385-51-561400
info@smile.hr
51410 M. Tita 129 Opatija Croatia

Kako proljetne alergije mogu utjecati na Vaše zube?

OBJAVLJENO 3.01.2018.

Sve se budi u proljeće, toplije vrijeme zove nas vani u prirodu, cvijeće cvjeta lišće na stablima ponovo postaje lijepo i zeleno. Proljeće također donosi i sezonu alergija od koje pati sve veći broj ljudi.

Zašto baš u proljeće i koji su uzroci alergija? Glavni krivac je pelud koja se raspršuje po zraku sa cvijeća, stabala i korova. Kada udahnemo pelud naš imunološki sustav ulazi u petu brzinu. Koji su simptomi?
Ako do sada niste znali ili ste sretnik koji nema problema sa alergijom, alergije obično donose suzne oči, svrbež, kihanje i pritisak u sinusima.
Može li pelud imati utjecaja na Vaše zube? Naravno da može. Sinusne šupljine najosjetljivije su, upaljene su i začepljene tokom alergijske sezone. Sinusi se nalaze vrlo blizu korijena kutnjaka i pretkutnjaka i ako se pritisak i začepljenja u sinusima ne tretira može izazvati pritisak i bol zuba.
Što možete učiniti? Izbjegavajte odlaske u prirodu, uzimajte antihistaminike i dekongestive za kratkotrajno olakšanje, a za teže simptome pokušajte sa nazalnim sprejom. Ukoliko simptomi i bol u zubima ne prestaje posavjetujte se sa svojim Smile stomatologom.

Zadovoljstvo pacijenata naša je najveća nagrada


Što reći? Od cura na recepciji, do dr. Milane i njezine asistentice, riječi hvale te iskrena preporuka, koji žele kvalitetu, pristupačnost i bezbolne tretmane. Hvala od srca cijelom kolektivu. I od srca hvala dr. Slovši koji mi je vratio povjerenje u medicinsku struku!

Olivera Malenić


Na preporuku prijatelja odlučila sam se za polikliniku Smile. Od samog ulaska na recepciju, pa do doktorica i njegog tehničara, imam samo riječi hvale. Ljubaznost, usluga, rad i profesionalnost na visokoj razini. Jedno veliko “Hvala” svima. Sa poštovanjem

Slavica Hajduković


Koristio sam usluge poliklinika Smile po prvi put. Našao sam puno profesionalizma u tehnički vrlo opremljenom okruženju, ali istodobno ugodnom i udobnom za pacijente. Preporučujem bez oklijevanja.


Alessandro F.

SMILE INFO

Radno vrijeme
Pon - Uto 8 - 20
Sri - Pet 8 - 16
Subota 8 - 16

SMILE ONLINE

Smile društvene mreže
Govorimo vaš jezik!
Nazovite nas na besplatni telefon
ili pošaljite upit i naručite se na prvi pregled.
800 177 500 Italija
0800 5005 Slovenija
0800 2077 Hrvatska

NEWSLETTER

Prijavite se. Saznajte novosti, posebne pogodnosti, akcije i zanimljivosti.

Copyright 2020 © Poliklinika Smile 
Powered By ClickFunnels.com