Ljuskice, cirkon-keramičke krunice i keramički umetci

Za estetsku korekciju oblika i položaja prednjih zuba najčešće se koriste keramičke ljuskice ili laminati (veneers). Da bi se postavile, potrebno je minimalno izbrusiti površinu zuba, svega 0,6 do 0,8 mm. Zbog toga su dobar izbor i za vraćanje lijepog izgleda zubima koji su zdravi, ali su izgubili prirodnu boju bilo kao posljedicu traume, liječenja (devitalizacije) ili uzimanja lijekova.

Postupak izrade je relativno brz i jednostavan – nakon brušenja uzima se otisak na osnovu kojeg se u dentalnom laboratoriju izrađuju ljuskice u keramici boje koja odgovara boji naših prirodnih zubi. Nakon probe, ako je pacijent zadovoljan izgledom, ljuskice se cementiraju na zube.

Saznajte više

Estetski kompozitni ispuni

Estetski kompozitni ispuni su nevidljivi jer vjerno reproduciraju boju prirodnog zuba. No, osim što nam daju ljepotu prirodnog osmijeha, za razliku od nekadašnjih ispuna od amalgama (tamno sive boje), potpuno su antialergijski.

Amalgami (plombe) koji su se ranije koristili za ispunu dijelova zuba gdje je uklonjen karijes, izrađivale se od žive, bakra, srebra i cinka. Mnoga znanstvena istraživanja su pokazala da su takvi ispuni štetni za zdravlje pa je, osim iz estetskih razloga, za zdravlje važno stare amalgamske ispune zamijeniti kompozitnima. Postupak je jednak kao i kod stavljanja ispuna nakon uklanjanja karijesa: nakon što je pacijent primio lokalni anestetik, zub i područje oko njega utrnu i izgube osjet.

Saznajte više

Za vaše stomatološke probleme imamo odgovarajuća rješenja.

BESPLATNI prvi pregled uključuje pregled specijaliste, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane* ponude.

Izbjeljivanje zuba

Procesom izbjeljivanja možemo posvijetliti zube koji su izgubili svoju bjelinu i vratiti im njihovu prirodnu nijansu. Prije samog postupka potrebno je izvršiti profesionalno čišćenje zubi. Nakon toga stomatolog nanosi peroksidni gel koji se, ovisno o željenoj nijansi, drži između 20 i 60 minuta. Konačni rezultat nije jednak kod svih – stupanj promjene boje ovisi o individualnoj reakciji zuba pacijenta. Ako je potrebno, postupak se može ponoviti više puta.

Saznajte više

Zubni nakit

Stavljanje zubnog nakita na zub je kozmetički zahvat koji traje svega 5 do 10 minuta. Njegovo stavljanje na zub nije štetno po zdravlje jer je sam nakit izrađen po standardima za korištenje u usnoj šupljini, a postupak njegovog postavljanja na zub je neinvazivan. Zub se ne brusi i nema oštećenja zubne cakline – zubni nakit se na zub veže kemijskim vezama pomoću adheziva (ljepila) koji se koriste i kod izrade ispuna.

Saznajte više

Iskustva i preporuke naših pacijenata

Što reći? Od cura na recepciji, do dr. Milane i njezine asistentice, riječi hvale te iskrena preporuka, koji žele kvalitetu, pristupačnost i bezbolne tretmane. Hvala od srca cijelom kolektivu. I od srca hvala dr. Slovši koji mi je vratio povjerenje u medicinsku struku!

Olivera Malenić

Na preporuku prijatelja odlučila sam se za polikliniku Smile. Od samog ulaska na recepriju, pa do doktorica i njegog tehničara, imam samo riječi hvale. Ljubaznost, usluga, rad i profesionalnost na visokoj razini. Jedno veliko “Hvala” svima. Sa poštovanjem

Slavica Hajduković

Koristio sam usluge poliklinika Smile po prvi put. Našao sam puno profesionalizma u tehnički vrlo opremljenom okruženju, ali istodobno ugodnom i udobnom za pacijente. Preporučujem bez oklijevanja.

Alessandro F.