Augmentacija ili nadogradnja čeljusne kosti

Ukoliko kost nije dostatna za ugradnju Straumann® implantata, neophodno je pristupiti augmentaciji tj. nadograđivanju i kreiranju kosti presađivanjem vlastite i/ili korištenjem umjetne kosti.

Gubitkom zuba, neovisno da li se radi o gubitku uslijed traume uzrokovane nezgodom ili degeneracijom zuba koji na kraju moramo vaditi, dolazi do povlačenja kosti čeljusti na mjestu zuba kojeg smo izgubili.

Protekom vremena to povlačenje uzrokuje zamjetan manjak kosti na toj poziciji i neophodno je ukoliko želimo taj zub nadomjestiti zubnim implantatom, povećati volumen i debljinu kosti na toj poziciji.

Postupak nadogradnje kosti zove se augmentacija a kost možemo nadomjestiti umjetnim bio materijalima ili presađivanjem koštanog bloka iz koštane mase samog pacijenta.

U dentalnoj poliklinici Smile koristimo bio materijale koji uz dodatak PRP terapije vrlo brzo uklanjaju problem nedostatka kosti. Matične stanice koje dobijemo centrifugiranjem male količine pacijentove krvi i injektiramo na poziciju kosti koju želimo nadograditi, daju odlične rezultate i već za 4 do 6 mjeseci imamo dovoljno koštanog tkiva za implantaciju zubnih implantata.

Pošaljite nam panoramsku snimku čeljusti, iz nje ćemo odmah vidjeti da li je nedostatak kosti toliki da je nemoguće pristupiti operativnom postupku implantacije zubnog implantata.

Okvirnu ponudu možemo vam poslati odmah a nakon 3D (CBCT) snimke naša ponuda je nepromjenjiva, odnosno dajemo vam zagarantiranu ponudu pri čemu ista može biti samo manja od ponuđene, nikako veća. Ukoliko doktor prilikom dijagnostičkog pregleda i 3D snimke nije uočio nedostatke i nije ih obuhvatio zagarantiranom ponudom, ne plaćate razliku već je obvezujući iznos ponude koja je prihvaćena i potpisana od strane pacijenta.

Za vaše stomatološke probleme imamo odgovarajuća rješenja.

BESPLATNI prvi pregled uključuje pregled specijaliste, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane* ponude.

Sinus lift

Podizanje dna sinusa je kirurški zahvat kojim se nadomješta kost koja nedostaje u stražnjem području gornje čeljusti, što se često dogodi zbog dugogodišnjeg nedostatka zuba.

Saznaj više

Gingivektomija

Gingivektomija je parodontna kirurgija koja uklanja i obnavlja bolesne tkiva desni ili druge gingive nakupine povezane s ozbiljnim temeljnim uvjetima. 

Saznaj više

Vestibuloplastika

Vestibuloplastika je plastična operacija međuprostora između usnica i obraza s jedne te zubi i desni s druge strane (koji se zove oralna vestibula).

Saznaj više

Za vaše stomatološke probleme imamo odgovarajuća rješenja.

BESPLATNI prvi pregled uključuje pregled specijaliste, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane* ponude.

Kiretaža zuba

Kiretaža zuba je parodontološki postupak kojim se uklanja nakupljeni plak s površine zuba, korijena zuba i zubnog mesa.

Saznaj više

Ekstrakcija (vađenje) zuba

Do potrebe za vađenjem zuba dolazi kad je zub napadnut dubokim karijesom koji je destruirao veći dio zuba, i više ga nije moguće “spasiti”. Među pacijentima vađenje zuba izaziva najviše straha. 

Saznaj više

Granulomi

Apikalni granulom je bakterijska infekcija lokalizirana u gornjoj ili u donjoj čeljusti. Smješten je na vrhu korjena zuba, koji se sastoji od granulacijskog tkiva okružen fibroznom kapsulom.

Saznaj više

Apikotomija

Apikotomija je kirurški zahvat koji se primjenjuje kad nije moguće liječiti zub i okolno tkivo korjena zuba koji ima apikalnu leziju te se pristupa uklanjanju vrha korijena zuba. 

Saznaj više

Iskustva i preporuke naših pacijenata

Što reći? Od cura na recepciji, do dr. Milane i njezine asistentice, riječi hvale te iskrena preporuka, koji žele kvalitetu, pristupačnost i bezbolne tretmane. Hvala od srca cijelom kolektivu. I od srca hvala dr. Slovši koji mi je vratio povjerenje u medicinsku struku!

Olivera Malenić

Na preporuku prijatelja odlučila sam se za polikliniku Smile. Od samog ulaska na recepriju, pa do doktorica i njegog tehničara, imam samo riječi hvale. Ljubaznost, usluga, rad i profesionalnost na visokoj razini. Jedno veliko “Hvala” svima. Sa poštovanjem

Slavica Hajduković

Koristio sam usluge poliklinika Smile po prvi put. Našao sam puno profesionalizma u tehnički vrlo opremljenom okruženju, ali istodobno ugodnom i udobnom za pacijente. Preporučujem bez oklijevanja.

Alessandro F.