku Smile. Od samog ulaska na recepciju, pa do doktorica i njegog tehničara, imam samo riječi hvale. Ljubaznost, usluga, rad i profesionalnost na visokoj razini. Jedno veliko “Hvala” svima. Sa poštovanjem

Slavica HajdukovićKoristio sam usluge poliklinika Smile po prvi put. Našao sam puno profesionalizma u tehnički vrlo opremljenom okruženju, ali istodobno ugodnom i udobnom za pacijente. Preporučujem bez oklijevanja.


Alessandro F.

SMILE INFO

Radno vrijeme
Pon - Uto 8 - 20
Sri - Pet 8 - 16
Subota 8 - 16

SMILE ONLINE

Smile društvene mreže
Govorimo vaš jezik!
Nazovite nas na besplatni telefon
ili pošaljite upit i naručite se na prvi pregled.
800 177 500 Italija
0800 5005 Slovenija
0800 2077 Hrvatska

NEWSLETTER

Prijavite se. Saznajte novosti, posebne pogodnosti, akcije i zanimljivosti.

Copyright 2020 © Poliklinika Smile 
Powered By ClickFunnels.com