Najnovija i najbrža tehnika ugradnje Straumann® implantata i protetskog rada je tzv. kompjuterski (ili računalno) vođena implantologija. Iako se može koristiti i kod nedostatka samo nekoliko zuba, uglavnom se primjenjuje u slučajevima kad pacijentu nedostaju svi zubi, a želi imati trajno rješenje u vrlo kratkom vremenu.

Postupak

Nakon prvog pregleda i 3D CT (CBCT) snimanja čeljusti, posebnim softverom se na osnovu CT snimke izrađuje računalni trodimenzionalni model čeljusti pacijenta. Isti softver ima različite alate kojima se vrlo precizno projektira sigurna ugradnja Straumann® implantata. Na osnovu tako napravljenog „nacrta“ od proizvođača implantata se naručuje se tzv. kirurška šablona.

Sam zahvat sastoji se od postavljanja šablone na čeljust pacijenta (takva šablona savršeno pristaje jer je napravljena prema anatomiji pacijenta) te ugradnje Straumann® implantata na mjestima koja su određena šablonom. Pri tome se koriste posebni alati koji su namjenjeni upravo za ovakav način ugradnje koji ima brojne prednosti: zahvat je precizniji, sigurniji, predvidljiviji i brži. Manje je invazivan i bolan za pacijenta, a manja je i potreba za nadogradnjom kosti.

Sve to vodi kraćem vremenu oporavka te onome što je pacijentu najvažnije – Straumann® implantati se odmah nakon zahvata mogu opteretiti odnosno odmah se može ugraditi trajni keramički most, bez čekanja da implantati u potpunosti srastu s kosti.

Prednosti CGI metode

  • Minimalno invazivan zahvat, nema dodatnog rezanja niti šivanja
  • Maximalna preciznost i efikasnost postavljanja implantata
  • Postoperativni oporavak traje jedan dan
  • Zahvat je u potpunosti bezbolan (anestezija/sedacija)
Straumann zubni implantati Smile dentalna klinika negative | CGI - Kompjuterski navođena implantologija

Više od lijepog osmijeha.

Dentalna poliklinika Smile koristi samo Straumann® zubne implantate sa doživotnim jamstvom.

NAZOVITE NAS NARUČITE SE DOGOVORITE ONLINE KONZULTACIJU
Straumann Lifetime Guarantee

Za vaše stomatološke probleme imamo odgovarajuća rješenja.

BESPLATNI prvi pregled uključuje pregled specijaliste, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane* ponude.

Iskustva i preporuke naših pacijenata

Što reći? Od cura na recepciji, do dr. Milane i njezine asistentice, riječi hvale te iskrena preporuka, koji žele kvalitetu, pristupačnost i bezbolne tretmane. Hvala od srca cijelom kolektivu. I od srca hvala dr. Slovši koji mi je vratio povjerenje u medicinsku struku!

Olivera Malenić

Na preporuku prijatelja odlučila sam se za polikliniku Smile. Od samog ulaska na recepriju, pa do doktorica i njegog tehničara, imam samo riječi hvale. Ljubaznost, usluga, rad i profesionalnost na visokoj razini. Jedno veliko “Hvala” svima. Sa poštovanjem

Slavica Hajduković

Koristio sam usluge poliklinika Smile po prvi put. Našao sam puno profesionalizma u tehnički vrlo opremljenom okruženju, ali istodobno ugodnom i udobnom za pacijente. Preporučujem bez oklijevanja.

Alessandro F.