Digital Smile Design, poznat pod kraticom DSD najsuvremeniji je koncept u svijetu estetske stomatologije kojim dizajniramo i stvaramo savršen osmijeh. Od velike je pomoći stomatolozima i pacijentima jer sada zajedno mogu postići izvrsne rezultate i ostvariti sve želje i ciljeve.

Svaki osmijeh je unikatan i jedinstven i najbolje nas predstavlja pred drugim osobama. Budimo realni, ipak je to ono prvo što mnogi primijete na prvu, širinu vašeg osmijeha, a on može reći toliko toga bez riječi. On je izravno povezan s našim stanjem duha, karakterom i načinom života kao i stava prema njemu.

Baš je zato Digital Smile Design pomaknuo granice u stomatologiji jer uz njegovu pomoć vaš doktor sad može puno bolje razumjeti vaše želje. Zajedno s njim i u suradnji s dentalnim tehničarom može lakše i preciznije doći do osmijeha kakvog sanjate, vašeg savršenog osmijeha. Smile Design je savršeno osmišljen koncept, individualan za pacijenta i razlikuje se od slučaja do slučaja. Naravno osim što nam je cijelo vrijeme u fokusu estetski savršen osmijeh, to podrazumijeva i funkcionalan i zdrav osmijeh prije svega.

Kao što mu i samo ime kaže, zasniva se na virtualnom planiranju i dizajniranju osmijeha kakvog želite i sanjate. Njegovo razvijanje prije svega možemo zahvaliti dr. Christian Coachman čiji je osnovni cilj bio koristiti tehnologiju i komunikacijske protokole za poboljšanje učinkovitosti i diferencijacije.

 

Digital Smile Design - smile makeover - savršen osmjeh - sorriso perfetto

 

Prednosti Digital Smile Design koncepta:

 • Individualiziran pristup i koncept uz foto i video analizu pacijenta
 • Planiranje budućeg osmijeha zajedno s dentalnim tehničarem i pacijentom
 • Uvid u rezultate kreiranja savršenog osmijeha prije početka bilo kakvih zahvata
 • Potpuno bezbolan zahvat
 • Vrhunska estetika usklađena s proporcijama i prirodnim izrazom lica
 • Pacijent može isprobati budući osmijeh prije početka zahvata

 

Velika prednost Digital Smile Design koncepta je što prilagođava vaš budući osmijeh konturama i proporcijama vašeg lica. Samim time, vaš novi osmijeh bit će unikatan i samo vaš, te nitko drugi neće imati isti oblik i veličinu zubi. Osim toga, bit ćete uključeni u svaki korak planiranja i realizacije terapije. Isprobat ćete prototip osmijeha pa ukoliko budete željeli, moći ćete tražiti i eventualne korekcije. Ova tehnologija naprosto pruža maksimalnu kontrolu nad cjelokupnim procesom dizajniranja i realizacije osmijeha iz snova.

 

Smile Design8 | Digital Smile Design - za savršen osmijeh skrojen po vašoj mjeri

Prilagodba novog osmijeha proporcijama lica pacijenta

 

Koraci do vašeg novog dizajniranog osmijeha

 1. Fotografiranje postojećeg stanja, foto analize osmijeha
 2. Uzimanje otisaka i dogovor u skladu s pacijentovim željama
 3. Dizajniranje osmijeha digitalnim putem
 4. Uzimanje otisaka na gipsanom modelu uz pomoć specijalnog voska
 5. Uz pomoć silikonskog otiska i mase za privremene krunice stomatolog prenosi novu situaciju u usta te zajedno s pacijentom dogovara sve potrebne korekcije
 6. Kada su sve strane zadovoljne, dentalni tehničar izrađuje finalni rad

Digital Smile Design je fantastičan alat koji osim što vam omogućava da vaš novi osmijeh vidite unaprijed, smanjuje broj dolazaka pacijenta i zadovoljstvo učinjenim je potpuno. Sam plan terapije isključivo ovisi o anomalijama vašeg postojećeg stanja i održavanosti zubi koje će pokazati stomatološki pregled. Na temelju toga donose se odluke koje će definirati daljnje korake koncepta Digital Smile Design.

Neki od tih koraka mogu biti postavljanje ljuskica, ugradnja zubnih krunica, mostova, dentalnih implantata, izbjeljivanje zuba, gingivektomija, ortodoncija i ostalo. Za više informacija kako ovaj koncept primjenjujemo u Poliklinici Smile posjetite našu stranicu Digital Smile Design.

U Poliklinici Smile u radu koristimo inovativan pristup oralnoj njezi, najmoderniju tehnologiju, te najkvalitetnije materijale. Za izradu svih zubnih krunica i ljuskica koristimo samo najvalitetniju cirkon keramiku poznate marke Ivoclar Vivadent iz Lihtenštajna. Pružamo vam samo sigurne i bezbolne tretmane koji će rezultirati zdravim i prekrasnim osmijehom.

Vaše želje i vaše mogućnosti su nam uvijek na 1. mjestu. Stoga slobodno nam se obratite za bilo koji problem vašeg oralnog zdravlja i dozvolite nam da budemo sudionici u kreiranju vašeg novog predivno osmijeha na obostrano zadovoljstvo.

Za vaše stomatološke probleme imamo odgovarajuća rješenja.

BESPLATNI prvi pregled uključuje pregled specijaliste, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane* ponude.

Leave a Reply