Razmišljate o estetskim korekcijama na licu i pitate se jesu li možda hijaluronski fileri dobra opcija za vas? U nastavku vam donosimo najvažnije činjenice koje će vam pomoći da donesete najbolju odluku za sebe.

Pregled sadržaja:

 1. Što su zapravo hijaluronski fileri?
 2. Koje su prednosti hijaluronskih filera?
 3. Koja je svrha hijaluronskih filera?
 4. Koje mjere opreza trebam poduzeti prije tretmana?
 5. Što trebam pitati svog liječnika tijekom konzultacija?
 6. Koje su moguće nuspojave hijaluronskih filera?
 7. Tko bi trebao izbjegavati hijaluronske filere?
 8. Koliko koštaju hijaluronski fileri?
 9. Jesu li hijaluronski fileri trajni?
 10. Koliko će trajati rezultati?
 11. Hijaluronski fileri u Poliklinici Smile

 

Naše se tijelo prirodno mijenja s godinama, a te razlike mogu uključivati ​​nove bore na licu ili jagodice koje nisu tako izbočene kao prije. Ako niste zadovoljni tim promjenama, hijaluronski fileri mogu vam pomoći u smanjenju znakova starenja.

 

Hijaluronski fileri 1 min | Prirodni dermalni fileri za lice na bazi hijaluronske kiseline

 

Međutim, te su promjene potpuno normalne i događaju se kad izgubimo dio potkožnog masnog tkiva koje podržava našu kožu. S vremenom se i koža na sredini lica pomakne prema dolje, zbog čega nam se obrazi malo opuste. Dermalni fileri se mogu upotrijebiti za dodavanje potrebne podrške i podizanje kože lica, a također mogu pomoći u ublažavanju bora.

Postoji nekoliko kategorija filera i svi se općenito primjenjuju na isti način. Prije nego se odlučite za bilo koju vrstu kozmetičkog ili medicinskog zahvata, važno je razumjeti što taj proces uključuje i moguće rizike. Stoga smo vam odlučili pružiti sve informacije za koje smatramo da biste trebali znati o ovom estetskom zahvatu.

 

1. Što su zapravo hijaluronski fileri?

Kao prvo hijaluronski fileri se ne smiju miješati s Botoxom. Botox “zamrzava” mišiće kako bi se smanjile bore, dok su hijaluronski fileri dermalna punila za ubrizgavanje koja služe kao pomoć u zaglađivanju kože i bora. Kao što naziv implicira, fileri za lice ubrizgavaju se ispod vaše kože pomoću igle.

A ukoliko poželite usporediti tretmane hijaluronskim filerima i tretmane botoxom, više o botoxu možete pročitati u našem članku Botox – 7 činjenica koje trebate znati prije tretmana.

Za razliku od drugih injekcija koje se koriste u estetskim tretmanima, hijaluronski fileri su zapravo šećer koji prirodno postoji u koži i ključna je komponenta u sposobnosti tijela da zadrži vodu za glatku i hidratiziranu kožu.

Kad se hijaluronski fileri ubrizgaju u kožu na sebe privlače više vode. Zapravo, mogu zadržati do 1000 puta veću težinu u vodi – što u konačnici dovodi do pojave prirodno pune i čvrste kože. Iz tog se razloga ovi dermalni fileri obično koriste po cijelom licu. Mogu se aplicirati u sljepoočnice, u obraze, za ublažavanje bora između nosa i usana, usne i bradu.

 

Zone aplikacije hijaluronskih filera

 

Hijaluronsku kiselinu prirodno proizvodi vaše tijelo, a već se nalazi u vašoj koži i hrskavici.

Hijaluronska kiselina, koju možete prepoznati kao uobičajeni sastojak u nekim proizvodima za njegu kože, jedna je od najpopularnijih vrsta dermalnih filera. Budući da pomaže koži zadržati vlagu, hijaluronska kiselina može učiniti vaše lice glatkijim i hidratiziranijim.

Također se koristi u losionima kao hidratantna krema, ali nijedna krema ne može vratiti izgubljeni volumen – to mogu učiniti samo hijaluronski fileri.

 

2. Koje su prednosti hijaluronskih filera?

 • Potiče proizvodnju kolagena
 • Dodaje volumen koži
 • Zaglađuje teksturu kože
 • Smanjuje pojavu tankih linija i bora
 • Prirodan je te već postoji u tijelu
 • Ovisno o metabolizmu efekt može trajati do godinu dana

Hijaluronski fileri povećavaju volumen kože i smanjuju bore u jednom posjetu, a rezultati obično traju šest mjeseci do godinu dana. Također mogu potaknuti proizvodnju kolagena, što dovodi do svježijeg izgleda kože, a mogu se koristiti i iz preventivnih razloga, za borbu protiv gubitka volumena kože i pojave bora ranije u procesu starenja.

 

Hijaluronski fileri 4 min | Prirodni dermalni fileri za lice na bazi hijaluronske kiseline

 

3. Koja je svrha hijaluronskih filera?

Pacijenti nam često dolaze govoreći da “samo žele izgledati malo bolje”, bez okretanja estetskoj kirurgiji. U takvim se slučajevima dermalni fileri koriste za povećanje volumena i zaglađivanje bora, čime su naši pacijenti vrlo zadovoljni.

Dermalni fileri posebno su popularni jer pacijenti vide razlike u svom izgledu i prije nego što napuste našu polikliniku. Inače, kod drugih nekirurških estetskih tretmana, poput botoxa, željene promjene primjećuju se tek nakon nekoliko dana.

Treba napomenuti jednu stvar: dermalni fileri nisu prikladni za postupke oblikovanja tijela. Drugim riječima, ne smiju se koristiti za povećanje veličine grudi ili stražnjice.

4. Koje mjere opreza trebam poduzeti prije tretmana?

Vjerojatno se podrazumijeva, ali sigurnost bi vam trebala biti na prvom mjestu kada razmišljate o bilo kojem medicinskom zahvatu. Stoga trebate odabrati pouzdanu zdravstvenu ustanovu čiji su liječnici prošli sve neophodne edukacije za sigurnu aplikaciju dermalnih filera. 

Naime, bez jasnog razumijevanja anatomije lica, needucirana osoba može prekinuti opskrbu krvlju, oštetiti živac i potencijalno uzrokovati nepopravljivu štetu. Zatim postoje rizici kao što su infekcija, promjena boje kože i pojava kvržica ako se injekcije rade pogrešno.

5. Što trebam pitati svog liječnika tijekom konzultacija?

Kao pacijent uvijek trebate prvo zatražiti konzultacije, a zatim zaista razgovarati o tome što vam je cilj i kako vam se može pomoći u postizanju tog cilja. Možda mislite da samo želite dermalne filere, ali stručnjak bi vam mogao preporučiti drugi tretman ili kombinaciju tretmana na temelju vašeg tipa kože i specifičnih ciljeva.

 

besplatan pregled 218 | Prirodni dermalni fileri za lice na bazi hijaluronske kiseline

 

I nemojte se bojati pitati o iskustvu i edukaciji vašeg liječnika tijekom prvih konzultacija. Na kraju, vi i vaš liječnik trebali biste razgovarati o realnim rezultatima i svojim očekivanjima – to je ipak vaše lice.

6. Koje su moguće nuspojave hijaluronskih filera?

Čak i nekirurški zahvati imaju svoje rizike. Najčešće nuspojave uključuju modrice, crvenilo, bol ili otekline, a sve bi trebale nestati u roku od dva tjedna. U rijetkim slučajevima pacijenti mogu dobiti povišene izbočine ispod kože koje je potrebno liječiti injekcijama, lijekovima ili čak kirurški ukloniti.

Iako je to vrlo rijetko, fileri za lice se mogu slučajno ubrizgati u krvnu žilu i dovesti do zamućenja vida ili trajnog sljepila. Trebali biste nazvati svog liječnika ili hitnu pomoć ako vam koža postane plava i jako vas boli – to su dva moguća znaka da je filer u vašem krvotoku.

Sve ove potencijalne nuspojave, ma koliko rijetke bile, dodatan su razlog zašto trebate posjetiti renomiranu zdravstvenu ustanovu i liječnika koji je iskusan i vješt u izvođenju ovog estetskog zahvata.

7. Tko bi trebao izbjegavati hijaluronske filere?

Nema istraživanja koja pokazuju da su dermalni fileri sigurni za trudnice ili dojilje, stoga ako očekujete bebu ili ste nedavno dobili dijete, trebali biste odgoditi tretman. Isto tako Izbjegavajte hijaluronske filere neposredno prije profesionalnog čišćenja zubi ili drugog stomatološkog tretmana.

Ovi postupci uzrokuju određeni pritisak i istezanje mišića lica što bi moglo potencijalno pomaknuti injektirane filere. Možete tijekom vašeg savjetovanja zatražiti od liječnika mišljenje o tome kada je sigurno obaviti bilo koji budući stomatološki zahvat.

 

Hijaluronski fileri 3 min | Prirodni dermalni fileri za lice na bazi hijaluronske kiseline

 

8. Koliko koštaju hijaluronski fileri?

Ako vam se cijena čini predobra da bi bila istinita, vjerojatno jest. Ukoliko vidite ponudu za jeftine filere, budite skeptični. Trebate biti oprezni jer na tržištu postoje krivotvoreni i razrijeđeni fileri za lice. U Poliklinici Smile cijena tretmana hijaluronskim filerom je 1.870,00 kn.

9. Jesu li hijaluronski fileri trajni?

Ako niste zadovoljni izgledom nakon tretmana, nemojte paničariti – u većini slučajeva moguće ga je prilagoditi. Liječnik može ubrizgati dodatni filer za uravnotežiti izgled ili ga može potpuno ukloniti. Dobra stvar kod hijaluronskih filera je što postoji enzim koji se može ubrizgati u tretirano područje kako bi se otopio hijaluron koji potom jednostavno nestane. No, kad se fileri za lice stručno ubrizgaju, rezultat bi trebao biti lijep i prirodan izgled. Promjene koje možemo njima napraviti su toliko suptilne da ih nitko na prvu ne bi ni primijetio.

10. Koliko će trajati rezultati?

Budući da hijaluronski fileri nisu trajni, trebat ćete se vraćati na tretmane ako vam se sviđaju rezultati nakon vašeg zahvata. Nakon otprilike šest mjeseci, vaše tijelo prirodno razgrađuje filere od hijaluronske kiseline. 

 

Efekt hijaluronskih filera - L'effetto dei filler acido ialuronico

 

Dakle, za održavati željeni izgled jednom ili dva puta godišnje trebate dodatne injekcije hijaluronskih filera. Međutim, ovo je istovremeno dobra vijest ako samo želite probati efekt filera jednom ili dva puta, jer će učinci nestati bez ikakvih dugoročnih rizika.

Hijaluronski fileri u Poliklinici Smile

U Poliklinici Smile upotrebljavamo samo vrhunske proizvode s dugogodišnjim prisustvom na tržištu, za ovaj konkretni tretman to su Teosyal hijaluronski fileri. Kao pacijentu pristupamo vam potpuno individualno, a inicijalne detaljne konzultacije omogućavaju nam apsolutnu sigurnost prilikom stvaranja vizije onoga što želite i očekujete od tretmana. 

U svim našim estetskim tretmanima naglašavamo i promoviramo prirodan, svjež i zdrav izgled kože lica i vrata. Ponosimo se da iznimno velik broj zadovoljnih pacijenata može potvrditi rezultate našeg rada.

Zašto se odlučiti za tretman hijaluronskim filerima u dentalnoj klinici?

Doktori dentalne medicine zahvaljujući dugogodišnjem fakultetskom obrazovanju dobro poznaju anatomiju lica što im omogućava da postignu izvrsne estetske rezultate. Naše doktorice imaju završene sve edukacije za sigurno i učinkovito apliciranje hijaluronskih filera. Pored toga, interijer naše poliklinike iznimno je čist i dezinficiran, sukladno najvišim zdravstvenim standardima i protokolima, kao i priprema preparata, procesa sterilizacije i dezinfekcije prilikom aplikacije.

 

Proba prototipa i kontrola All on 4

 

Stoga ako želite punu, glatku i sjajnu kožu te svjež i mladolik izgled, obratite nam se s povjerenjem, učinit ćemo sve da ostvarimo vaše želje i očekivanja. A ukoliko imate bilo kakvih pitanja i nedoumica, ne ustručavajte se kontaktirati nas.

Možete nam poslati poruku putem društvenih mreža, pisani upit putem kontakt forme ili emaila, ili nas jednostavno nazvati, tu smo radi vas.

dr. sc. MOM M.Sc. DARKO SLOVŠA dr. dent. med.

Svaki dan pomičemo granice kako bismo pružili
nadu pacijentima.

Prvi pregled uključuje pregled specijaliste, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane* ponude.

Želim besplatni pregled

Leave a Reply