Savjeti za prestanak pušenja na Svjetski dan nepušenja

Savjeti za prestanak pušenja na Svjetski dan nepušenja

Ako ste pušač predlažemo da počnete već danas razmišljati o tome kako prestati pušiti. Više je razloga za nepušenje. Dokazano je da pušenje uzrokuje više oblika raka, ali postoje i ostali zdravstveni i estetski problemi koje izaziva pušenje. Neugodan zadah, potamnjeli zubi, naslage plaka i kamenca koje povećavaju rizik od gubitka zuba, bolesti desni i karcinoma u oralnoj šupljini.

 

Svjetski dan nepušenja obilježava se 31. svibnja i povodom dana nepušenja predlažemo vam da pokušate prestati pušiti već danas.

Pitajte za pomoć, recite obitelji i prijateljima da pokušavate prestati pušiti i zamolite ih da vam daju podršku, posebno kada dobijete želju zapaliti cigaretu. Pronađite nove načine za opuštanje, vježbajte, odite na opuštajuću masažu, pronađite neki hobi ili zanimaciju.

 

Pušenje je često usputna radnja dok pijete alkoholi ili kavu. Dok pokušavate prestati pušiti ne konzumirajte alkoholna pića a kavu zamijenite čajem. Budite uporni i izdržite.

 

Očistite temeljito auto, kuću, odjeću i sve drugo što vas može mirisom podsjetiti na cigarete i duhanski dim. Također uklonite sve upaljače i pepeljare. Prestanak pušenja i odvikavanje od nikotina nije lagan proces ali uz odlučnost, podršku i upornost sve će biti lakše.

Nazovite nas na besplatni telefon 0800 2077 ili nam pošaljite upit putem kontakt obrasca ili na mail adresu info@smile.hr

Damir Radulić
damir@smile.hr